Categorieën: Muziek / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Mijn Favoriete… A Capella band | Pentatonix

Pentatonix Daft Punk cover

Ja, je hebt het goed gezien. Ik heb een nieuwe rubriek: Mijn Favoriete…. Deze rubriek komt niet wekelijks of maandelijks, maar gewoon wanneer ik graag een favoriet met jullie wil delen. Deze eerste keer trap ik af met Mijn Favoriete… A Capella band: Pentatonix. Kennen jullie Pentatonix al? Misschien zegt de naam je zo niks, maar ongetwijfeld heb je hun een keer voorbij horen komen. Ze worden namelijk steeds populairder. Afgelopen april waren ze in Nederland en hun concert was uitverkocht!

De heren en dame van Pentatonix werden bekend dankzij NBC’s programma The Sing-Off, waarin zij iedereen verbaasden over de muziek die ze konden maken door slechts hun stemmen te gebruiken. Ze werden eerste en dat was pas het begin van een succesvolle carrière en een grote fanbase. Pentatonix bestaat uit vocalisten Scott Hoying (22), Kirstie Maldonado (21), Mitch Grassi (21), vocale bas Avi Kaplan (24) en beatboxer Kevin “K.O.” Olusola (25). In het bijzonder de basstem van Avi vind ik prachtig en erg bijzonder (hoe kan je stem zo laag zijn en zo’n prachtig geluid maken?!)

Inmiddels heeft Pentatonix al meerdere albums uitgebracht waarvan PTX Vol III afgelopen september debuteerde. De liedjes op zich zijn vaak prachtig (er zitten een paar mindere tussen, maar goed welke artiest heeft dat niet?), maar de clips zorgen vaak voor een nog mooiere beleving. Het nummer wat ik een prachtige combinatie daarvan vind is bijvoorbeeld hun cover van Daft Punk. Hieronder heb ik die clip geplaatst en nog 4 andere nummers die ik erg mooi/leuk vind. Meer clips zien? Klik hier.

Wat vinden jullie van Pentatonix?

Deze post is al 1995 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Mijn Favoriete… A Capella band | Pentatonix