Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #2

Het is fall season in tv-land, wat betekent dat er heel veel van onze favoriete series weer beginnen en ook heel wat nieuwe series op het programma verschijnen. Om jullie te helpen het kaf van het koren te scheiden volgen een aantal van deze blogjes. Van zoveel mogelijk nieuwe series zal ik in elk geval de eerste aflevering kijken. En hoewel je een serie natuurlijk niet compleet kunt beoordelen op basis van de pilot, kun je al wel een mening vormen en verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen. In elke editie zal ik drie nieuwe series bespreken en je vertellen wat ik van de pilot vond. Deze week op het programma: Supergirl, Minority Report en The Player.

SupergirlSupergirl

Premièredatum: 26 oktober 2015
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Melissa Benoist, Chyler Leigh, David Harewood, Mehcad Brooks, Jeremy Jordan, Calista Flockhart

Waar gaat het over: Geboren op de planeet Krypton, ontsnapt Kara Zor-El (Benoist) te midden van de verwoesting van deze planeet met haar inmiddels beroemde neef. Nu, als vierentwintigjarige omhelst ze haar superkrachten om de heldin te zijn die ze altijd had bedoeld te zijn.

Top of flop: Deze serie werd groots aangekondigd en de eerste aflevering “lekte” ergens in juni al uit. Ik schreef ook een recensie over de pilot die helaas een beetje teleurstellend was. Begrijp me niet verkeerd, ik heb mij zeker vermaakt met deze eerste aflevering van Supergirl en zal hoogstwaarschijnlijk ook alle andere afleveringen gaan kijken. Maar het blijft voor nu bij vermaak en niet meer dan dat. De acteurs en actrices vind ik overigens hartstikke leuk en goed gecast. Het lage cijfer dat ik gaf heeft zeker niet aan de casting en acteerkunsten gelegen. Ik had eerst mijn twijfels over Melissa Benoist doordat ik haar ken van Glee, maar ze doet het hartstikke leuk en dat geldt ook voor de andere acteurs en actrices, daar heb ik niks over te klagen. Nu alleen nog wat originaliteit en de clichés óf mijden óf ze zo goed uitspelen dat het niet erg is dat het een cliché is en ik ben meer dan tevreden.

Minority Report posterMinority Report

Premièredatum: 21 september 2015
Zender: FOX (Amerika)
Genre: Drama | Sci-fi
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Meagan Good, Stark Sands, Nick Zano, Wilmer Valderrama, Li Jun Li, Laura Regan, Daniel London, Zhane Hall

Waar gaat het over: Minority Report is de televisieadaptatie van de gelijknamige film met Tom Cruise. De serie speelt zich tien jaar na het einde van de Pre-misdaden af in Washington DC. Eén van de drie Pre-cogs (Sands) worstelt met het ‘normale’ leven en blijft geplaagd worden door visioenen van de toekomst. Machteloos probeert hij de moorden die hij in zijn visioenen ziet te voorkomen, maar het lukt hem altijd net niet. Wanneer hij een rechercheur (Good) ontmoet die hem kan bijstaan om zijn gave op de juiste manier te gebruiken, krijgt zijn leven een nieuwe wending.

Top of flop: Oké, stiekem heb ik inmiddels al twee afleveringen van deze serie gezien. Minority Report speelt zich in de toekomst af en zal net als vele series procedureel zijn. Dit betekent dat ze elke week een case hebben, in dit geval dus een visioen van een moord die ze gaan proberen tegen te houden. De special effects zijn erg goed en de verhaallijn die door alle afleveringen heen zal gaan maakt mij nieuwsgierig genoeg om te blijven kijken. Dit is echter zeker nog geen hoogvlieger, want vooral de acteerkunsten van Meagan Good in de rol van Lara Vega laten te wensen over. Ze was veel sterker in het helaas gecancelde Deception. Stark Sands speelt zijn rol van Dash verfrissend. Voor nu blijft het voor mij dus een twijfelgeval welke ik voorlopig zeker nog zal blijven volgen omdat ik heel nieuwsgierig ben naar die achterliggende verhaallijn. Leuk weetje trouwens: Sands zou eerst een dubbelrol hebben in de serie door beide delen van de tweeling te spelen, maar uiteindelijk besloten ze toch een tweede acteur in te zetten en de pilot voor een deel te herschieten. De serie heeft echter nog geen veelbelovende toekomst want in televisieland wordt al gesproken over een mogelijke cancelling dankzij tegenvallende kijkcijfers. O ja, nog één opmerking: Wilmer Valderrama vind ik totaal geen toevoeging.

The Player posterThe Player

Premièredatum: 24 september 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Drama | Thriller
Speelduur per afl.: 43 minuten

Wie speelt erin: Philip Winchester, Wesley Snipes, Charity Wakefield, Damon Gupton

Waar gaat het over: Van de uitvoerend producenten van The Blacklist komt een actierijke serie met Wesley Snipes en Philip Winchester. De serie is gesitueerd in Las Vegas en gaat over een voormalige militair, nu beveiligingsexpert, (Winchester) die betrokken raakt bij een spel waarbij rijke individuen gokken op zijn vaardigheden om de grootste misdaden voor te zijn. Kan hij hen van binnenuit ontmantelen en zodoende de dood van zijn vrouw wreken? Of is het waar wat zij zeggen: het huis wint altijd.

Top of flop: The Player heeft mij positief verrast. Ik had bij voorbaat eigenlijk geen moeite gestopt in ontdekken waar de serie over zou gaan en als ik niet alle nieuwe series een kans had willen geven zou ik The Player nooit aangezet hebben. Blij dat ik dat wel heb gedaan dus. De serie zit vol actie en mensen met dubbele agenda. Soms is het iets to good to be true, maar over het algemeen vind ik deze, toch ook procedurele, serie prettig om naar te kijken. Over de acteurs hoor je mij niet klagen en ook vind ik de twee afleveringen die ik inmiddels heb gezien nergens indutten. Heel toepasselijk speelt de serie zich ook af in gokwalhalla Las Vegas. Wat mij vooral ook intrigeert is de achterliggende verhaallijn rondom de vrouw van Alex en de band tussen bepaalde personages, en hun beweegredenen. Het is echter geen serie waarbij je je hersenen overuren moet gaan laten draaien, want dan gaan je wel dingen opvallen qua geloofwaardigheid. Mijn aanraden is om gewoon van de actievolle serie te genieten.

Ga jij Supergirl, Minority Report en The Player kijken?

Volgende week vertel ik je over Quantico, Blood & Oil en Heroes Reborn.

Deze post is al 1526 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Nieuwe series #2