Categorieën: Muziek / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

De 5 leukste nummers van Kensington

De 5 beste nummers van Kensington

Kennen jullie Kensington al? Vast wel toch? Zo niet, schaam je! Ik persoonlijk ben groot fan van de muziek van Kensington. Natuurlijk, het ene nummer is beter dan het andere nummer, maar ik heb ze nog op geen enkel nummer betrapt waarvan ik dacht ‘Meh…’. In 2013 mocht ik ze voor het eerst live bewonderen op Oerrock en dat heeft alleen maar bijgedragen aan mijn liefde voor hun muziek. Omdat ik ze overmorgen wederom mag bewonderen op Oerrock – en ik daar echt ontzettend veel zin in heb! – wilde ik de 5 beste nummers voor jullie op een rijtje zetten. Althans, het zijn de 5 liedjes die ík het leukst vind haha. Als ik heel eerlijk ben vond ik het nog best lastig om maar 5 nummers uit te kiezen, na een eerste selectie kwam ik namelijk op 15, maar een top 15 – of gewoon al hun nummers – leek mij een iets te grote blogpost.

Riddles

Vorige week is de officiële video clip uitgekomen, dus ik vind het erg leuk dat ik die ook in dit lijstje op kan nemen! Dit liedje draai ik ontzettend vaak omdat het gewoon een heel goed nummer is en dus absoluut in deze top 5 hoort.

Go Down

Dit liedje heb ik al echt helemaal grijs gedraaid en doet het bij mij ook erg goed in de auto. Ook ritmisch is hij superfijn en lekker meezingen!

Little Light

Ik kan ook genieten van hun wat kalmere nummers. Little Light is daar een voorbeeld van. Je voelt gewoon dat er met gevoel wordt gezongen.

Words You Don’t Know

Ah serieus, dit is zo’n heerlijk nummer! Gewoon even luisteren, dan weet je wel waarom het een fijn nummer is.

All for Nothing

En dat is alweer nummer 5! Ik besef nu opeens dat in de top 5 vier nummers staan van hun nieuwste album Rivals, maar dat album is dan gewoon ook echt heel erg goed!

Bonus – Take Me to Church

Niet alleen schrijven ze zelf geweldige nummers, ze doen soms ook geweldige covers van populaire nummers. Een voorbeeld is Take Me to Church van Hozier. Fijne cover, vinden jullie ook niet?

En omdat ik het gewoon niet kan laten, deze nummers zijn ook erg leuk: War (deze video clip, met onze Friese Epke, is ook geweldig! Misschien had ik toch een top 6 moeten doen haha), Ride, Home Again, Kilimanjaro, Youth, All That I Know, Streets, Send Me Away, No Way Out, We Are the Young, I Was Too Scared, Franklin Exits.

Wat is jouw favoriete nummer van Kensington?

Deze post is al 12363 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “De 5 leukste nummers van Kensington

  1. Ik vind Kensington echt een leuke band, heb de laatste twee CD’s in huis en blèèr altijd gezellig vals mee 🙂
    Een favoriet nummer uitzoeken vind ik iets moeilijker, ze hebben zulke leuke gemaakt! Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Streets 🙂

  2. Ik vind gewoon alle nummers tof die je genoemd hebt! 😉 Tja, ik kan gewoon niet kiezen of ik echt een super favoriet heb (al komen nummers als All For Nothing en Riddles wel in de buurt wat repeat-gehalte betreft). Maar ik kan ook genieten van nummers als Ghosts, Call My Name en It Doesn’t Have To Hurt! 😀