Categorieën: Muziek / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 Beste liedjes van 2014

Top Ten Thursday banner

Elke week organiseert De Lady Library de Top Ten Thursday (TTT). Deze week is het onderwerp Top 10 Beste liedjes van 2014. Weer een leuke top 10, maar wel lastig. Want ga ik een top 10 maken van leuke liedjes die in 2014 zijn uitgekomen of van liedjes die ik in 2014 veel gedraaid heb, maar niet per se in 2014 uit zijn gekomen? Ik heb gekozen voor het laatste.

Desalniettemin een lastige keuze, want er zijn dit jaar zo ontzettend veel liedjes die ik grijs heb gedraaid. Voor dit lijstje maak ik deels gebruik van last.fm die alles dat ik luister via mijn laptop en mobieltje luister registreert. Ik heb nog niet uitgevonden hoe ik dat ook kan doen met liedjes die ik via Spotify op de tv luister. Ik luister overigens altijd muziek via Spotify.

Spotify op mijn tv

Ik heb er overigens voor gekozen om niet 10 keer dezelfde artiest te noemen met een liedje. Ik wilde graag wat diversiteit in mijn lijstje door 10 verschillende artiesten te noemen. Ze staan overigens in willekeurige volgorde.

Daft Punk is absoluut mijn meest beluisterde nummer van Pentatonix. Als ik een liedje na zoveel keren luisteren nog niet zat bent dan verdient het echt wel een plekje in mijn top 10 beste liedjes van 2014. Maar eigenlijk luister ik zoveel liedjes van Pentatonix. Ook hoog in het lijstje van 2014 staan de liedjes Say Something, Can’t Hold us, Natural Disaster en I Need Your Love. In oktober schreef ik overigens een artikel over Pentatonix.

Tsjah, wie kent Imagine Dragons niet? Radioactive blijft toch echt wel mijn all-time favorite nummer van Imagine Dragons, maar wist je wel dat ze nog veel meer leuke nummers hebben? Dit jaar heb ik veel geluisterd naar het nummer Warriors, maar ook Demons is veel voorbij gekomen. En ook hun nieuwe nummer I Bet My Life is erg leuk.

Nog zo’n prachtige band! Elk liedje dat van hun uitkomt is weer een goeie. Things We Lost in The Fire is een nummer dat ik dit jaar veel heb geluisterd, maar later heb ik ook hun cover Of the Night helemaal grijs gedraaid. Het best kun je Bastille waarschijnlijk kennen van het immens populaire liedje Pompeii.

Ook een boyband kan niet ontbreken in mijn lijstje. Sinds ik hun optreden zag bij de AMA’s in 2012 was ik opslag verliefd op hun sound en al gauw beluisterde ik alle liedjes die ze gemaakt hadden en volgde ik ze op de voet voor nieuwe nummers. Wat ik vroeger bij de Backstreet Boys had, voelde ik nu ook lichtelijk bij deze jongens.

Hieronder heb ik de video opgenomen van hun optreden met I Found You bij de AMA’s omdat dat de versie van het liedje blijft die ik het meest draai, maar Demons is ook een liedje dat helemaal geweldig vind en had net zo goed hieronder gefeatured kunnen worden. Ik vind de stem van Siva erg bijzonder, maar Nathan is voor mij degene die echt de beste sound heeft, wat een killerstem! (Check de video vanaf 2:20) Prachtig! Andere leuke nummers van The Wanted zijn Glad You Came, Warzone, Chasing the Sun en Summer Alive.

Een geweldige zangeres en het is niet vreemd dat ze in mijn top 10 voorkomt. Ik heb namelijk een Divergent fase gehad dit jaar en die duurde lang, en bestond veel uit het luisteren van de soundtrack waar Ellie Goulding vaak op voorkwam. Ik begon de boeken namelijk pas te lezen toen de soundtrack van de film al te vinden was op Spotify, en elk woord dat ik heb gelezen van alle vier boeken werd begeleid door de liedjes op de soundtrack. Ook Beating Heart heb ik dit jaar heel veel geluisterd, alsook Dead in the Water en My Blood.

John Newman. Wat maakt die jongen toch geweldige muziek! Love Me Again heb ik helemaal grijs gedraaid – ook de Kove Remix heb ik veel geluisterd -, maar nadat ik dat liedje van hem had ontdekt, ontdekte ik dat hij meer leuke nummers heeft gemaakt. Al gauw stond mijn playlist vol met liedjes van John Newman, waaronder Cheating, Easy, Try, Out of My Head, Tribute, Running en Losing Sleep.

Ja, ook Ylvis kan niet in mijn lijstje ontbreken. Ik vind hun nummers namelijk heel leuk en catchy, en ze zijn extra leuk omdat ze met een knipoog zijn gemaakt, dus er is ook nog wat te lachen. The Fox vind ik nog steeds leuk en als ik dat liedje meezing onder de douche zit mijn vriend volgens mij ook keihard te lachen in de woonkamer, haha. Maar dit jaar kwamen ze met een nieuw nummer: Trucker’s Hitch. De eerste keer dat ik hem luisterde vond ik hem niet zo speciaal, maar naarmate ik hem vaker luisterde werd hij beter en bleek hij behoorlijk catchy te zijn. Deze heb ik dus ook vaak geluisterd. Ik schreef er overigens een artikel over. Maar ook Stonehenge  en Massachussetts luister ik nog graag.

Jeetje nog maar 3 plekken te vergeven, en ik heb nog zoveel artiesten die ik wil noemen! Aaaah!

Zoals ik al zei bij Ellie Goulding heb ik echt een Divergent fase gehad waarin ik de soundtrack helemaal grijs heb gedraaid. Eén van de andere favorieten was Find You van Zedd. Wat werd mijn vriendje er toch gek van dat ik dit nummer de hele dag door draaide, haha. Maar Zedd heeft al vaker mooie muziek gemaakt; Clarity en Stay the Night kennen jullie vast wel toch?

Dit nummer stond ook op de soundtrack van Divergent, maar Run Boy Run is niet het enige goede nummer van Woodkid, want ook I Love You vind ik helemaal te gek! Het is tijd dat ik nog even wat meer nummers op ga zoeken van Woodkid.

Het nummer dat ik het meest gedraaid heb van The Civil Wars is Billy Jean. Een heerlijke rustig nummer. Ik vind The Civil Wars heerlijk om naar te luisteren als ik even wat kalmere muziek wil luisteren. Probeer bijvoorbeeld ook eens Disarm, Kingdom Come, Dance Me to the End of Love, 20 Years en Safe & Sound (ft. Taylor Swift van de The Hunger Games soundtrack).

Oké en stiekem kan ik het niet laten nog een paar leuke nummers op te sommen. Ik heb dit jaar namelijk ook veel geluisterd naar Hozier – Take Me to Church, Magic! – Rude, Lawson – Juliet, Pia Mia – Fight For You, Katy Perry – Dark Horse, Echosmith – Cool Kids, Banks – Waiting Game, James Newton Howard/Jennifer Lawrence – The Hanging Tree, Ella Henderson – Glow, Nielson – Sexy als ik Dans, Ed Sheeran – I See Fire, Kensington – War, Sia – Chandelier, One Republic – Love Runs Out, Maroon 5 – Animals, Anders Nilsen – Salsa Tequila, Jessie J/Ariana Grande/Nicki Minaj – Bang Bang.

Alle liedjes die ik in dit artikel heb genoemd kun je ook in onderstaande playlist op Spotity vinden. Voeg de liedjes toe aan je eigen playlist of volg gewoon deze playlist via Spotify. De totale lijst is goed voor 4 uren luisterplezier!

Wat waren jullie favoriete liedjes in 2014?

Deze post is al 2760 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “TTT | Top 10 Beste liedjes van 2014

    • Daar heb ik ook veel van geluisterd! Wilde eigenlijk heel graag een top 20 maken haha, maar moest helaas een paar uit de top 10 halen. Had toen ik begon met het uitzoeken van liedjes voor deze post minstens 30 liedjes haha.