Categorieën: Muziek / Tags:

Geschreven door Jessica

Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt #1

Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt

Hoewel de rubriek Breek je Week (tijdelijk) gestopt is, wil ik toch af en toe nog even wat leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt met jullie delen. Ik kan ontzettend genieten van het luisteren naar muziek. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om tijdens het huishouden of het koken de muziek keihard aan te zetten en mee te zingen en te dansen door het huis. Het maakt mij ontzettend vrolijk.

Ook in de auto staat de muziek altijd aan en heb ik een usb-stick met muziek klaarstaan voor wanneer er niks leuks op de radio zelf voorbij komt. En af toe, is het ook heerlijk om gewoon even op de bank te gaan liggen, met mijn ogen dicht, en dan te luisteren naar prachtige muziek. O ja, en de muziek staat ook keihard aan als ik onder de douche sta. En ja, ik zing net zo hard mee, haha. Het mag duidelijk zijn dat ik niet zonder muziek kan. Ben je er klaar voor? Vandaag heb ik namelijk 6 leuke liedjes voor je. En wat was het een plezier om deze lijst samen te stellen.

Leave a Light On – Tom Walker

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kon de afgelopen tijd niet om dit liedje heen. Het werd letterlijk grijs gedraaid op Q-Music. Niet dat ik het erg vind, want ik vind het een ontzettend mooi nummer. Het is een mooi kalm nummer, maar heel bijzonder met het rauwe in zijn stem tijdens het refrein. Vergeet ook niet om te luisteren naar de mooie tekst.

Fire in Me – John Newman

John Newman heeft al heel wat leuke hits gehad, en is direct te herkennen aan zijn unieke stem. Bekend bij bijna iedereen is denk ik wel Love Me Again, maar ik heb ook Cheating,  Losing Sleep, Tribute, Out of my Head, Easy en vooral ook Running veel geluisterd. Nu komt hij met een nieuw nummer en het was instant weer een favoriet van mij. Lekker swingend en up tempo.

Cut the Cord – Felix Jaehn ft. Miximpulse

Het grappige bij dit liedje is, dat ik in eerste instantie blijkbaar de akoestische versie van dit nummer had ontdekt. Nadat ik die wel vaak genoeg had gehoord ontdekte ik dus het origineel, haha. Het origineel is meer up tempo ten opzichte van de akoestische versie. Ik vind het heerlijk om dit nummer heel luid aan te zetten in de auto en mee te zingen. Het is trouwens niet gek dat ik eerst de akoestische versie leerde kennen, want deze is uitgebracht in februari 2018, terwijl het origineel blijkbaar al uit 2016 stamt. Ook leuk: Like a Riddle.

New Rules x Are You That Somebody – Pentatonix

Zoals jullie in oktober 2014 al konden lezen is Pentatonix mijn favoriete A Capella groep. Ze hebben veel bekendheid vergaard en ook al meerdere keren concerten gegeven in Nederland. Hun bas – mijn favoriet – is helaas uit de groep gestapt, maar zo te horen is er een nieuwe voor in de plek gekomen. Hoewel ik lang niet al hun nummers even geslaagd vind ik hun nieuwste nummer wel weer erg leuk.

Make Way – Aloe Blacc

Ik vond I Need a Dollar destijds ook al zo’n heerlijk nummer, dat ik het grijs heb gedraaid. Dit nieuwe liedje is lekker up tempo en is geeft je echt het gevoel dat je awesome bent en alles aankan.

Keep it 100 – 3FOR3

En als afsluiter een liedje dat een beetje rocky pop is. Blijkbaar al een heel oud nummer, maar ik ontdekte het als aanrader via Spotify. Gewoon een lekker pittig nummer.

Welke van deze liedjes vinden jullie het leukst?

Deze post is al 1650 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Leuke liedjes die ik de laatste tijd heb ontdekt #1

    • Danjkewel, ik hoop dat je er enkele leuke liedjes tussen hebt ontdekt! 😀 Ik zal Hot Air Balloon eens gaan luisteren, volgens mij ken ik die nog niet.

  1. Do

    Leuk artikel! Ik vind het altijd leuk om nieuwe liedjes te ontdekken. Van deze vind ik de mash-up/cover van Pentatonix het mooiste <3