Categorieën: Tv-series / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #4

Het is fall season in tv-land, wat betekent dat er heel veel van onze favoriete series weer beginnen of al zijn begonnen, en ook heel wat nieuwe series op het programma verschijnen. Om jullie te helpen het kaf van het koren te scheiden volgen een aantal van deze blogjes. Van zoveel mogelijk nieuwe series zal ik in elk geval de eerste aflevering kijken. En hoewel je een serie natuurlijk niet compleet kunt beoordelen op basis van de pilot, kun je al wel een mening vormen en verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen. In elke editie zal ik drie nieuwe series bespreken en je vertellen wat ik van de pilot vond. Deze week op het programma: Rosewood, Grandfathered en The Grinder. Toevallig zijn het vandaag allemaal series van de zender FOX.

Rosewood posterRosewood

Premièredatum: 23 september 2015
Zender: FOX (Amerika)
Genre: Misdaad | Drama | Mysterie
Tagline: Life. Death. Miami
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Morris Chesnut, Clancy Brown, Gabrielle Dennis, Anna Konkle, Jaine Lee Ortiz

Waar gaat het over: Rosewood, een procedurele serie, kreeg lof voor ster Morris Chestnut en de pilot werd goed ontvangen door het testpubliek van ABC. Het project gaat over de briljante Dr. Beaumont Rosewood Jr. (Chestnut), de meest vooraanstaande patholoog in Miami. Rosewood merkt vaak dingen op die anderen over het hoofd ziet. Hij is geobsedeerd door het leven en hij koestert elk moment. Zijn eeuwige optimisme leidt soms wel tot frustraties bij de cynische vrouwelijke rechercheur waarmee hij samenwerkt. Maar ook zij kan zijn unieke perspectief op zaken niet ontkennen.

Top of flop: Pfff, deze serie… ik vond hem maar apart. Het gaat over een patholoog, maar wanneer je hem zeg maar bezig ziet kreeg ik een beetje het gevoel alsof het teveel een act was. Net als een goochelaar die voor zijn publiek staat. Daar ben ik een beetje op afgeknapt. Ook heeft het een lichtelijk CSI:Miami sfeertje, maar hoewel ik dat leuk vond, kan alles in deze aflevering mij niet weten te raken. Daarnaast konden de personages mij niet genoeg interesseren waardoor ik de naam van alle personages aan het einde van de 42 minuten alweer vergeten was en inmiddels weet ik al niet eens meer waar die eerste aflevering over ging. Nee, dit was het 100% niet voor mij. Maar als je houdt van een geromantiseerde versie van pathologie, dan is het echt  wat voor jou.

Grandfathered posterGrandfathered

Premièredatum: 29 september 2015
Zender: FOX (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: He just found out he’s got a kid who’s got a kid / He’s not suited for this
Speelduur per afl.: 22 minuten

Wie speelt erin: John Stamos, Josh Peck, Ravi Patel, Kelly Jenrette, Christina Milian, Paget Brewster.

Waar gaat het over: Wat is de snelste manier om een halt toe te roepen aan het leven van een vrijgezel? Het vaderschap? Niet helemaal. De succesvolle restaurateur Jimmy Martino (John Stamos) is het gewend om de meest gladde, knappe en vrijgezelle man in de kamer te zijn. Alles verandert wanneer zijn volwassen zoon Gerald, (Josh Peck), en zijn baby Edie ten tonele verschijnen. Nu dient Jimmy een leven van zaligmakende egoïsme achter zich te laten en zich te realiseren dat hij in een ogenblik van vrijgezel naar grootvader is getransformeerd. Kan Jimmy Gerald leren om meer net als hem te zijn zodat Gerald leert omgaan met de moeder van zijn dochter, Vanessa (Christina Milian)? Zullen Jimmy en Sara (Paget Brewster) herenigen, ook al is is zij de enige type vrouw die hij nooit datet; een vrouw van zijn eigen leeftijd. En wie is veeleisender, Jimmy of de baby?

Top of flop: Eigenlijk vond ik de eerste aflevering niks, voornamelijk omdat ik Josh Peck echt vreselijk vind. Dat vond ik al in Drake & Josh vroeger, en nu nog steeds. Ik ben gewoon geen fan van zijn manier van acteren. Toch heb ik al drie van de al vier uitgezonden afleveringen gezien. Twee keer heb ik een moment gehad dat ik eigenlijk geen tijd had voor een complete aflevering van bijvoorbeeld How to Get Away with Murder, maar wel voor één van twintig minuten en waarbij ik niet aandachtig naar het beeldscherm hoefde te blijven staren omdat ik anders iets zou missen. John Stamos maakt de serie verder nog interessant en speelt een leuk personage. Hij weet het voor elkaar te krijgen met iedereen chemie te hebben. Dus wil je even een makkelijke serie voor tussendoor waar je ook best even bij weg kan lopen, dan is Grandfathered de serie voor jou.

The Grinder posterThe Grinder

Premièredatum: 29 september 2015
Zender: FOX (Amerika)
Genre: Komedie
Tagline: Two brothers. One’s a lawyer. The other one played one on tv.
Speelduur per afl.: 21 minuten

Wie speelt erin: Rob Lowe, Fred Savage, Mary Elizabeth Ellis, Hana Hayes, William Devane, Natalie Morales, Conor Kalopsis.

Waar gaat het over: In The Grinder speelt Rob Lowe de geliefde televisie-advocaat Dean Sanderson. Fred Savage speelt in de serie zijn broer, Stewart. Wanneer zijn langlopende hitserie ten einde komt, staat Dean voor een nieuw punt in zijn leven. Hij besluit terug te keren naar zijn thuisstad om de familiepraktijk over te nemen.

Top of flop: Oké, het lijkt even verwarrend – de serie heet The Grinder, maar de serie binnen de serie heet ook The Grinder – maar uiteindelijk valt het reuze mee. Het idee vind ik eigenlijk ook best origineel; de ene broer is advocaat (net als hun vader) en de ander heeft jarenlang een advocaat gespeeld in een tv-serie. Nu de serie is geëindigd wil hij wat gaan doen met zijn leven en gezien hij het heeft gespeeld denkt hij advocaat te kunnen worden. Ik ben overigens sinds ik hem zag in de tv-serie Brothers & Sisters gek op Rob Lowe, en dat was dan ook de reden om The Grinder te gaan kijken. Hoewel natuurlijk over de top en onwaarschijnlijk qua gebeurtenissen – maar goed het is dan ook een komedie – is de serie wel grappig en zelfs aandoenlijk af en toe. Daarnaast zijn de personages likeable, hebben de personages een goede chemie en heeft de serie een vlotte verhaallijn. Dit is absoluut een serie die ik bewaar om te kijken als ik slechts twintig minuten over heb, maar zal er niet bij weglopen omdat ik de verhaallijn graag compleet volg. Ook het publiek ontvangt de serie enthousiast dus bij The Grinder is er een grote kans dat de serie niet binnenkort al gecanceld wordt.

Ga jij Rosewood, Grandfathered en The Grinder kijken?

In eerdere edities kon je lezen over Limitless, Life in Pieces en BlindspotSupergirl, Minority Report en The Player en Quantico, Blood & Oil en Heroes Reborn. Volgende week vertel ik je over Code Black, Dr. Ken en Truth Be Told.

Deze post is al 2452 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Nieuwe series #4

 1. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik even niet mee doe aan alle nieuwe series van dit jaar. Die belofte heb ik overigens alweer snel gebroken met het bekijken van Scream – The TV series maar er verschijnen simpelweg teveel series en heb het net wat te vaak meegemaakt dat een potentieel goede serie gecancelled wordt waarna je dus met een open einde zit.

 2. Ik ben momenteel niet op zoek naar een nieuwe serie, ik heb er serieus nu al een dagtaak aan om al mijn series te volgen. En ik moet zeggen dat ik nou ook niet echt kapot ben van de verhalen van deze series. Maar ik vroeg me af welke serie jij van deze 3 nou het leukste vind, en welke van al je tips in totaal 🙂

  • hmm… goeie vraag!

   Van deze drie vind ik de beste: The Grinder
   Van alle tips in totaal (tot nu toe): Quantico en Limitless

   (ik heb er trouwens ook een dagtaak aan alle series te volgen haha xD)

 3. Grandfathered lijkt me wel leuk. Ik vond Josh Peck ook niet leuk in Drake & Josh, maar in andere dingen kan ik hem wel waarderen. Ik ga de serie wel een kans geven 🙂

 4. Grandfathered lijkt me wel een leuke serie voor even tussendoor! Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar zulke series, aangezien het overgrote deel wat ik kijk spannend/fantasie is.

 5. Over Grandfathered heb ik ongeveer hetzelfde idee. Ik vind hem op zich leuk, vooral door Stamos, wat een charisma heeft die man, jezus, maar ik voel me niet gedreven om iedere keer weer een nieuwe aflevering op te zetten. The Grinder wil ik nog proberen!