Categorieën: Tv-series / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Recap | Teen Wolf – S05E04 Condition Terminal

Teen Wolf

Lieve Teen Wolf kijkers. Wegens het verhuizen van de website heb ik dit artikel expres vanochtend nog niet online gezet omdat de website offline zou zijn tijdelijk, maar hier is dan eindelijk een nieuwe recap. Het is geen traditionele recap, want ik bespreek slechts de dingen waar ik wat over te zeggen heb, die mij opvielen of wat ik gewoon leuk vind om te benoemen.

Wolf Watch

Voor degenen die net als ik elke week uitkeken naar Wolf Watch en vervolgens teleurgesteld erachter kwamen dat het weer niet uitgezonden was heb ik ook nieuws. Het blijkt dat Wolf Watch dit jaar niet wekelijks na elke aflevering uitgezonden wordt, maar dat ze selectief zijn bij welke aflevering een Wolf Watch aflevering uitgezonden wordt. Bij welke afleveringen dit precies zal zijn is onduidelijk, maar er komt sowieso weer een Wolf Watch na aflevering vijf.

Seizoen 6!

En dan nog het geweldige nieuws dat we ook nog een zesde seizoen van Teen Wolf kunnen genieten. Six seasons and a movie is dus nog altijd mogelijk! Ik schreef er een nieuwsbericht over voor MijnSerie.nl. Na deze aflevering hebben we dus gewoon nog minimaal 36 afleveringen te gaan!

Teen Wolf - S05E04 Condition Terminal still3

Condition Terminal

Parrish

Ik kan er maar niet over uit hoe geweldig ik het vind dat Parrish een hoofdonderdeel van dit seizoen is. Hij heeft een rare droom wanneer er vuur tegen zijn hand wordt gehouden. Waarin hij een verbrand lichaam naar de Nemeton brengt. Tegen Lydia zegt hij dat hierna de droom stopt, maar wij zien hoe het afloopt; met Parrish brandend op de Nemeton en brandende lichamen om hem heen. Iets dat over zes maanden waarschijnlijk waarheid wordt. Maar hoe en wat? Wauw! Ik ben zo nieuwsgierig!

Na het einde van de aflevering vraag ik mij trouwens echt af of ik wel gelijk heb in dat Parrish een feniks is. Brengen feniksen offers in de vorm van gecreëerde beesten (zoals Lucas) aan de Nemeton. En was dat laatste een vooruitblik, of echt op dat moment?

The aftermath

Ook zien we deze aflevering de aftermath van het gevecht met Tracy. Lydia die bloedend op de grond ligt en gered wordt door superheld Theo, en Malia die de Dread Doctors zag. Wat ze ondertussen niet doorhebben is dat Donovan meegenomen wordt uit zijn cel en naar de geheime broedplaats van de Dread Doctors gebracht wordt.

Lydia is op de één of andere manier wel geïnfecteerd met iets, want zij ziet plots ook de Dread Doctors wanneer ze onder narcose wordt gebracht.

Teen Wolf - S05E04 Condition Terminal still2

Veel vragen

En wat is er met die lerares van AP Biology? Wordt dat een beetje zoals in seizoen 3A? Wat heeft Theo tegen de Stilinski’s? Welke band heeft hij met de Dread Doctors? En is hij zelf ook gecreëerd? We weten in elk geval dat we Tracy een Chimera kunnen noemen, ook al is ze nu dood.

Sinema

Liam was Masons wingman in een gay club, genaamd Sinema. Echt een plek waar ik verwacht Danny te treffen en wat me weer terug doet denken aan seizoen 2 waarin hij in een club was en verlamd werd door Kanima Jackson. Daar komen ze Hayden ook tegen. Mag die daar eigenlijk al werken? Is ze niet veel te jong? Liam merkt dat er iets niet klopt. Het is Lucas en hij voelt niet goed aan.

Hij, Lucas, blijkt een jongen te zijn die normaal gesproken best verlegen was, maar tijdens het zoenen met een andere jongen plotseling heel zelfverzekerd leek. Nadat hij die jongen het ziekenhuis instuurt zit hij plots achter onze lieve Mason aan. Op zo’n moment schreeuw ik dus echt NOOOOO terwijl ik voor de tv zit. Wie heeft bedacht van hem een soort levensgrote schorpioen te maken! Gelukkig speelt Lacrosse speler Brett dit seizoen een grotere rol en heldhaftig dat hij is redt hij onze lieve Mason.

Teen Wolf - S05E04 Condition Terminal still

Praten tijdens Teen Wolf

Praten jullie trouwens ook altijd tegen de tv als jullie Teen Wolf kijken? Op dinsdags werkt mijn vriend thuis en lief dat hij is laat hij mij gewoon tv kijken omdat ik echt niet zonder Teen Wolf kan. Afgelopen dinsdag keek ik de aflevering ook terwijl hij een paar meter verder bij de achtertafel zijn werk zat te doen. Hij vond het erg grappig om te zien hoe ik de aflevering heb gekeken en soms zomaar iets zeg of uit het niets begin te lachen (althans voor hem is het uit het niets gezien hij gewoon aan het werk is). Soms zelfs, denkt hij dat ik iets tegen hem zeg, om twee seconden later te beseffen dat ik het tegen mijn geliefde personages heb. Hebben jullie dat ook wel eens?

The Dread Doctors

We weten ook waar de naam The Dread Doctors vandaan komt! Het is een boek! ^^ Maar wat vertelt het boek en wat heeft het exact te maken met die enge mannen met maskers? Op dat antwoord zullen we nog even moeten wachten.

Endgame

En hoe zit het met Kira? Het lijkt wel alsof ze zichzelf kwijtraakt zodra ze compleet verandert in de vurige vos. Zal dit wrijving veroorzaken tussen Scott en Kira? Mijn voorgevoel zegt ja, en ik weet niet of ik dat erg vind.

Wat denken jullie dat er gaat gebeuren met Stiles?

Deze post is al 1626 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Recap | Teen Wolf – S05E04 Condition Terminal