Categorieën: Blog Business / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Ik ben weer terug!

Ik ben weer terug

Hi allemaal,

Ik ben weer terug! De afgelopen twee weken had ik even een pauze genomen. De rust was welverdiend en ook echt heel erg nodig. Het was fijn om te merken dat jullie mij deze rust ook allemaal gunden; bedankt voor jullie lieve berichtjes!

Tijdens de afgelopen twee weken heb ik ook nagedacht over Reviews & Roses. Over hoe ik de balans tussen werk, privé en blog kan bewaren. Dit betekent dat ik wat wijzigingen ga doorvoeren. Geen hele grote wijzigingen hoor, het valt mee, haha. Ik zal hieronder enkele van de beslissingen toelichten. Op die manier weten jullie ook wat jullie voorlopig van Reviews & Roses kunnen verwachten.

Aantal artikelen per week

Eigenlijk twijfel ik nog steeds. Maar ik blijf voorlopig doorgaan met vier artikelen per week, in plaats van vijf – zoals ik lange tijd heb gedaan. Ik heb ook gedacht aan het terugschroeven van het aantal artikelen naar drie per week, maar heb het gevoel dat er dan te weinig variatie zal zijn. Mocht vier toch niet haalbaar blijken te zijn, kan ik dit later alsnog wel beslissen.

Ook in de planning maak ik wat aanpassingen zodat er weer wat meer structuur is:

Maandagen en donderdagen

In principe zullen op maandagen en donderdagen boekrecensies online komen. Er liggen nog heel wat recensie-exemplaren op stapel en die wil ik in de komende weken allemaal gaan recenseren. Daarnaast heb ik echter ook nog enkele recensies – die dus al klaar zijn – van mijn eigen boeken op stapel liggen – bijvoorbeeld van Verdermeer, welke ik las voor de Readalong van Blossom Books. Deze staan al klaar, maar ik wil niet vier boekrecensies per week plaatsen. Dit om zo de balans op Reviews & Roses wat te bewaren. Dus deze recensies komen wel online, maar niet nu direct.

Dinsdagen

De dinsdag laat ik vrij voor diverse artikelen. Bijvoorbeeld voor de Kijkje in mijn leven-artikelen, tv-serie-artikelen en er staat ook een leuke DIY gepland voor binnenkort. Doordat ik de afgelopen tijd veel tijd tekort kwam, heb ik veel ideeën niet uitgewerkt. Ik hoop dat ik daar de komende tijd weer meer tijd voor vrij kan maken, om zo ook op deze manier weer wat variatie op Reviews & Roses terug te brengen. Wel heb ik besloten voorlopig te stoppen met het verzamelen van persberichten.

Vrijdagen

De afgelopen periode lukte het mij niet echt om filmrecensies te schrijven. Misschien omdat ik maar weinig films heb gezien die mij echt deden genieten. Toch ga ik het wel weer proberen op te pakken.

Op vrijdagen komen dus artikelen over films online. Aanstaande vrijdag kun je bijvoorbeeld een recensie van de nieuwe film Game Night lezen. Verder zijn jullie van mij gewend dat ik elk kwartaal (voorheen elke maand) een overzicht online zet met mini-recensies van alle films die ik heb gezien, maar geen volledige recensie van heb geschreven – zoals deze. Daarbij voegde ik ook altijd een update van de Movie Bingo.

In plaats van hier éénmaal een groot artikel aan te wijden, heb ik besloten het op te delen. Op vrijdagen kun je vanaf nu dus ook een artikel met mini-recensies terug vinden; het aantal mini-recensies in zo’n artikel breng ik echter terug naar twee. Op die manier lezen jullie niet pas in april een mini-recensie van een film die ik in januari al heb gekeken. Voor de updates van de Movie Bingo schrijf ik elk kwartaal een aparte blogpost.

Uitzonderingen

Op bovenstaande planning kan ik afwijken. Wanneer ik bijvoorbeeld een boekenbox binnenkrijg op zaterdags, dan vind ik het het leukst om de unboxing gewoon maandags direct online te zetten. Maar ook wanneer ik een boek voor verschijningsdatum heb mogen lezen, kan het voorkomen dat ik een boekrecensie op een andere dag inplan. Bijvoorbeeld mijn recensie van Nooit Meer. Dit boek komt namelijk uit op een dinsdag, en dus vind ik het het leukst om de recensie dan ook op die dag te plaatsen. Tip: bestel het alvast, want dit boek is het lezen meer dan waard!

Deze vakantie is voorbij

De blogvakantie van twee weekjes is voorbij, maar als ik die behoefte heb kan het in de toekomst voorkomen dat ik nogmaals een blogvakantie inlas. Op die manier kan ik bloggen met plezier blijven doen, en ondertussen ook de kwaliteit waarborgen. Nogmaals bedankt voor jullie waardering en begrip. You are the best! 

Naar wat voor artikelen op Reviews & Roses kijk jij uit?

Deze post is al 2021 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Ik ben weer terug!

  1. Het moet ook gewoon leuk blijven om te doen natuurlijk. Goed dat je dan soms even een break neemt. Tijdens de laatste zomervakantie zette ik wat artikelen online die de site dan zelf op een bepaalde datum ook echt publiceerde. Zo kon ik een maand even niks doen en vakantie vieren, en leek de site toch in leven.

    • Ja, dat doe ik ook altijd hoor tijdens de zomervakantie. Op die manier gaat de blog ook door terwijl ik weg ben. Maar dan moet je uiteraard wel vooruit werken. En een maand is bij mij al direct 4 x 4 artikelen. Maar dankzij mijn blogvakantie heb ik nu weer even de tijd gehad een relaxtere blogplanning te gaan hanteren. Minimaal één week vooruit staat dan al klaar, en ik heb een paar boekrecensies op reserve. 🙂

  2. Do

    Fijn om te lezen dat je blogvakantie je goed heeft gedaan. Ik vind vooral je recensies en unboxings heel erg leuk, dus ik kijk uit naar de artikelen die er aan komen 🙂