Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Even babbelen #1 | Eurovisie Songfestival 2021

Eurovisie Songfestival 2021

Geschatte leestijd: 4 minuten

Je ziet het goed: een nieuwe rubriek heeft zijn weg naar Reviews & Roses gevonden. Ik wilde iets op Instagram Stories plaatsen, maar bedacht mij toen: waarom zou ik dit verhaal beperken tot Instagram? Daar wist ik eigenlijk niet zo goed een antwoord op. Nou heb ik wel vaker dat ik gewoon even wil kletsen, maar niet specifiek in de vorm van een recensie. Dus bedacht ik de rubriek ‘Even babbelen‘. Deze rubriek zal ik erbij pakken wanneer ik gewoon even wil kletsen of iets wil vertellen. Zoals dus afgelopen vrijdag over het Eurovisie Songfestival.

Het begint bij mijn broertje

Mijn broertje is één van de allergrootste fans van het Eurovisie Songfestival. De kennis die ik hiervan heb komt dan ook voor een groot deel van hem. En natuurlijk van mijn herinneringen aan vroeger, want als familie keken wij elk jaar naar de finale van het songfestival. Door Corona heeft mijn broertje, Ferdinand, dit jaar het Ferovision bedacht. Hij heeft zijn vrienden en familie gevraagd om alle liedjes voor 2021 te beluisteren en hieruit een top 10 te maken. Hierbij mag je niet stemmen op het land waarin je woont (hij heeft ook internationale vrienden). Zodoende zat ik afgelopen vrijdag alle liedjes te beluisteren, haha.

Eurovisie Songfestival - Semi Finals 1

Het is niet (meer) stoffig

Het Eurovisie Songfestival is niet meer wat het ooit geweest is. Het had een nogal stoffige reputatie, en enkele liedjes die wij als Nederland hebben ingezonden in het verleden, hebben niet bijgedragen aan een positieve vibe. Ik denk dat Duncan Laurence eraan heeft bijgedragen dat het Songfestival in Nederland populairder is geworden. Maar sowieso zijn steeds meer liedjes gewoon echt leuk en top 40 waardig.

Terugblik naar 2019

Leuk vind ik trouwens nog steeds dat 2019 voor mij hét jaar was waarin ik mijn broertje kon overtroeven. Ik was namelijk al jaren fan van Duncan Laurence, dus ik was natuurlijk mega enthousiast dat hij naar het Eurovisie ging. En mijn broertje? Die kende hem gewoon nog niet! Een unicum. Soms vind ik het ook wel eens leuk om mijn broertje wat te stangen, haha. Dus toen het liedje voor Nederland voor 2021 bekend werd, was het eerste dat ik hem stuurde “You are my broccoli”. Het enige dat ik terugkreeg was: 😑. Ik heb zo hard gelachen.

Negenendertig liedjes

Maar dus weer even terug naar die liedjes. Ik startte met de gedachte: ik hoop dat ik überhaupt op tien leuke liedjes kom. Die gedachte hield ik vast na de eerste paar liedjes die ik hoorde. Tot ik steeds meer leuke voorbij hoorde komen, en uiteindelijk zelfs de tien voorbij ging! Zeventien liedjes. Dat is waar ik uiteindelijk op uit ben gekomen. Best veel toch? En toen moest ik het dus nog terugbrengen tot tien, én ze ook nog op volgorde zetten.

Eurovisie Songfestival - Semi Finals 2

Mijn nummer één

Voordat ik mijn top tien voor het Eurovisie Songfestival 2021 naar mijn broertje toestuurde vroeg ik hem nog. Welk nummer denk jij dat bij mij op één staat? Zij reactie was: “Ermm, qua jouw muzieksmaak gok ik VK. En dat zou grappig zijn want die heeft als enige nog van niemand punten gekregen 😂”. Ik moest lachen en was tegelijkertijd verbaasd. Want hij had het goed geraden!

Ferdinands verwachtingen

Wat blijkt? Geen van zijn vrienden had nog punten gegeven aan Engeland. Ach, ik ben altijd al de vreemde eend in de bijt geweest, haha. De rest van mijn top tien had hij deels ook wel verwacht, behalve België. En hij had gedacht dat ik het liedje met Flo-Rida er wel in opgenomen zou hebben. Helaas vond ik dat nummer juist behoorlijk tegenvallen. Mijn broertjes eigen favoriet stond niet in mijn top zeventien: dat is Bulgarije.

Mijn top 10

Wat mijn uiteindelijke top 10 is geworden voor het Eurovisie Songfestival 2021? Hier komt ie:

 1. Embers – James Newman (Engeland)
 2. Set me free – Eden Alene (Israël)
 3. Last Dance – Stefania (Griekenland)
 4. Mata Hari – Efendi (Azerbeidzjan)
 5. Je me casse – Destiny (Malta)
 6. The Wrong Place – Hooverphonic (België)
 7. Voices – Tusse (Zweden)
 8. Fallen Angel – TIX (Noorwegen)
 9. The Lucky One – Uku Suviste (Estland)
 10. Dark Side – Blind Channel (Finland)

Mocht jij trouwens nog gek zijn op het Eurovisie Songfestival (en misschien ook van Drag Race) dan is het Youtube kanaal van hem en mijn zwager, The Dutch Housewives, echt wat voor jou.

Welk liedje is jouw favoriet voor het Eurovisie Songfestival 2021?

Deze post is al 2120 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Even babbelen #1 | Eurovisie Songfestival 2021

 1. Wat een leuk artikel! Ik ben ook groot fan van het Songfestival. Dit jaar is mijn nummer 1 Frankrijk. Die zal wel niet winnen, omdat het nummer volledig Frans is, maar wat een prachtig lied is dat😍