Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #5

Nieuwe series Code Black, Dr. Ken, Truth Be Told

Het is fall season in tv-land, wat betekent dat er heel veel van onze favoriete series weer beginnen of al zijn begonnen, en ook heel wat nieuwe series op het programma verschijnen. Om jullie te helpen het kaf van het koren te scheiden volgen een aantal van deze blogjes. Van zoveel mogelijk nieuwe series zal ik in elk geval de eerste aflevering kijken. En hoewel je een serie natuurlijk niet compleet kunt beoordelen op basis van de pilot, kun je al wel een mening vormen en verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen. In elke editie zal ik drie nieuwe series bespreken en je vertellen wat ik van de pilot vond. Deze week op het programma: Code Black, Dr. Ken en Truth Be Told.

Code Black posterCode Black

Premièredatum: 30 september 2015
Zender: CBS (Amerika)
Genre: Drama
Tagline: Courage under chaos.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Marcia Gay Harden, Raza Jaffrey, Luis Guzmán, Bonnie Somerville, Melanie Chandra, Harry Ford, William Allen Young, Ben Hollingsworth

Waar gaat het over: Een medische drama gesitueerd in het drukste en beruchtste ziekenhuis van het land. Het buitengewone personeel strijdt tegen een gebroken systeem om hun idealen, en de patiënten die hen het meeste nodig hebben, te beschermen.

Top of flop: Omdat ik Marcia Gay Harden ken uit andere leuke series wilde ik Code Black wel even proberen. Al was dat niet de enige reden, want ik las ook dat deze serie al aangekocht is en in het najaar in Nederland op de televisie zal komen (zodra ik meer weet vertel ik het jullie). Maar uiteindelijk kon Code Black mij niet overtuigen. Ik heb de eerste aflevering begin oktober al gezien en moet eerlijk zeggen dat ik geen idee meer heb waar het ook alweer over ging in die aflevering, en ik heb ook geen enkele andere aflevering gekeken. Ik herinner mij nog wel dat ik bij de eerste helft van de aflevering de neiging had om de aflevering uit te zetten en dat het pas de tweede helft leuker werd. Ik denk dat het ligt aan het feit dat deze serie niet heel vernieuwend is en niks speciaals heeft, zoals The Night Shift – een ziekenhuisserie die twee jaar geleden in première ging – destijds wel iets vernieuwends had binnen het genre ziekenhuisseries. Het is jammer, maar Code Black heb ik al afgeschreven.

Bekijk op MijnSerie.nl

Dr. Ken posterDr. Ken

Premièredatum: 2 oktober 2015
Zender: ABC (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: The gloves come off
Speelduur per afl.: 21 minuten

Wie speelt erin: Ken Jeong, Suza Nakamura, Tisha Campbell-Martin, Kate Simses, Albert Tsai, Jonathan Slavin, Krista Marie Yu, Dave Foley

Waar gaat het over: Dr. Ken ziet Ken Jeong als briljante arts met slechte bedmanieren. Hij probeert altijd een goede arts, man en vader te zijn. Daardoor werkt hij regelmatig iedereen op de zenuwen, zowel thuis als op zijn werk.

Top of flop: Mijn eerste reactie was: “wat een slechte serie”, maar stiekem vind ik het toch ook wel erg grappig. Laat ik het maar een guilty pleasure serie noemen dan. Hoewel er veel kritiek op de serie is, heeft het wel een order gekregen voor een volledig seizoen¹ wat laat zien dat het netwerk vertrouwen heeft in de serie. En weet je, ik vind het helemaal niet erg. De grapjes doen het goed bij mij en het is een leuke serie voor tussendoor.

Bekijk op MijnSerie.nl

Truth be told posterTruth Be Told

Premièredatum: 16 oktober 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: Best friends. Real talk. Uncensored.
Speelduur per afl.: 21 minuten

Wie speelt erin: Mark-Paul Gosselaar, Vanessa Lachey, Bresha Webb, Tone Bell

Waar gaat het over: Truth Be Told wordt beschreven als een schaamteloze komedie over twee verschillende stellen die naast buren ook beste vrienden zijn. Doordat zij gezamenlijk door het leven gaan, kunnen zij het niet laten om alles te analyseren. Van onderwerpen als ras en seks naar de nieuwe oppas die vermoedelijk een pornoster is; geen enkel onderwerp is onbespreekbaar voor dit uitgesproken viertal.

Top of flop: En als laatste vandaag: Truth be Told. De eerste twee afleveringen heb ik deze week bekeken. Helaas heeft ook deze serie mij niet weten te overtuigen, en zo blijkt maar weer dat het lastig is een goede komedieserie te maken. Truth Be Told moet het echt hebben van af en toe een geslaagde grap, en dat is helaas te weinig. Het netwerk heeft er ook weinig vertrouwen in en heeft het aantal afleveringen ingekort tot 10¹ afleveringen.

Bekijk op MijnSerie.nl

¹De meeste series beginnen met 13 afleveringen. Sommigen krijgen dan na een paar afleveringen te horen dat ze een script order hebben, wat betekent dat er meer script worden geschreven om te zien of het netwerk daar toekomst in ziet. Soms wordt deze stap overgeslagen en krijgen ze direct een back-nine-order, wat betekent dat ze een volledig seizoen van 22 afleveringen krijgen. Soms worden het aantal afleveringen ook ingekort, bijvoorbeeld van 13 naar 10, wat betekent dat het netwerk minder vertrouwen heeft in de serie.

Ga jij Code Black, Dr. Ken en Truth Be Told kijken?

Over twee weken vertel ik je over Wicked City, Crazy Ex-Girlfriend en Master of None.

Deze post is al 1742 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Nieuwe series #5