Categorieën: Tv-series / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Recap | Teen Wolf – S05E05 A Novel Approach

Teen Wolf

We zijn alweer op de helft van het eerste deel van dit vijfde seizoen. Wat gaat het toch snel! De vorige aflevering eindigde ontzettend spannend, want hoe gaat het verder met Stiles? Hij overleeft het vast wel, maar wat gaat er gebeuren?

A Novel Approach

Teen Wolf - S05E05 A Novel Approach still

#RunStilesRun

Met #RunStilesRun en een hele creepy Donovan met opgepropte woede over zijn vader in een rolstoel beginnen we de aflevering. En net als in vorige seizoenen gaat de bibliotheek er weer finaal aan. Volgens mij is het ook één van de eerste keren dat Stiles iemand dood, zeg maar zonder dat hij een nogitsune is. En lieve schat dat het toch altijd is kan hij gewoon niet vertrekken en wacht hij tot de politie het lichaam heeft gevonden. Maar dit vinden ze natuurlijk niet… Die Dread Doctors zijn snel!

Arme Stiles

Ik heb eigenlijk wel medelijden met Stiles. Hij heeft al zoveel meegemaakt en al zoveel moeten doorstaan en dan nu ook dit nog. Wat mij betreft is het wel gerechtvaardigd, het was immers zelfverdediging, maar we kennen Stiles en we weten hoe hij altijd met dit soort dingen blijft zitten en zich zorgen maakt. Zal hij het trouwens aan Scott vertellen dat hij iemand vermoord heeft? Scott maakte het hem er niet makkelijker op door te zeggen dat zij ook slachtoffers zijn.

Elektromagnetische energie

En dat er iets niet helemaal goed gaat met Kira was ook niks teveel gezegd. Mompelend in het Japans terwijl ze geen Japans kan. Kira vermoedt zelf ook iets maar weet niet wat het is. Ze heeft haar elektriciteit niet onder controle. Elektromagnetische energie is onderdeel van het beveiligingsmechanisme van Eichenhouse en door onder andere Kira daarheen te sturen paden ze de weg voor de Dread Doctors. Oeps! Wel moet ik zeggen dat ik de verhaallijn van Kira tot nu toe niet mega boeiend vind, en dat die reddingsactie van Scott minder met mij deed dan ik hoopte.

Teen Wolf - S05E05 A Novel Approach still

Wel of geen feniks?

Parrish heeft deze aflevering niet zoveel schermtijd gehad, maar natuurlijk zagen we hem wel weer even langskomen en beseften anderen dat de lichamen verdwenen door te zeggen: “Someone’s taking the bodies”. Die someone is natuurlijk Parrish, maar ik vraag mij heel erg af of hij uberhaupt wel bij bewustzijn is wanneer hij dit doet. Ik denk namelijk van niet. Hij ziet het volgens mij allemaal als een droom en heeft totaal niet door wat hij doet en waarom. En vooral die waarom vind ik interessant, want ik begin deels af te stappen van de feniks theorie omdat ik niet zie hoe die hierin past.

Dr. Valack

Het boek blijkt opgedragen te zijn aan Dr. Valack, die het stiekem zelf geschreven heeft om verdrongen herinneringen aan de Dread Doctors weer naar boven te laten komen. Dankzij onze tienerwolfjes & friends die veel bezig zijn geweest met de Nemeton zijn de Dread Doctors terug. Dankzij Dr. Valack weten we namelijk dat ze hier al eerder zijn geweest. Het boek opent je ogen. Als je ze hebt gezien, als ze je iets aangedaan hebben, zal je het herinneren als je het boek helemaal leest. En oh my god! Wat hebben ze dan met Lydia gedaan?! We weten dat ze uiteindelijk gevangen wordt want ze zit in de toekomst in Eichen House, maar wat gebeurt daartussen? Het enige dat Dr. Valack in ruil wilde voor deze informatie is dat zij haar gil opnam op zijn apparaat zodat hij dat tegen het glas kan zetten om het glas te breken. Ik was trouwens benieuwd of het gebaseerd zou zijn op een boek dat echt bestaat, en dus heb ik even op bol.com gekeken, maar helaas, het boek bestaat niet.

Teen Wolf - S05E05 A Novel Approach still

Eichen House

Terwijl ze Eichen House bezoeken zien we overigens ook weer een bekende uit aflevering één. Je weet wel die gemene die duizend keer met die naald in Lydia prikt. Creepy ventje. Ondertussen geeft Theo zichzelf een alibi door aan te pappen met Malia. Is dit het begin van het einde tussen Malia en Stiles? Dat zou ik niet zo erg vinden en Jeff Davis (de bedenker) heeft ooit wel gezegd dat Stiles en Lydia endgame zijn. Maar wat is zijn doel precies met Malia? Vind hij haar echt gewoon leuk, of ziet hij een experiment in haar? Waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben is hoe het nou eigenlijk zit tussen Theo en de Dread Doctors, het lijkt bijna wel alsof hij de leiding over hen heeft. Wat maakt dat van Theo?

Desert Wolf

Malia herinnert zich dat ze het ongeluk niet heeft veroorzaakt. Het was de Desert Wolf die het ongeluk veroorzaakte door ervoor te staan en er met twee pistolen op te schieten, en yay, we hebben de eerste beelden van haar mogen zien. Wel alleen het achteraanzicht, maar toch. Ze lijkt stiekem wel wat op Kate. En hoewel ik elke keer weer vergeet dat we de Desert Wolf ook nog hebben komt ze wel bijna elke aflevering ter sprake en weten we zeker dat we haar gaan ontmoeten dit seizoen, maar of dat al in de eerste tien afleveringen is… dat weten we nog niet totdat die voorbij zijn.

Teen Wolf - S05E05 A Novel Approach still

Wolf Watch

Na veel onduidelijkheid over wanneer Wolf Watch te zien zou zijn, was er dit keer gelukkig weer een Wolf Watch! Ik vind Wolf Watch een geweldige toevoeging op de serie en heb het dan ook enorm gemist.

Eén van de vragen die gesteld werd in Wolf Watch is wie ze weer terug zouden willen brengen in de show. Alex Gaskarth ging voor Allison en die zou ik inderdaad ook weer graag terugzien. Jeff Davis, de bedenker van Teen Wolf, zelf noemde Victoria Argent omdat hij stiekem wel spijt heeft dat hij haar uit de show heeft geschreven. Persoonlijk was ik geen fan van Victoria Argent eigenlijk. Nee, breng Allison, Isaac of de tweeling maar weer terug.

Leuk feitje: de vader van Tyler speelt een rolletje in Teen Wolf. Hij is namelijk de dokter die onze favoriete tieners toelaat tot Eichen House. Kijk, daarom vind ik Wolf Watch zo leuk. Het is naast een hele gezellige talkshow over Teen Wolf ook bomvol leuke feitjes.

Ook kregen we een bonus scène te zien uit de komende aflevering en dat was wel een hele sexy vechtscène tussen Parrish en Lydia. Serieus, heerlijk! Ik kijk echt uit naar de ontwikkeling van hun relatie.

De sneak peak van volgende week heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer uitkijk naar de volgende aflevering. En dit keer weten we ook wanneer we de komende Wolf Watch kunnen verwachten, namelijk over twee weken! Oh yeah!

Na aflevering vijf weten we alweer veel meer, maar blijven met nog meer vragen achter. Wat een heerlijke serie is dit ook!

Welk personage zou jij terug willen brengen in de show?

Deze post is al 1558 keer gelezen


Geef een reactie