Categorieën: Tv-series / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Recap | Teen Wolf – S05E06 Required Reading

Teen Wolf

Aflevering zes zit er alweer op, wat betekent dat we alweer op een kwart van dit seizoen zitten. Het gaat zo snel! En voordat we het weten zijn de eerste tien afleveringen al uitgezonden en moeten we weer een tijdje wachten voordat we de tweede helft van seizoen vijf kunnen kijken. Ikzelf heb echter besloten om te stoppen met het schrijven van deze recaps. Mijn doel was dat ik er op deze manier lekker met andere fans over de afleveringen kan praten, maar het feit blijkt dat deze recaps slechts door een enkeling worden gelezen en er ook geen discussies ontstaan. Waarmee ik mijn beoogde doel dus niet heb behaald. Dit zal dus de laatste recap worden en de komende weken zal ik hiervoor andere blogposts in de plaats doen.

Required Reading

Herinneringen

Reaquired Reading is de titel van deze aflevering en wanneer je de aflevering gezien hebt weet je eigenlijk ook precies waar het over gaat. Al had ik wel moeten kunnen raden dat het zou gaan over het lezen van het boek gezien dit vorige week nog keihard naar onze favo tieners geroepen is.

De aflevering begint direct met actie in de pan en Scott die plotseling weer astmatisch is. Huh? Ik was wel even verbaasd, maar wat uiteindelijk blijkt is dat het een flash forward is. Scott heeft geen astmatische aanval, het lijkt alleen zo omdat hij een herinnering zo heel specifiek beleeft. Hij is niet de enige die last heeft van dit soort herinneringen die levensecht aanvoelen.

Teen Wolf – S05E06 Required Reading

Beacon Hills Bookclub

Dankzij een wel heel spannende Beacon Hills Bookclub worden bij meerderen herinneringen los gemaakt. Zo herinnert Stiles zich pijnlijk dat zijn moeder dacht dat hij haar zou vermoorden en ik had weer instant medelijden. Dit is echt een zwaar seizoen voor Stiles. Kira die heeft niet perse herinneringen, maar blijft wel één zinnetje in het Japans brabbelen: “I am the messenger of death”. Ik ben erg nieuwsgierig waar dat naartoe zal gaan. Ik denk dat het uiteindelijk zelfs zal leiden tot dat ze Beacon Hills zal gaan verlaten.

Ook wordt verder gegaan op het Chimera verhaal. Er zijn weer een aantal nieuwe Chimera’s bijgekomen dus die Dread Doctors zijn goed – of nja, eigenlijk slecht – bezig. En begreep ik nou goed dat Hayden ook een Chimera is?

Lydia & Parrish / Stiles & Lydia / Malia & Stiles

O, en oeh la la, die sexy scène waar ik het vorige week over had tussen Lydia en Parrish werd uitgezonden. Ik ship Lydia en Stiles nog steeds, maar ik vind Lydia en Parrish ook echt zo perfect voor elkaar. Ze maken het zo moeilijk om te kiezen!

Zoals jullie al weten heb ik niks met het koppel Stiles en Malia en gelukkig zie ik al wat scheurtjes in hun relatie vormen. Ze houden dingen voor elkaar achter en groeien uit elkaar.

Teen Wolf - S05E06 Required Reading

Hayden & Liam?

Wie er echter naar elkaar toe groeien zijn Hayden en Liam, die een paar intieme momenten samen hebben. Wat ik echter niet snap is hoe zij zo jong al in een bar mag werken en dat als in zo’n club de stroom uitvalt, zij degene is die dit moet gaan fixen… Ik heb overigens echt helemaal niks met Hayden, maar als ze haar al deze best grote rol geven denk ik dat er nog wel iets staat te gebeuren. En, oké, heel stiekem vind ik die oorlog tussen haar en Liam wel leuk. Het levert in elk geval leuke scènes op zoals die op het sportveld.

AP Biology

Wat ik mij trouwens afvraag is waarom die les AP Biology zo vaak aan bod komt? Is het puur ondersteunend of heeft het echt een rol? Bijvoorbeeld zoals dat bleek dat die lerares uit seizoen 3A plotseling de bad guy woman bleek.

#FreakyFlashback

En het was freaky! Die scène met Lydia en haar oma in Eichen House. Ik denk dat we echt nog heel veel van de geschiedenis van Lydia en haar oma kunnen ontdekken, en hoop ook dat ze daar nog meer op in zullen gaan.

Teen Wolf – S05E06 Required Reading

Theo

Maar what’s the deal met Theo? Ik wil weten hoe het zit tussen hem en de Dread Doctors. Geeft hij opdrachten aan de Dread Doctors? Laat hij Chimera’s creëren om ze vervolgens af te slachten om zo in Scotts pack te kunnen komen? Hun vertrouwen te winnen? Ik ben het spoor bijster wat betreft wat hij wil.

Till next time

Serieus ook elke keer dat einde… Soms midden in een openbarend stuk eindigt de aflevering. Ze weten precies waar ze het moeten laten eindigen om het optimale effect te krijgen wat betreft hoezeer je uitkijkt naar de volgende aflevering.

Btw, vonden jullie kleine Scott ook zo schattig?

Deze post is al 1524 keer gelezen


Geef een reactie