Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De geheimen van Maxton Hall College – Mona Kasten

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De geheimen van Maxton Hall College – Mona KastenDe geheimen van Maxton Hall College door Mona Kasten
Vertaler: Joyce Sengers-Bekkers
Serie: Maxton Hall #2
Verschenen: 6 juli 2023 bij Boekerij
Format: Hardcover, aantal pagina's: 336
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: Maxton Hall College
Rating: 4.5 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

Yaaaay, deel 2!

In mijn recensie van Maxton Hall College konden jullie al lezen hoe ontzettend ik heb genoten van het eerste deel. Ik moest en zou dan ook direct verder in deel twee. En nu ik De geheimen van Maxton Hall College uit heb? Kijk ik uit naar deel drie, of wordt een typisch gevalletje second book syndrom? Je leest het vandaag in mijn recensie.

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

De geheimen van Maxton Hall College

O. M. G! Dat einde van deel één was ongelofelijk… En in De geheimen van Maxton Hall College gaan we verder waar Mona Kasten ons heeft achtergelaten. Ruby is verdoofd door de pijn die James haar heeft toegebracht. Nog altijd niet wetende dat James’ moeder is overleden. Wanneer ze dan eindelijk op de hoogte wordt gebracht van dat feit, start een verhaal waarin James’ weer zichzelf moet leren worden, en Ruby kijkt of ze hem dit überhaupt kan vergeven. Ondertussen loopt Lydia met niet één maar twee geheimen rond. Ennuh… Ember bouwt stiekem ook een geheimpje voor haar zelf op.

Vloog er doorheen

Net als bij het eerste deel vloog ik ook bij De geheimen van Maxton Hall College door het verhaal heen. Was het extreem sterk? Nee. Hier en daar waren er ook enkele dingen die ik qua reactie van de personages niet logisch vond. En als ik beide boeken dan echt naast elkaar moet leggen, dan vond ik deel één net een tikkeltje spannender en interessanter. Maar man, want is het een fijn verhaal vol drama en liefde, waarin je je lekker kunt verliezen.

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

Vier perspectieven

In De geheimen van Maxton Hall College lezen we vanuit vier perspectieven. Naast die van Jason en Ruby, lezen we sinds dit boek ook vanuit de perspectieven van Ember en Lydia. Dit maakt dat je als lezer zoveel meer weet dan de personages. En dat heeft weer als gevolg dat je nog dieper in het verhaal verdwijnt. Waar ik niet altijd fan ben van zoveel perspectieven, vond ik het hier alles behalve storend. De personages zijn verschillend genoeg dat je niet vergeet over wie je leest, en zijn daarbij ook allen heel interessant dankzij hun eigen verhaal.

Eindoordeel

De geheimen van Maxton Hall College is weer net zo fijn als deel één. Ik verslond het boek van voor naar achteren. Ik heb genoten van de personages, het drama, de liefde, de vriendschappen en alle geheimen. En jongens, dat EINDE! Waarom doet ze ons dit aan? Meestal bij dit soort boeken kan ik mij niet inhouden. Dan lees ik het Engelse boek digitaal en koop ik het Nederlandse boek later alsnog. Alleen… schrijft Mona Kasten in het Duits. Dit wordt een extreem lang aantal maanden tot januari 2024.

p.s. wel erg jammer dat ze geen sprayed edges hebben gedaan zoals bij deel één (en wat ook aangekondigd was).

Zit jij al in de Maxton trein?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 281 keer gelezen


Geef een reactie