Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Drie Dates – Beth O’Leary

Drie Dates - Beth O'Leary

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Drie Dates – Beth O’LearyDrie Dates door Beth O'Leary
Verschenen: 27 september 2022 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 336
Genre: Roman
Lees ook: De wake-upcall
Rating: 4 Stars | Goodreads

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets... Maar waar is hij dan?

14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?

18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…

Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Drie Dates

In Drie Dates lees je vanuit drie perspectieven, namelijk die van Siobhan, Miranda en Jane. Alledrie de vrouwen hebben zo hun eigen verhaallijn waarin Joseph Carter een rol speelt. Voor Siobhan is hij vooral een bootycall waar ze iets teveel om begint te geven. Miranda ziet hem vooral als haar mysterieuze vriendje. En voor Jane is Joseph haar goede vriend waar ze meer voor begint te voelen. Maar in alle perspectieven draait het verhaal om één man: Joseph Carter. Wanneer hij niet komt opdagen tijdens zijn Valentijnsdate blijven de vrouwen beteuterd achter. De volgende dag verontschuldigd hij zich bij een ieder, maar wat is er nou precies gebeurd op Valentijnsdag? En hij komt er toch niet mee weg dat hij drie vrouwen aan het lijntje houdt?

Op het verkeerde been

De flaptekst en de ondertitel van Drie Dates deden mij wel een beetje op het verkeerde been zetten, en dat had niet gehoeven. Ik dacht daardoor dat Joseph Carter verdwenen was en dat het verhaal zou gaan over de zoektocht naar hem of iets dergelijks. Maar dan komt hij één dag later al opeens voorbij in het verhaal. Waar zou het verhaal dan eigenlijk over gaan? Nou, over de réden dat hij de dates heeft gemist. Dat blijkt een waar mysterie en zet je op een heel andere manier op het verkeerde been.

Drie Dates - Beth O'Leary

Een verrassing

Drie Dates is stiekem best wel een verrassing. Je ziet het niet aan de cover, of aan de flaptekst. Maar het is niet een simpele feelgoodroman. Het is heel lastig om te vertellen over dit boek zonder spoilers te geven, want alles dat dit boek zo goed maakt kan ik jullie simpelweg niet vertellen.

Niet continu geboeid

Toch kan ik niet zeggen dat Drie Dates mij continu geboeid heeft. Het verhaal leest lekker weg, dat zeker. Het is vlot geschreven. Maar in het begin vond ik het ook lastig de drie perspectieven uit elkaar te houden. Bij het beginnen aan een nieuw hoofdstuk in één van de andere perspectieven moest ik echt even plaatsen welke gebeurtenissen ook alweer bij deze persoon hoorden. Ook vond ik halverwege het boek dat er wel wat meer mocht gebeuren dat het verhaal interessanter zou maken.

Drie Dates - Beth O'Leary

Mind.Blown.

En dan is er na driekwart van het verhaal opeens een plottwist die mijn mond deed openvallen. En alles, maar dan ook echt alles komt dan op losse schroeven te staan. Waarna de puzzelstukjes stukje bij beetje ineens in elkaar vallen. Het verhaal blijkt zo goed in elkaar te zitten. De plottwist die dáárop volgt vermoedde ik uiteindelijk al wel, maar raakte mij desalniettemin.

Eindoordeel

Wanneer je de cover ziet en de flaptekst leest verwacht je in eerste instantie een gewone feelgoodroman. Maar door de twist die Beth O’Leary aan Drie Dates heeft gegeven is het een heel bijzonder boek geworden met meer diepgang dan verwacht. Wanneer je een roman wilt lezen welke heel goed in elkaar zit en je letterlijk doet verbazen dan raad ik je dit boek van harte aan. Eigenlijk heb ik nu de neiging om het begin nogmaals te lezen en het verhaal daarmee in een ander licht te lezen.

Heb jij al meer van Beth O’Leary gelezen?

Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld

Deze post is al 903 keer gelezen


Geef een reactie