Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #6

Wauw, is dit alweer editie zes? Dat betekent dat ik al vijftien nieuwe series heb uitgeprobeerd en ik ben nog steeds niet klaar. Als fallseason is geëindigd begint midseason trouwens al direct, dus ongetwijfeld ga ik gewoon door met deze rubriek. Wat vinden jullie er trouwens van dat ik nieuwe series op deze manier recenseer/beoordeel/aan-/afraad? Laten we snel verder gaan, want vandaag ga ik drie compleet verschillende nieuwe series bespreken, namelijk: Crazy Ex-Girlfriend, Wicked City en Master of None. Alle eerdere edities vind je trouwens hier.

Crazy Ex-Girfriend posterCrazy Ex-Girlfriend

Premièredatum: 12 oktober 2015
Zender: The CW (Amerika)
Genre: Komedie | Musical
Tagline: Never. Let. Go.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Rachel Bloom, Vincent Rodriguez III, Santino Fontana, Donna Lynne Champlin, Pete Gardner, Vella Lovell

Waar gaat het over: Rebecca Bunch (Rachel Bloom) is een succesvolle, gedreven, en mogelijk gekke jonge vrouw die alles opgeeft – haar partnerschap bij een advocatenkantoor en haar prachtige appartement in Manhattan – voor haar zoektocht naar de liefde. Die zoektocht leidt haar naar de plek voor romantiek en avontuur: West Covina in Californië.

Top of flop: Eerlijk is eerlijk, toen de hoofdpersoon in zingen uitbarstte wilde ik de aflevering afzetten, en ook na de eerste aflevering was ik niet bijster positief met dat in het vooruitzicht. Toch lokte het mij om de tweede aflevering te kijken en voordat ik het wist had ik alle vier beschikbare afleveringen al gezien en kijk ik uit naar de vijfde aflevering. Nee, het gezang trekt mij nog steeds niet echt, maar er is mee te leven (en het zit best goed in elkaar eigenlijk). Deze serie is namelijk zó hilarisch en de actrice is echt een verademing. Het verhaal is heel simpel – vrouw verlaat topbaan met veel geld en verhuist naar een klein dorpje om haar ex in te palmen – maar echt heel erg leuk. Laat jezelf overhalen en zet deze guilty pleasure serie op je te-zien-lijst, want ik niet anders dan zeggen dat deze serie stiekem best wel heel erg leuk is om te kijken. Wel denk ik dat vrouwen deze serie over het algemeen leuker zullen vinden dan de mannen die mijn blogposts lezen. Nog een leuk feitje: elke aflevering heeft de naam Josh (haar ex) in de titel. Kijk vooral ook uit naar de Sexy Getting Ready song. 😉

Bekijk op MijnSerie.nl

Wicked City posterWicked City

Premièredatum: 27 oktober 2015
Zender: ABC (Amerika)
Genre: Misdaad | Drama
Tagline: In 1982 the Sunset Strip was killer.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Ed Westwick, Erika Christensen, Jeremy Sisto, Taissa Farmiga, Anne Winters, Jaime Ray Newman, Evan Ross, Karolina Wydra, Gabriel Luna

Waar gaat het over: Elk seizoen volgt Wicked City een nieuwe zaak in een ander belangrijk tijdperk in de geschiedenis van Los Angeles (althans, mocht de serie vernieuwd worden, dan is dit het plan). Dit seizoen start met een moordzaak uit 1982. De handen worden ineengeslagen door rechercheurs, journalisten, dealers en feestgangers om deze zaak op te lossen.

Top of flop: Als je houdt van duisterdere tv-series over seriemoordenaars dan is dit echt wat voor jou. Ik ging de serie in eerste instantie kijken omdat Ed Westwick (Gossip Girl) een hoofdrol speelt. Maar die Chuck Bass waar we denk ik allemaal wel verliefd op zijn geworden is een heel ander personage dan Kent Grainger. Kent Grainger is namelijk de seriemoordenaar en man hij is duister! Ed Westwick is uitermate geschikt voor deze rol. De eerste aflevering vond ik erg goed, maar de tweede vond ik wat minder. Mogelijk ligt dat ook aan het feit dat ik momenteel meer trek heb in luchtigere, komische of romantische series, dan echt dit duistere. Maar het is zeker geen slechte serie! Ook is het behoorlijk wennen de lieve Erika Christensen in de rol van Betty Beaumontaine te zien, die al snel het liefje van Kent wordt. Ik ken haar namelijk uit Parenthood waar ook zij een compleet ander personage speelt.

Bekijk op MijnSerie.nl

Master of None posterMaster of None

Premièredatum: 6 november 2015
Zender: Netflix
Genre: Komedie
Tagline: This Dev. He has a lot of questions
Speelduur per afl.: 30 minuten

Wie speelt erin: Aziz Ansari, Noël Wells, H. Jon Benjamin, Kelvin Yu, Eric Wareheim, Lena Waithe, Ravi Patel

Waar gaat het over: Master of None volgt het leven van Aziz Ansari, een 30 jarige acteur, die niet weet wat hij wil in het leven.

Top of flop: Nope, dit is niet de serie voor mij. Het wordt afgedaan als komedie, maar mijn wenkbrauw ging eerder omhoog dan dat ik in lachen uitbarstte. Ik denk dat deze serie een hele specifieke groep (vaak de critici) zal aanspreken, maar niet de massa. Hoeft natuurlijk ook niet, maar meestal hou ik toch meer van de series die ook de massa vaak aanspreken. Het blijkt ook wel uit de recensies van critici, zij zijn enorm lovend. Tijdens de eerste aflevering werd ik te makkelijk afgeleid door andere zaken om mij heen, want betekent dat het mijn aandacht niet had en dus zal ik ook geen tweede aflevering kijken. Ik vind het lastig om de serie echt te omschrijven gezien ik het label komedie er niet helemaal bij vind passen, maar het label drama past ook niet. Ik moet maar gauw gaan stoppen met wauwelen, want ik kom er niet uit bij deze serie, haha. Laat ik het er maar op houden dat het gewoon niet mijn serie is.

Bekijk op MijnSerie.nl

Ga jij Crazy Ex-Girlfriend, Wicked City en/of Master of None kijken?

Volgende week vertel ik je over Flesh and Bone, Agent X en Chicago Med.

Deze post is al 2340 keer gelezen


Geef een reactie

21 responses to “Nieuwe series #6

 1. Ik moet zelf nog aan Wicked City beginnen, maar heb het even te druk. Loop ook achter met een heleboel series nu. Ziet er ook naar uit dat WC na 1 seizoen wordt gecanceld. Master of None is fantastisch en Crazy EG is gewoon heel tof. Ik denk persoonlijk dat het meer is dan een guilty pleasure en gewoon op dit moment een hele leuke serie.

  • Hier ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar! Ik ben er wel achter gekomen dat je op ABC (met de hola plugin ingesteld op Amerika) de afleveringen van de afgelopen maand kan bekijken (met uitzondering van de nieuwste!) dus via die weg kan je wel up to date blijven op een legale manier 🙂

   • Hola is inderdaad ideaal; die gebruik ik ook voor het kijken van het programma Wolf Watch op mtv.com. Het werkt inderdaad ook bij ABC.

    Ik zal je hetzelfde mailtje wel even doorsturen 😉

 2. Voor mij zit er deze keer niet echt iets tussen. Ik wacht met spanning op het nieuwe seizoen van Orange is the New Black en volg momenteel het laatste seizoen van Downton Abbey. Verder kom ik eigenlijk niet aan series kijken toe.

 3. Waar haal je toch de tijd vandaan om al die series te kijken? 🙂 ik was al benieuwd naar wicked city, inderdaad door ed. Maar nu ben ik ook benieuwd naar de eerste serie. Wellicht dat ik toch vandaag daar even naar ga kijken!

  • Crazy Ex-Girlfriend moet je zeker ook proberen! 😀
   En ik laat de series die ik normaal gesproken volg even staan en kijk in plaats de eerste aflevering van deze nieuwe series. Ik lig er straks toch uit dus kan dan alles zo weer inhalen :p