Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Serie in de Spotlight | The Boys – Seizoen 1

The Boys still
The Boys

Titel: The Boys – Seizoen 1
Releasedatum: 26 juli 2019 bij Amazon
Showrunner: Eric Kripke
Cast: Karl Urban, Jack Quaid, Anthony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capon, Karen Fukuhara, Nathan Mitchell, Colby Minifie, Elisabeth Shue, Simon Pegg
Speelduur per afl.: 60 minuten
Tagline: Never meet your heroes
Genre: Actie, Komedie, Misdaad, Sci-fi
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

Waardering: 3.5 uit 5.

In een wereld waar superhelden de duistere kant van hun overweldigende beroemdheid en roem omhelzen, vormt zich een groep burgerwachten die informeel bekend staan als ‘The Boys’. Hun missie is om de corrupte superhelden aan te pakken met niet meer dan een stel harde vuisten en de wil om te vechten tot hun beschikking. Het zijn de machteloze tegen de super krachtige als ‘The Boys’ beginnen aan een heroïsche zoektocht om de waarheid over ‘The Seven’ en hun formidabele Vought-steun bloot te leggen.

Amazon Prime

Als blogger sta ik ingeschreven op vele verschillende perslijsten, waaronder die van Amazon Prime. In opwachting van het tweede seizoen van The Boys overstroomde mijn mailbox zowat met promotie hiervoor. Een goede tactiek, want hierdoor werd ik nieuwsgierig naar het eerste seizoen. Mijn vriend bleek de serie ook vaak voorbij te hebben zien komen en was net als ik nieuwsgierig geworden. Ach, dan ga we de serie toch even samen uitproberen?

The Boys

The Boys is een superheldenserie, maar dan nét even anders. De superhelden, genaamd The Seven, zijn namelijk allesbehalve goed te noemen en zijn een commercieel product geworden. Zodra de camera’s uit zijn, zijn ze verwikkeld in allerlei duistere praktijken, en dat kan zo niet langer.

Hughie verliest zijn vriendin op gruwelijke wijze; superheld A-Train loopt met zijn supersnelheid dwars door haar heen en slechts haar onderarmen en een bloedbad blijven over. Hij wordt benaderd door Butcher om wraak te nemen en The Seven neer te halen.

The Boys still

Lookalikes

Wat betreft het bedenken van de superhelden zijn de maker van The Boys allesbehalve origineel geweest (al denk ik dat het, gezien de stijl van de show, bewust, en vooral satirisch bedoeld is). Homelander is een kopie van Superman, Queen Maeve heeft een outfit die is geïnspireerd op die van WonderWoman en A-Train heeft veel weg van The Flash. En dan hebben we ook nog lookalikes voor Black Panther en Aquaman. Nee, in dat opzicht zijn ze niet “origineel”. Zelfs het artwork in de serie doet in veel opzichten denken aan DC.

In een ander licht

Maar in al het andere absoluut wel. De superhelden zijn een commercieel product en zien zichzelf als goden. In werkelijkheid zijn het eigenlijk een soort beroemde acteurs die toevallig superkrachten hebben, maar hierdoor wel veel macht hebben. The Boys belicht het superhelden universum op een compleet andere manier. Heb je de kracht om onzichtbaar te worden? Waarom ga je dan niet lekker gluren op het damestoilet? Ja, ze kennen absoluut geen schaamte.

The Boys still

Gru-we-lijk

De serie is ook behoorlijk rauw en gruwelijk en grappen zitten met regelmaat op het randje; niet iedereen zal dit kunnen waarderen. Wanneer je er niet van houdt dat elk gruwelijke detail in beeld gebracht wordt, is het misschien niet de serie voor jou. Ikzelf kijk af en toe even de andere kant op, want ik vind de setting van The Boys namelijk wel bere-interessant.

De acteurs doen het enorm goed, vooral Homelander weet mij echt te laten gruwelen en weergeeft heel goed het verschil tussen voor en achter de camera. Maar gezien ik niet van gruwelen houd, kijk ik liever naar het eveneens sterke acteerwerk van Urban en Quaid. Al vind ik Mothers Milk en Frenchie ook erg leuke personages.

Conclusie

The Boys is een superheldenserie die het even compleet anders aanpakt. The Seven zijn eerder acteurs die zich voordoen als goedaardige superhelden dan dat ze echte superhelden zijn, en alles draait om het commerciële plaatje. De serie is werkelijk gruwelijk en zit op het randje qua wat nog door de beugel kan. Maar eigenlijk is dat juist wat deze serie zo sterk maakt. De acteur die er voor mij het meest uitspringt is Anthony Starr als Homelander, want man, wat weet hij mij te laten gruwelen door zijn overtuigende acteerwerk. Nee, deze serie zal zeker niet geschikt zijn voor iedereen, maar het is zeker het proberen waard want The Boys is niet zomaar “een serie”.

Wat vinden jullie van The Boys?

Deze post is al 1860 keer gelezen


Geef een reactie