Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe serie | Supergirl – Eerste indruk

Supergirl poster

SupergirlPremière: november 2015
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Actie, Avontuur, Sci-fi
Hoofdpersoon: Melissa Benoist
Bijpersonages: Mehcad Brooks, Jeremy Jordan, Calista Flockheart, Chyler Leigh
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Tagline: It’s not a bird. It’s not a plane. It’s not a man. It’s Supergirl.

HartjeHartjeHartje

Geboren op de planeet Krypton, ontsnapt Kara Zor-El te midden van de verwoesting van deze planeet met haar inmiddels beroemde neef. Nu, als vierentwintigjarige omhelst ze haar superkrachten om de heldin te zijn die ze altijd had bedoeld te zijn.

Gelekt of promotiestunt?

De nieuwe tv-serie Supergirl wordt groots aangekondigd en ik keek er ook ontzettend naar uit. Hoewel de serie pas in november 2015 in première gaat is de pilot (eerste aflevering) nu al “gelekt”. Inderdaad, gelekt tussen aanhalingstekens omdat je nooit zeker weet of het daadwerkelijk gelekt is of dat het een opzettelijke marketingstunt is. Desalniettemin boeit het mij niet welke van de twee het was, want nu kunnen we mooi alvast de eerste aflevering bekijken!

Supergirl Still

Waar het over gaat

Supergirl (Melissa Benoist, Glee) is de grote nicht van Superman. Toen Kal-El (Superman) naar de aarde werd gestuurd werd Kara Zor-El (Supergirl) achter hem aangestuurd om hem te beschermen. Ze raakte echter uit koers en kwam vierentwintig jaar vast te zitten in een zone waar ze niet ouder werd, waarna ze alsnog op aarde terecht kwam. Kal-El was inmiddels opgegroeid en uitgegroeid tot Superman, en ouder dan zijn grote nicht. Hij bracht Kara Zor-El onder bij een familie die weet van hun geheim en ze leefde vervolgens een zo normaal mogelijk leven zonder gebruik te maken van haar krachten. Maar daar komt vanaf nu verandering in, ze wil een superheld zijn, net als haar neefje!

Waar is de originaliteit gebleven?

Persoonlijk denk ik dat Supergirl best lang kan blijven bestaan, maar er zijn nog wel echt een aantal dingen die ze moeten veranderen, want ik zat soms hoofdschuddend naar deze eerste aflevering te kijken. Supergirl zit werkelijk waar zó ontzettend vol met clichés… Een scène waar de misdaad roept en ze antwoord geeft door haar blouse open te trekken waarna haar supergirl pakje zichtbaar wordt, is slechts één van de vele clichés. Vervolgens heb je ook nog de goede vriend/collega die stiekem verliefd op haar is en haar soort van sidekick wordt, etcetera, etcetera. En dat is pas het tipje van de ijsberg. Waar is de originaliteit gebleven?

Supergirl Still

Special effects laten te wensen over

Daarnaast vind ik het gevaarlijk wanneer ze mensen in tv-series laten vliegen. Het is zo lastig om geloofwaardig te filmen en waar het bij sommige series geweldig in beeld wordt gebracht, is het bij Supergirl gewoon amateuristisch. Als ik een tv-serie kijk wil ik dat ze me laten geloven dat, hoe onwerkelijk ook, het echt is. Maar wanneer zij vliegt zie je praktisch het green screen erachter en is de hele geloofwaardigheid weg.

Conclusie

Begrijp me niet verkeerd, ik heb mij zeker vermaakt met deze eerste aflevering van Supergirl en zal hoogstwaarschijnlijk ook alle andere afleveringen gaan kijken. Maar het blijft voor nu bij vermaakt en niet meer dan dat. De acteurs en actrices vind ik overigens hartstikke leuk en goed gecast. Het lage cijfer dat ik geef heeft zeker niet aan de casting en acteerkunsten gelegen. Ik had eerst mijn twijfels over Melissa Benoist doordat ik haar ken van Glee, maar ze doet het hartstikke leuk en dat geldt ook voor de andere acteurs en actrices, daar heb ik niks over te klagen. Nu alleen nog wat originaliteit en de clichés óf mijden óf ze zo goed uitspelen dat het niet erg is dat het een cliché is en ik ben meer dan tevreden.

Deze post is al 2187 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Nieuwe serie | Supergirl – Eerste indruk

  1. Ik denk niet dat deze serie iets voor mij is, want ik ben ook al afgehaakt bij Arrow door het verhaal en de slechte special effects haha. En ik kijk stiekem toch al teveel series. Goede review trouwens!

    • Dankjewel! 😀
      Ik blijf nog wel kijken – althans, zodra het start in november -, want denk dat er wel potentie zit in de serie, maar dan moeten ze echt nog wel even wat dingen verbeteren.

  2. Ik had inderdaad gehoord dat er een nieuwe serie aankwam hierover en was wel benieuwd. Nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden trouwens haha, dus misschien dat ik toch mij even aan de eerste aflevering ga wagen. X