Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie | Een wijngaard op Mallorca – Carmen Bellmonte

Een wijngaard op Mallorca - Carmen Bellmonte

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Een wijngaard op Mallorca – Carmen BellmonteEen wijngaard op Mallorca door Carmen Bellmonte
Vertaler: Joyce Sengers-Bekkers, Sanne Jacobs
Serie: De Mallorca Saga #1
Verschenen: 15 juni 2023 bij Oceaan Boeken
Format: Paperback, aantal pagina's: 416
Genre: Roman
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Mallorca, 1913. De familie Delgado heeft een kleine wijngaard, maar de zaken gaan niet goed. Oudste dochter Antonia en haar verloofde Mateo gaan naar Cuba om een nieuwe wijngaard te beginnen, zodat ze de familie kunnen ondersteunen. Maar als ze daar aankomen, blijkt de situatie minder rooskleurig dan Antonia had verwacht, en ook Mateo laat zich van een andere kant zien. De charmante ondernemer Frederico biedt zijn hulp aan, maar Antonia weet niet of ze hem kan vertrouwen. Zal de familie Delgado de moeilijke tijden doorstaan? En tegen welke prijs?

Uitnodigend

Bij het verschijnen van de nieuwe catalogussen voor de zomer viel mijn oog al heel gauw op Een wijngaard op Mallorca. De mooie cover nodigde uit om te gaan lezen. Van Carmen Bellmonte had ik nog nooit gehoord, maar een historische roman met zo’n cover trekt me aan. Jessica kon me blij maken met een recensie-exemplaar en ik ben gauw gaan lezen. Of het verhaal me beviel lees je in onderstaande recensie!

Een wijngaard op Mallorca

Een wijngaard op Mallorca speelt af in 1913. De familie Delgado heeft een kleine wijngaard op het eiland, maar de zaken gaan helaas niet goed. De oudste dochter Antonia, en haar vriend Mateo, gaan naar Cuba om een nieuwe wijngaard op te zetten. Maar wanneer ze daar aankomen blijkt alles minder rooskleurig te zijn dan ze denken. Antonia had hoge verwachtingen maar opeens blijkt alles anders te worden.  Niets is meer wat het lijkt, zelfs haar eigen echtgenoot niet. Onderaannemer Frederico biedt Antonia hulp, maar Antonia durft niemand meer te vertrouwen. 

Een wijngaard op Mallorca - Carmen Bellmonte

Schrijfstijl

Een wijngaard op Mallorca is prachtig geschreven. De omgeving en de natuur wordt prachtige beeldend beschreven en de vaart zit er goed in. Vanaf het begin van het verhaal weet Bellmonte je aandacht goed vast te houden. Het is meteen spannend en er zijn veel gebeurtenissen in het leven van de familie Delgado. De schrijfstijl is vlot, leest makkelijk en je vliegt letterlijk door het boek heen.

Personages

De personages in Een wijngaard op Mallorca zijn erg mooi uitgewerkt. Vooral van Antonia voel je haar emoties en haar problemen. Je voelt haar onrust en ook haar verdriet en onwetendheid bij zaken die opgelost moeten worden. Je hebt het met haar te doen en je wil haar zo graag helpen. Maar gelukkig is ze een doorzetter, is ze moedig en ondanks een beetje naïviteit staat ze toch haar mannetje.  Ze mist haar familie ontzettend maar ze is een krachtig persoon die uiteindelijk weer naar de toekomst durft te kijken. Mateo daartegenover is een vreselijke bedrieger en doet zich heel anders voor dan wie hij is. Toch heeft dit ook een oorzaak en ook voor hem kun je als lezer uiteindelijk sympathie opbrengen.

Een wijngaard op Mallorca - Carmen Bellmonte

Thema’s

Een wijngaard op Mallorca heeft heel veel thema’s. Dat is vaak ook waarom ik zo van historische romans hou. Vooral verraad, bedrog, emigreren, familiebanden, rouw, relaties en natuurlijk de liefde maken dat dit boek een heel fijne diepgang krijgt. Hoewel het om een historische roman gaat zul je als lezer merken dat er thema’s in verweven zitten die tot op heden nog steeds actueel zijn.

Eindoordeel

Een wijngaard op Mallorca is een prachtige historische roman. Dit eerste deel van deze nieuwe saga heeft een open einde. Hierdoor kun je alleen maar uitkijken naar het volgende deel. Je wilt meer te weten komen over deze familie en natuurlijk horen hoe het verder gaat met Antonia. Iedereen die houdt van historische romans zal met dit boek uren leesplezier hebben en genieten van liefde en verraad rondom de wijngaard van de familie Delgado!

Lees jij wel eens historische romans?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Amarins

Over Amarins: Amarins is één van de drie recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 51 jaar en woonachtig in Friesland. Ze leest erg graag en vermaakt zich ook heel graag met leesgerelateerde bezigheden zoals het schrijven van een recensie, boekenuitjes of leesclubs. Het feelgoodgenre is haar favoriet, maar daarnaast leest ze ook heel graag historische romans en young – en new adult verhalen. Naast lezen borduurt en haakt Amarins nog en kijkt ze heel graag een fijne serie of film.

Amarins’ favoriete boek op dit moment is Kernpunt van Ryanne Veldkamp.

Deze post is al 490 keer gelezen


Geef een reactie