Categorieën: Tv-series / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Wordt jouw favoriete serie vernieuwd?

What will happen next Stay tuned...

Het is inmiddels alweer een paar dagen mei en dat betekent een spannende maand voor tv-serie fans! Over het algemeen vinden in mei veel seizoensfinales plaats en nog veel belangrijker; er wordt bekend gemaakt of jouw favoriete series vernieuwd of gecanceld worden! Met uitzondering van de zomerseries die nog moeten beginnen natuurlijk, die krijgen het nieuws meestal pas na de zomer.

De molen is al in gang gezet en het hoge woord is eruit voor in elk geval al een aantal series. Ook wordt bekend gemaakt welke pilots goed genoeg waren om een serie te mogen worden. Ikzelf kijk best veel series en heb een aantal waarvan ik hoop dat ze vernieuwd zullen worden en ook een aantal waarvan ik hoop dat ze zullen eindigen. Een aantal licht ik hieronder toe.

Gecancelde series

Cristela

Cristela

De serie is niet heel bekend nog in Nederland, mede omdat het één van de vele leuke Amerikaanse series is waar geen aandacht aan wordt besteed in Nederland. Ikzelf was sceptisch na het zien van de trailer en vond de serie overdreven. Toch probeerde ik de eerste aflevering en bleek Cristela ontzettend leuk te vinden. Met slechts twintig minuten vond ik het een heerlijke serie om te kijken tijdens mijn ontbijt in het weekend, ik vind het dan ook jammer dat de serie gecanceld is.

Forever

Forever

Ik had al eens geschreven over Forever en de serie is ook te zien op de Nederlandse beeldbuis, maar helaas; het zal bij slechts één seizoen blijven.

Hart of Dixie

Hart of Dixie

Als jullie het in Nederland volgen dan kennen jullie het waarschijnlijk als Dokter Hart. Hoewel ik in het begin groot fan was van de serie werd de serie wel iets minder in het verloop, maar ik bleef er graag naar kijken. Na de seizoensfinale, die zodanig ingevuld was dat iedereen wist dat het de laatste aflevering van de gehele serie zou zijn, is het niet geheel onverwacht dat Hart of Dixie gecanceld is. Toch blijft het jammer. Maar voor iedereen die de serie volgt in Nederland: de serie wordt netjes afgesloten dus je kunt gewoon blijven kijken. Geen open eindes for the win!

Revenge

Revenge

Ook hiervan werd al veel gesproken over dat de serie waarschijnlijk zou eindigen met het huidige seizoen, en deze vermoedens zijn inmiddels bevestigd. Ook van deze serie was ik groot fan in het begin (lees mijn recensie van seizoen 1), maar na vier seizoenen is het wel welletjes geweest. Hoewel ik de serie altijd een warm hart toe zal dragen vond ook ik  dat de serie haar beste tijd al had gehad en beter kon eindigen. De serie eindigt wel met een cliffhanger maar er wordt gesproken over dat dit mogelijk een opstapje is naar een spin-off getiteld Kingmakers.

Ook gecanceld: Resurrection (ik heb het eerste seizoen gezien, maar bij het tweede haakte ik af), The Mindy Project (maar misschien koopt Hulu de serie over).

Vernieuwde series

Orphan Black

Orphan Black

Het derde seizoen is pas net begonnen, maar nu al is bekend dat er ook een vierde seizoen zal komen. Als je nog niet aan Orphan Black begonnen bent raad ik je nu direct aan deze serie te gaan kijken. Orphan Black is te zien op Netflix en de nieuwste aflevering wordt wekelijks toegevoegd aan het aanbod. Mijn recensie van het eerste seizoen lees je op MijnSerie.nl.

Agent Carter

Agent Carter

Deze serie vind ik hartstikke leuk en gelukkig kan ik melden dat Agent Carter dan ook vernieuwd is. De kijkcijfers waren helaas niet spectaculair, maar het is een Marvel serie dus ik ging er al niet van uit dat deze gecanceld zou worden. Agents of S.H.I.E.L.D. is ook vernieuwd!

How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder

Wat een spannende serie! Zeker na het einde van het eerste seizoen mocht How to Get Away with Murder niet eindigen van mij, want ik MOET weten hoe het verder gaat. Gelukkig gaan we het volgend jaar zien!

Fresh off the Boat

Fresh off the Boat

Ik verwachtte eigenlijk maar weinig van deze serie, maar tegenwoordig kijk ik uit naar elke 20 minuten van Fresh off the Boat. Niet omdat de hoofdpersoon zo geweldig is, want juist de bijpersonages, waaronder moeder Jessica – en nee dat is niet alleen omdat ze een naamgenoot is -, maken de serie zo enorm leuk.

Nashville

Nashville

Nashville is still going strong! Ikzelf loop momenteel twee afleveringen achter, maar vind de serie nog altijd erg goed en ben dan ook mega blij dat we volgend jaar van een nieuw seizoen mogen genieten.

Ook vernieuwd: Criminal Minds, iZombie, Grey’s Anatomy, Scandal, Black-ish, Modern Family, Once Upon a Time, Dancing with the Stars, Galavant.

Vervroegde vernieuwingen

Benieuwd of jouw serie in gevaar is? Op 10 april plaatste MijnSerie.nl een lijst met alle series die een vervroegde vernieuwing hebben ontvangen. Dit betekent dat het netwerk ver voor deze zenuwslopende periode alvast een nieuw seizoen heeft uitgedeeld aan bepaalde series. De lijst bevat onder andere 2 Broke Girls, The 100, Jane the Virgin, The Flash, Supernatural en The Vampire Diaries. Ook vind je onder die lijst een lijst met series in de gevarenzone.

Tot nu toe nog geen grote verrassingen en de meeste van mijn favoriete series hebben al een vernieuwing binnen.

Welke serie moet volgens jou echt vernieuwd worden?

Deze post is al 1432 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Wordt jouw favoriete serie vernieuwd?

  1. Ahhh, Forever toch weg. Kan ik dit pijnlijke nieuws aan mijn moeder gaan vertellen, die volgt de serie trouw haha. En yay! Agent Carter! Toffe serie is dat ja.

  2. Zo spijtig van Hart of Dixie 🙁 Maar zolang ze er een sluitend einde aan breien kan ik er wel mee leven, I guess, sort of 🙁

    Revenge was misschien wel tijd om te stoppen ja … Maar toch blijf ik het altijd een beetje spijtig vinden!