Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #1

Het is september, wat betekent dat er heel veel van onze favoriete series weer beginnen en ook heel wat nieuwe series op het programma verschijnen. Om jullie te helpen het kaf van het koren te scheiden volgen een aantal van deze blogjes. Van zoveel mogelijk nieuwe series zal ik in elk geval de eerste aflevering kijken. En hoewel je een serie natuurlijk niet compleet kunt beoordelen op basis van de pilot, kun je al wel een mening vormen en verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen. In elke editie zal ik drie nieuwe series bespreken en je vertellen wat ik van de pilot vond. Deze week op het programma: Limitless, Blindspot en Life in Pieces.

Limitless posterLimitless

Premièredatum: 22 september 2015
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Drama | Sci-fi | Thriller
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Jake McDorman, Bradley Cooper, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Elizabeth Mastrantonio

Waar gaat het over: Limitless, gebaseerd op de gelijknamige film, is een in snel tempo afspelend drama over Brian Finch (McDorman), die de kracht achter de hersenen stimulerende drug NZT ontdekt en door de FBI wordt gedwongen zijn cognitieve vaardigheden te gebruiken om complexe zaken voor hen op te lossen. Speciaal agent Rebecca Harris (Carpenter), een formidabele onderzoeker met een duister verleden, werkt nauw met hem samen, alsook speciaal agent Boyle (Hill), een voormalig militair officier en Rebecca’s vertrouwenspersoon. Zij rapporteren aan speciaal agent Nasreen “Naz” Pouran (Mastrantonio), een slimme manipulator van de teugels van de macht. Buiten het medeweten van de FBI om heeft Brian ook een clandestiene relatie met Senator Edward Morra (Cooper), een presidentiële hoopvolle en regelmatige gebruiker van NZT die zo zijn eigen plannen heeft met zijn nieuwe protegé. Gevoed door een constante aanvoer van NZT die hem in staat stelt 100% van zijn hersencapaciteit te gebruiken, is Brian effectiever dan alle FBI-agenten gecombineerd, waardoor hij de ergste nachtmerrie is van de criminelen en de grootste troef die het Bureau ooit heeft gehad.

Top of flop: Limitless heb je vorige week al voorbij zien komen op Reviews & Roses in een uitgebreide recensie van de pilot. Hierin gaf ik al aan dat ik enorm enthousiast ben over deze serie die gebaseerd is op de gelijknamige film. De aflevering houdt je aandacht van begin tot eind vast en kijkt heerlijk weg. Jake McDorman speelt zijn rol fantastisch en natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid dat Bradley Cooper een terugkerende rol heeft. Ik kijk enorm uit naar de tweede aflevering. Limitless is zeker een serie op mijn lijst ‘favoriete nieuwe series van het seizoen 2015-2016’.

Blindspot posterBlindspot

Premièredatum: 21 september 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Drama  | Mysterie | Thriller
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Jamie Alexander, Sullivan Stapleton, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Ukweli Roach, Marianne Jean-Baptiste, Rob Brown

Waar gaat het over: Een mooie vrouw, zonder herinneringen aan har verleden, wordt in Times Square naakt gevonden, met haar lichaam volledig bedekt met ingewikkelde tatoeages. Deze ontdekking zet een groot en complex mysterie in gang dat onmiddellijk de aandacht vangt van de FBI. Zij beginnen de route op haar lichaam te volgen naar een grotere samenzwering binnen de criminaliteit, in de hoop dichter bij de waarheid over haar identiteit te komen.

Top of flop: Blindspot is voor mij een beetje een twijfelgevalletje. Aan de ene kant is het een interessant concept en hebben bepaalde vooruitzichten in de aflevering mij getriggerd verder te willen kijken na de pilot, maar het is ze niet gelukt mij de gehele aflevering geboeid te laten kijken. Ook moet ik zeggen dat ik nog niet helemaal te spreken ben over de acteerkunsten en dat de acteurs mij nog niet helemaal het verhaal in weten te trekken. Mocht dit verbeteren en het achterliggende verhaal op een interessante manier gebracht worden, dan zou het kunnen dat ik deze serie echt ga volgen. Voor nu is het meer een leuke serie voor tussendoor, maar niet één waarbij ik met smacht zit te wachten op de volgende aflevering.

Life in Pieces posterLife in Pieces

Premièredatum: 21 september 2015
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Komedie
Speelduur per afl.: 23 minuten

Wie speelt erin: Colin Hanks, Dan Bakkedahl, James Brolin, Angelique Cabral, Dianne West, Zoe Lister Jones, Thomas Sadoski, Betsy Brandt

Waar gaat het over: Life in Pieces is een single-camera komedie over een grote gelukkige familie en hun soms onhandige, vaak hilarische en uiteindelijk mooie mijlpalen, en wordt verteld door de drie broers en zussen en hun ouders. Terwijl het leven van de familie elke week ontvouwt in vier korte verhalen, proberen ze te genieten van deze kleine stukjes tijd die voorbij vliegen maar voor eeuwig bij je blijven. Deze momenten tellen op tot waar het leven allemaal om draait.

Top of flop: Als je hieronder de trailer kijkt, dan hoef je de moeite niet te nemen de eerste aflevering te kijken. De trailer vertelt eigenlijk alles dat in de eerste aflevering gebeurd, en de overige vijftien minuten zijn geen toevoeging. Het feit dat ik twee dagen nadat ik de eerste aflevering had gekeken al de trailer nodig had om mij te helpen herinneren waar de serie ook alweer over ging en wat ik ervan vond, zegt op zich genoeg. De eerste aflevering sprong voor mij een beetje van de hak op de tak met elk verhaal en ik miste een echt complete aflevering. Hoewel er grappige momenten in zaten zal deze serie voor mij geen blijvertje zijn en denk ik dat de tweede aflevering mijn beeldscherm zelfs nooit zal halen. Ik heb ook het gevoel dat deze serie geen lang leven beschoren zal zijn.

Ga jij Limitless, Blindspot en Life in Pieces kijken?

Volgende week vertel ik je over Supergirl, Minority Report en The Player.

Deze post is al 2056 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “Nieuwe series #1

 1. Toffe site, Jessica. Ik zag in het forum op MijnSerie dat je fanaccounts weg gaf voor je site en ik dacht: laat me eens komen kijken. Nu weet ik waarom je niet meer zoveel daar te vinden bent. Tof dat je zo een site in zo een korte tijd uit de grond hebt weten te stampen. Complimenten; keep up the good work!

  Wat de series betreft: voor mij allemaal geen hoogvliegers. Heb van alle drie ook recensies geschreven, trouwens. Aardige series voor tussendoor (zoals jij bij sommige aangeeft), maar that’s it. Toch zal ik van alle drie waarschijnlijk de tweede en derde ep ook nog kijken, even voor de bevestiging.

  • Dankjewel voor je mooie complimenten, heel leuk om te horen! ^^ Ik ben zelf ook nog elke dag verbaasd dat ik dit in een jaar tijd voor elkaar heb gekregen, echt ongelooflijk, maar het geeft zoveel voldoening.

   Ik ben inderdaad niet heel erg zichtbaar meer op de MijnSerie site, maar achter de schermen ben ik zeker nog wel aanwezig hoor. 😀

   Wat de series betreft. Life in Pieces ga ik geen tweede aflevering van kijken. Limitless heb ik de tweede inmiddels van gezien en vond ik nog steeds erg leuk. Blindspot ben ik huiverig voor omdat het voor mij al een twijfelgeval was en ik nu heel veel negatieve berichten hoor over de tweede aflevering. Maar die staat nog wel op mijn programma haha.

 2. Denk niet dat ik deze series zal kijken. Ben hard bezig een aantal oude series te kijken die ik nooit gezien heb en weet dat ze goed zijn dan het risico te nemen van het bekijken van nieuwe series. De enige uitzonderingen zijn Penoza (vierde seizoen) omdat ik dat een topserie vindt en Empire, maar dat is omdat m’n vrouw en dochter die graag kijken 🙂

  • Over oude series gesproken, laatst keek ik Firefly en de bijbehorende film. Zeker een aanrader. Ik zal er nog een artikel over schrijven, maar durf niet te zeggen wanneer die online zal komen.

 3. Tot nu toe heb ik alleen Blindspot gezien. Heb er een beetje dezelfde gevoelens over. Op zich interessant, maar er zitten de nodige (mogelijke) plotholes in, dus ik ben benieuwd hoe ze het gaan uitwerken. Maar nee, het greep me niet helemaal, hoewel de eerste paar minuten wel echt goed waren. Life in Pieces leek me sowieso al niks en Limitles moet ik dus zeker een kans geven, ondanks dat dit concept me niets leek (don’t ask me why, de hele tv-wereld is het hier met me oneens volgens mij).

  • Ik zal deze week de tweede aflevering van Blindspot kijken, ik ben benieuwd of mijn mening verandert of dat ze op dezelfde voet voortzetten.

   En Limitless moet je zeker een kans geven! 😀