Titel: Formula 1: Drive to Survive
Releasedatum: 8 maart 2019 (seizoen 1) / 28 februari 2020 (seizoen 2)
Showrunner: James Gay-Rees
Cast: o.a. Max Verstappen, Valterri Bottas, Pierre Gasly, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Kevin Magnussen, Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz, Lance Stroll, Sebastian Vettel
Speelduur per afl.: 40 minuten
Genre: Documentaire, Sport
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Grof taalgebruik)
Documentaire die de kijker meeneemt in de cockpits, de paddock en het leven van de hoofdrolspelers in de Formule 1. De serie gaat over het Formule 1 Wereldkampioenschap 2018 (seizoen 1) en 2019 (seizoen 2) en heeft een ongeëvenaarde en exclusieve toegang tot de snelste coureurs, teamleiders en eigenaars, evenals het eigen managementteam van de Formule 1.
Drive to Survive
Sinds Max Verstappen meedoet in de Formule 1 ben ik samen met mijn vriend fanatiek de Formule 1 gaan volgen. Niet dat het nieuw voor mij was. Nee, ik ben opgegroeid met een vader die groot fan is. En van wie ik de liefde voor snelle auto’s heb geërfd (Need For Speed werd thuis vaak gespeeld, haha). Ik keek wel eens mee, maar het F1 virus is destijds niet op mij overgesprongen. Ik vond het maar saai dat ze allemaal rondjes achter elkaar aanreden, en Michael Schumacher won toch altijd. Daar is toch niks spannends aan? Tegenwoordig denk ik daar anders over. Als fan kon ik uiteraard niet achter blijven met het kijken van de docuserie Drive to Survive. En vandaag lees je wat ik van de eerste twee seizoenen vond.
Achter de schermen
In Drive to Survive neem je een kijkje achter de schermen bij alles dat Formule 1 is. Je volgt diverse coureurs in hun strijd voor het podium of een betere deal, en ook volg je constructeurs in hun strijd om de beste te worden of te blijven. Je komt bij de mensen thuis waardoor je beter zicht krijgt op wie ze zijn en wat ze motiveert. Maar ook voor, tijdens en na de races draaien de camera’s. In seizoen één van Drive to Survive staan vooral Daniel Ricciardo, de strijd tussen Renault en Haas, en Force India centraal.
Genieten geblazen
In het eerste seizoen zag je echter weinig tot niks van Ferrari en Mercedes,. Voor seizoen twee gingen echter ook zij overstag en mocht er gefilmd worden. Zij zijn altijd vrij gesloten, waardoor ik juist nieuwsgierig ben naar hoe het er bij hun toegaat. Maar het meest geniet ik natuurlijk wanneer Red Bull en Max de show mogen stelen. Al ben ik ook groot Norris fan. Dus hoop ik dat hij in het derde seizoen van Drive to Survive veel aan bod gaat komen. Tot slot was er ook aandacht voor de fatale crash in de Formule 2. Pffff… dan besef je wel even hoe gevaarlijk deze sport echt is.
Het maakt F1 persoonlijker
Hoewel je feitelijk altijd een seizoen achterloopt, omdat Drive to Survive uiteraard altijd naderhand uitgezonden wordt, blijft het fantastisch deze serie te bekijken. Juist het feit dat gefocust wordt op de mensen achter de Formule 1 én alles wat er in hun (teams) omgaat, vind ik geweldig. Toen Max en Ricciardo nog elkaars teamgenoten waren genoot ik met regelmaat op Youtube van leuke filmpjes met hen samen (zoals deze). Het maakt de Formule 1 persoonlijker.
Conclusie
Drive to Survive levert een fascinerende kijk op het wel en wee achter de schermen in de wereld van Formule 1. Je wordt meegenomen in de levens van coureurs, constructeurs, geldschieters en meer. Hierdoor krijg je een persoonlijk kijkje in een wereld die bestaat uit vele facetten en is het voor eventuele leken ook ontzettend leerzaam. Ik heb enorm genoten van de seizoenen en vind de serie binge-waardig. Met veel plezier kijk ik dan ook uit naar het derde seizoen, dat ongetwijfeld ergens in 2021 beschikbaar zal worden gemaakt.
Ben jij Formule 1 fan?
Deze post is al 2146 keer gelezen
- Over de auteur
- Recente blogs
Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).
*aan..
Ik vond Günther Steiner briljant in seizoen 1; de uitspraken, de grappen, etc. Maar in seizoen 2 irriteerde ik me mateloos dat het constante gescheld en de tirades. Had jij dat ook?