Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Forever – Pilot

ForeverTitel: Forever
Bedenker: Matthew Miller
Premiere: 22 september 2014
Zender: ABC
Genre: Misdaad | Drama | Fantasy | Mysterie | Sci-fi
Hoofdpersonen: Ioan Gruffudd
Bijpersonages: Alana de La Garza, Judd Hirsh
Tagline: Who says you only live once?
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenSterren

Arts Henry Morgan, een beroemdheid in New York, heeft een geheim. Hij bestudeert niet alleen de dood om misdrijven op te lossen, maar ook om het mysterie op te lossen dat al 200 jaar onoplosbaar leek: zijn eigen onsterfelijkheid. In zijn lange leven heeft Henry opzienbarende observatietechnieken opgedaan die indruk maken op zijn nieuwe partner, rechercheur Jo Martinez. Elke week zal een nieuwe zaak en hun opbloeiende vriendschap nieuwe facetten tonen van Henry’s lange en kleurrijke verleden. Alleen zijn beste vriend, en vertrouweling, Abe kent Henry’s geheim.

Een man die onsterfelijk is, voor de verandering gaat het eens niet over een vampier. Forever (2014) gaat over een gewone man die 200 jaar geleden neer is geschoten en overboord gegooid is. Waarom hij na ontelbare keren dood gegaan te zijn, nooit echt dood blijft is voor ons een vraag, maar voor hem ook! Dus maak je klaar voor een heerlijk mysterie.

Forever gaat over de gevatte en enigmatische Henry Morgan (Ioan Gruffudd – uitgesproken Yo-an Griffith -, Ringer). Hij is direct mijn favoriete personage door zijn gevatte en grappige opmerkingen en leuke uitstraling. Ioan Gruffudd speelt hem voortreffelijk. Ik durf hem stiekem lichtelijk te vergelijken met het geweldige personage Sherlock Holmes; hij ziet namelijk veel en kan situaties en mensen lezen door deze zaken snel logisch te beredeneren. Als lijkschouwer kan hij soms al zien wat de doodsoorzaak is voordat hij het lijk heeft opengesneden, zo zegt zijn assistent Lucas (Joel David Moore, Bones).

Naast onderzoeken hoe anderen dood gaan, onderzoekt hij natuurlijk ook hoe het kan dat hij nooit echt dood gaat. Hierbij wordt Henry bijgestaan door vaderfiguur Abe (Judd Hirsch, Numb3rs). Na slechts één aflevering weet je direct wat voor een fijne en hechte band zij met elkaar hebben. Gezien Henry’s conditie hebben ze weinig tot geen contact met anderen en zijn dus echt op elkaar ingespeeld. De chemie tussen beide heren is goed en daar zie ik graag meer van.

Meer?

Deze recensie heb ik geschreven voor MijnSerie.nl. Je lees de volledige recensie hier.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1786 keer gelezen


Geef een reactie