Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Egotripper – Vi Keeland

Egotripper - Vi Keeland
Boekrecensie | Egotripper – Vi KeelandEgotripper door Vi Keeland
Verschenen: 3 oktober 2019 bij Uitgeverij Volt, Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 318
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: De Baas, Op staande voet, De tweede kans, Kerstverhalen
Rating: 4 Stars | Goodreads

Emerie is ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.

Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.

Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Post!

Joehoe, onverwacht vond Egotripper zijn weg naar mijn brievenbus. Hartstikke leuk, want ik heb genoten van haar andere vertaalde boek, De Baas, en het korte verhaal De Lift. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit nieuwe verhaal.

Egotripper - Vi Keeland

Egotripper

In Egotripper lees je vanuit het perspectief van Emerie en Drew. Drew is een belangrijke advocaat op het gebied van scheidingen en heeft een duur pand in New York. Emerie is naar New York verhuisd en huurt een kantoortje in datzelfde pand. Niet wetende dat Drew, die op dat moment op vakantie is, de werkelijke eigenaar is, en ze opgelicht wordt. Drew heeft medelijden en laat haar tijdelijk in het kantoor blijven. Ondertussen leren ze elkaar beter en beter kennen. En wij hen ook. Vooral Drew, want om de zoveel tijd spring je terug in de tijd en lees je over zijn verleden.

Een fijne diepere laag

Eigenlijk vond ik Drew helemaal niet zo’n egotripper. Af en toe is hij inderdaad een beetje vol van zichzelf, maar om nou te zeggen dat hij een egotripper is. Eerlijk gezegd vond ik Drew van begin tot eind een heel interessant personage. Hij heeft een diepere laag die zorgt voor een interessante twist in het verhaal, en ik voelde enorm met hem mee. Ik heb genoten van het lieve verhaal van Drew en Emerie dat, ondanks de diepere laag, lekker luchtig blijft.

Egotripper - Vi Keeland

Lekker vlot

Ik las Egotripper in drie dagen uit. De schrijfstijl van Vi Keeland is vlot waardoor je met gemak over de pagina’s vliegt. De seksscènes blijven een dingetje. In enkele boeken wordt het daadwerkelijk functioneel ingezet, in andere boeken helaas niet. In Egotripper is het meestal wel prettig om te lezen. Echter gaan ze soms in op dingen die ik niet nodig vind te weten. Gelukkig komt de spanning tussen beide personages natuurlijk over.

Conclusie

Egotripper is een prettig en makkelijk leesbaar verhaal. Hoewel het leuk is om te lezen over de opbloeiende relatie tussen Drew en Emerie, was hetgeen het verhaal echt interessant maakt, de diepere laag in het verhaal van Drew. Je gaat met hem meeleven en gaat om Drew en Emerie geven.

Hebben jullie al een boek van Vi Keeland gelezen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Volt in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1443 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Egotripper – Vi Keeland

  1. Ik vond dit ook zo’n heerlijk boek! Drew maakt het verhaal echt net een beetje interessanter. Ik las al haar andere vertaalde boeken, dus De baas, In de lift en Onweerstaanbaar. Die laatste vond ik helaas helemaal niks, maar de anderen vond ik wel ontzettend vermakelijk. Hopelijk blijven ze haar boeken vertalen.

    • Wat leuk om te horen, en wat jammer dat je Onweerstaanbaar minder goed vind. Dat was ook een samenwerking met een andere schrijfster toch?
      En ik heb zo’n gevoel dat Volt Vi Keelands boeken wel zal blijven vertalen. 🙂