Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze 13 dingen moet je niet doen op vrijdag de 13e…

Vrijdag de 13e

Het is vrijdag de 13e a.k.a. de dag vol ongeluk! Althans voor sommigen. Wist je trouwens dat niet in alle landen vrijdag de dertiende een ongeluksdag is? In bijvoorbeeld Spanje en Griekenland is dinsdag de dertiende een ongeluksdag en in Italië juist vrijdag de zeventiende. O ja, en mocht je nou angst hebben voor vrijdag de dertiende dan kun je met trots zeggen dat je last hebt van paraskevidekatriafobie. Juist… Een hele mond vol!

Ikzelf geloof er eigenlijk niet zo in. Vaak zelfs heb ik niet eens door dat het alweer vrijdag de dertiende is! Maar wanneer ik er wel bij stil sta, en ik zie een ladder… dan loop ik er voor de zekerheid maar gewoon even omheen. Het is nooit verkeerd om even het zekere voor het onzekere te nemen, nietwaar? Speciaal voor jullie ben ik op zoek gegaan naar dertien dingen die je absoluut NIET moet doen op vrijdag de dertiende. En ik heb ze hieronder voor jullie op een rijtje gezet. Sommigen zijn vrij logisch, maar lang niet alle punten waren bij mij bekend. Hopelijk zit er voor jou ook nog een nuttig weetje tussen.

 1. Onder een ladder doorlopen
 2. Een zwarte kat kruizen
 3. Een spiegel breken
 4. Een paraplu binnenshuis openen
 5. Je mes en vork kruizen aan de etenstafel
 6. Zout morsen
 7. Met je linkerbeen uit bed stappen
 8. Door een raam aangekeken worden door een uil
 9. Logeren in een kamer met nummer 13
 10. Scheel kijken
 11. Een munt oppakken waarbij de kop niet boven ligt.
 12. Je haar of nagels (laten) knippen
 • Lijstjes maken met 13 items, brrrr…

Wat vermijd jij te allen tijde op vrijdag de 13e?

Deze post is al 3246 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “Deze 13 dingen moet je niet doen op vrijdag de 13e…

 1. Ik ben er dus helemaal niet mee bezig en merkte pas dat het vrijdag de 13de was toen ik op deze blogpost in mijn newsfeed zag langskomen én prentjes op Facebook zag verschijnen. 🙂