Categorieën: Food/Drinks / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Restaurant | De Lachende Koe in Drachten

De Lachende Koe Menukaart Drachtster Koerant

Afgelopen maand zijn mijn vriend en ik uit eten geweest op mijn verjaardag. Op dat moment was De Lachende Koe amper twee weken open en we waren wel benieuwd naar het restaurant dat in het voormalig pand van De Friesland Zorgverzekeraar gevestigd is. Hoe beviel het en hoe smaakte het eten? Lees dan verder. P.s. ik heb geen foto’s van het pand en de binnenkant omdat er erg veel mensen waren en ik die niet automatisch erbij op de foto wilde zetten in verband met privacy. De foto’s van het eten zijn ook niet van goede kwaliteit doordat het restaurant sfeervol verlicht was (waardoor ik te weinig licht had) en ik de foto’s met mijn mobiel heb gemaakt.

De Lachende Koe

De Lachende Koe zou je eventueel ook al tegen kunnen zijn gekomen in Leeuwarden, want daar zit ook één. De Lachende Koe werd ook naar Drachten gebracht en ging eind januari open.

Je vindt De Lachende Koe in de Zuiderbuurt op nummer 62 (schuin tegenover de bibliotheek). Of bezoek De Lachende Koe Drachten online op www.dekoedrachten.nl. Ook de menukaart kun je daar vinden.

Voorgerecht De Lachende Koe
Heerlijk breekbrood met onder andere kruidenboter als voorgerecht. Mijn vriend nam soep.

Uitstraling

De Lachende Koe is een sfeervol restaurant waar op de muren op subtiele wijze zelfs koe print naar voren komt. De stijl is een mengelmoes van klassiek en modern. Het restaurant heeft meer dan genoeg tafels en een open keuken.

Persoonlijk vind ik een open keuken altijd erg leuk, want het geeft het gevoel dat er geen geheimen zijn en ik vind het gewoon leuk om te zien. De Lachende Koe ziet er netjes en verzorgt uit. Een leuk weetje is dat de menukaart in de vorm van de Drachtster Courant is en je niet alleen het menu ziet, maar ook leuke nieuwtjes en weetjes over het restaurant. Eén nadeeltje: de goed bij de uitstraling passende stoelen zitten absoluut niet lekker als je er tweeënhalfuur op zit.

Waarvoor ga je naar de Lachende Koe?

Ik gaf al aan dat wij ernaar uit eten zijn geweest, maar dineren is niet het enige dat je kunt doen bij De Lachende Koe. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, een verzorgde lunch, een borrel en dus om te dineren.

Hoofdgerecht Biefstuk De Lachende Koe
De lekkerste biefstuk die ik ooit heb gehad! Samen met een peperroomsausje. Yum!

Prijs en kwaliteit

De Lachende Koe heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en op het moment dat wij kwamen konden we zelfs een 3 gangenmenu voor de prijs van een 2 gangenmenu krijgen! Al is het verschil in prijs niet eens zo groot. Kies voor een 3 gangenmenu en je kunt alles van de kaart kiezen. Als wij alle gerechten die we hebben gehad die avond bij elkaar op zouden tellen zouden we hoger uitkomen dan we hebben betaald dankzij dit In-Koe-Sief idee waarbij je ook nog eens onbeperkt bier, wijn en fris kunt drinken.

De kwaliteit van het eten is ook uitstekend; wat hebben wij heerlijk gegeten! Ikzelf had makkelijk genoeg gehad aan het 2 gangendiner, want na het voorgerecht en hoofdgerecht stond ik op ontploffen, zo vol zat ik. Wel moet ik echt mijn complimenten geven aan de kok, want het eten was heerlijk en ik heb mijn biefstuk nog nergens zo mals gehad! En dat is echt een compliment waard. Ook wilde ik graag een sausje bij mijn biefstuk, maar ook dat was geen probleem en dus kreeg ik de biefstuk geserveerd met een heerlijk peperroomsaus.

Hoofdgerecht
Bij elk hoofdgerecht wordt dit geserveerd, alleen de patatjes missen nog op deze foto.

Personeel en wachttijd

Het personeel is heel netjes en aardig, al zouden ze wel vaker langs mogen komen om te vragen of we nog iets te drinken willen en sneller ons volgende order opnemen. De tijd tussen het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht duurde ons iets te lang. Achteraf vroeg de man bij wie we afrekenden of we eerlijk onze mening wilden geven. Absoluut eerlijk, want hij wilde echt de verbeterpunten weten gezien ze nog maar twee weken open waren op dat moment. Dat dit gevraagd wordt op deze manier vind ik een goede zaak, want dan merk je dat ze er serieus mee bezig zijn.

Ik gaf eerlijk aan dat de tijd tussen gerechten vrij lang duurde en toen gaf hij ook eerlijk toe dat ze die avond personeel tekort kwamen. Dat vergeef ik ze nu nog wel gezien het altijd even afwachten is hoe druk het zal zijn als je net open bent in een nieuwe stad. Of ze ervan geleerd hebben kan ik een volgende keer testen. Voor een dinsdag vond ik het trouwens erg druk in het restaurant, volgens mij waren ze bijna helemaal gevuld. Maar dat mag ook wel, het eten is echt heerlijk! Daarnaast was het personeel continu hartstikke aardig en netjes dus zeker ook daar mijn complimenten voor.

Nagerecht
Na zoveel lekkers te hebben gegeten zat ik echt vol. Eigenlijk wilde ik nog ijs na nemen, maar dat had ik echt niet erin gekregen, dus nam ik een kopje thee. Mijn vriend heeft wel ijs besteld en er van genoten.

Conclusie

De Lachende Koe heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en vriendelijk personeel, maar bovenal: enorm lekker eten! Ze kwamen dit keer personeel tekort waardoor de wachttijden tussen de verschillende gerechten langer was dan wij hadden gewild. Zolang ze dat de volgende keer dat we komen niet hebben dan heb ik op de stoelen na niks te klagen. De stoelen zitten gewoon echt niet lekker als je er langere tijd op zit, de bankjes hebben we niet kunnen testen. Ten slotte: een biefstuk krijg je nergens malser dan hier!

Deze post is al 2137 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Restaurant | De Lachende Koe in Drachten

  1. Arjen

    Arjen

    Goede locatie in drachten vriendelijk personeel en lekkere broodjes gegeten.
    Alleen de koffie vonden wij dan weer slootwater, voor een goede kop koffie
    kom je terug.

  2. Wat gezellig zeg, zo’n avondje uit. En helemaal fijn dat het zo geslaagd was bij De Lachende Koe. Wij hebben er hier in Leeuwarden volgens mij ook een, maar ben er nog nooit geweest