Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TV-serie recensie | Firefly (2002)

Firefly

Firefly posterTitel: Firefly
Premièredatum: 20 september 2002 (VS)
Hoofdrollen: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Sean Maher, Summer Glau, Ron Glass
Tagline: Meet the most spaced-out crew in the galaxy.
Speelduur per aflevering: 44 minuten
Genre: Avontuur | Drama | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Vijfhonderd jaar in de toekomst kent de beschaving een totaal nieuwe grens en de bemanning van het ruimteschip Serenity, van de Firefly-klasse, wil een steentje bijdragen. Ze nemen elk klusje aan, of die nu legaal is of niet, om brandstof in de tank en eten op tafel te hebben. Maar de dingen worden ietwat ingewikkelder wanneer ze een passagier meenemen die wordt gezocht door het nieuwe totalitaire Alliance-regime. Zo moeten ze zelf op de vlucht slaan, alles op alles zetten om aan de Alliance-schepen en de vleesetende Reavers, die aan de rand van het heelal wonen, te ontsnappen.

Firefly

Inmiddels alweer een tijdje geleden begonnen mijn vriend en ik aan de tv-serie Firefly. Het is al een wat oudere serie gezien hij stamt uit 2002. Maar omdat het van dezelfde maker is als Buffy the Vampire Slayer – dé serie die mijn jeugd kenmerkt – wilde ik hem altijd nog graag eens zien. En zo bleek, mijn vriend wilde deze serie ook graag kijken; hij was zelfs degene die het voorstelde om eraan te beginnen!

Firefly still

Special Effects

Toen ik aan de serie begon was ik echter nog ietwat sceptisch. Wauw, die special effects in de eerste aflevering zijn zó slecht! Voor die tijd waren ze waarschijnlijk fantastisch. Maar kon ik de serie wel serieus nemen gezien het voor deze tijd er niet uit ziet? Ja, nog binnen die aflevering heb ik mij daar overheen kunnen zetten.

Geweldig

De reden daarvoor zijn de bijzondere personages die neergezet worden door een sterrencast met fantastische chemie. Met Alan Tudyk en Nathan Fillion toch wel als mijn favorieten. Al vond ik ieder personage eigenlijk wel leuk. Maar uiteraard ook de leuke en interessante verhaallijn, goed opgebouwde afleveringen door de het seizoen heen, en de goed gedoseerde ingrediënten. Firefly is een sciencefiction serie met actie en die ook aanvoelt als een western, maar wat mij uiteindelijk zo heeft aangetrokken tot de serie, is de humor. Eigenlijk een mix van ingrediënten die ook duidelijk naar voren komt in Joss Whedons andere hits Buffy, Angel en de eerste twee Avengers films.

Firefly still

Serenity

Waarom deze serie al na één seizoen is gecanceld snap ik dan ook écht niet. Gelukkig blijf je niet helemaal ontredderd achter. Er is namelijk een afsluitende film, getiteld Serenity. Hoewel de film qua sfeer lichtelijk anders aandoet, is hij wel erg fijn als afsluiter met een kans om de verhaallijnen af te sluiten en afscheid te nemen van de personages.

Conclusie

Firefly mocht slechts één seizoen en een film genoten hebben, maar ik begrijp 100% waarom de serie nog altijd hoog aangeschreven staat. Firefly bevat een fantastische mix van sciencefiction, actie, romantiek en bovenal humor. De acteurs zijn van de bovenste plank, want man, wat heb ik van ze genoten, met ze meegeleefd en om ze gelachen. Zo jammer, dat de serie geen langer leven beschoren was.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2081 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “TV-serie recensie | Firefly (2002)