Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Op staande voet – Vi Keeland

Op staande voet - Vi Keeland

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Op staande voet – Vi KeelandOp staande voet door Vi Keeland
Verschenen: 20 oktober 2022 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 302
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: De Baas, Egotripper, De tweede kans, Kerstverhalen
Rating: 4 Stars | Goodreads

Ireland St. James heeft keihard gewerkt om haar droombaan als tv-verslaggever te veroveren, en haar carrière loopt op rolletjes. Tot haar vervelende baas een privévakantievideo van Ireland gebruikt om haar op staande voet te ontslaan wegens ‘ongepast gedrag’. Om haar woede van zich af te schrijven, stuurt ze een onbesuisde e-mail naar de baas van de baas van haar baas: Grant Lexington, CEO van het miljardenbedrijf.

Het is lang geleden dat iemand Grant zo ongefilterd de waarheid durfde te vertellen. Hij is gelijk gefascineerd door de brutale blondine en besluit dat hij haar wil helpen. Maar het blijft niet bij één goede daad, en al snel vervagen de grenzen tussen werk en privé…

Een nieuw verhaal

Afgelopen najaar kwam er weer een nieuw boek van Vi Keeland uit: Op staande voet. Gezien ik haar voorgaande boeken heerlijk vlot geschreven vond, was ik enorm benieuwd naar dit nieuwe verhaal. Hoewel dit voor mij pas het derde boek is dat ik van haar lees (hierbij reken ik het korte verhaal In de Lift niet eens mee), heeft ze al veel meer boeken op haar naam staan die in het Nederlands zijn uitgebracht. Enkelen hiervan heeft zij met haar schrijfvriendin Penelope Ward geschreven. Als dit boek je dus bevalt, kan je dus gelukkig nog heel lang vooruit.

Op staande voet - Vi Keeland

Op staande voet

Maar waar gaat Op staande voet eigenlijk over? Nieuwslezeres Ireland St. James komt net thuis van vakantie wanneer ze te horen krijgt dat ze op staande voet is ontslagen. Waarom? Omdat er een filmpje is opgedoken waarin ze topless voorkomt. Dat dit een filmpje was dat op een privéaccount stond, maakt haar leidinggevende niks uit. Als ze vervolgens een dronken mail stuurt naar de grote baas, Grant Lexington, heeft ze zijn aandacht te pakken. Zodra ze tijd met elkaar door beginnen te brengen leer je meer over Ireland en nog meer over Grants heftige verleden.

Genoeg diepgang

Wanneer er op de cover ‘Dirty office romance’ staat, dan heb je hier natuurlijk direct een idee bij. De mate van diepgang in Op staande voet verraste mij dan ook, op positieve manier. Lees je het verhaal alleen puur voor de zogenoemde ‘spice’? Dan zou het verhaal iets tegen kunnen vallen, want het duurt best een tijdje voordat dat in het verhaal voorkomt. Zelf vind ik het juist positief dat ze dit op een realistische manier erin heeft verwerkt. Al moet ik zeggen dat ik de daadwerkelijke ‘spice’ iets ‘too much’ vond. Opmerkingen als dat hij haar graag wil vastbinden etc. vind ik meer passen in een erotica. Dit is echter kenmerkend voor Vi Keeland, want in mijn recensie van De Baas lees je hetzelfde.

Op staande voet - Vi Keeland

Even vergelijken

Als ik dan toch aan het vergelijken ben, is Op staande voet vergelijkbaar met De Baas. Wederom wordt de mannelijke hoofdpersoon (in dit geval Grant) iets meer uitgediept dan de vrouwelijke hoofdpersoon (Ireland) door ook stukken vanuit het verleden te beschrijven. Af en toe iets teveel neigend naar erotica (al was dit wel aanzienlijk minder), maar met meer diepgang dan verwacht. Daar tegenover staat dat de man in dit verhaal minder dominant is en veel hoffelijker. Waar ik echter sowieso heel blij van wordt is de vlotte schrijfstijl van Vi Keeland en hoe ze elke keer weer een interessant verhaal weet neer te zetten. Ik heb genoten van hoe ze het verhaal heeft opgebouwd en stukje bij beetje steeds meer vertelt over het verleden van Grant. Je gaat dan ook als een speer door het boek heen.

Eindoordeel

Wat mij opvalt na drie boeken gelezen te hebben van Vi Keeland, is dat zij altijd hetzelfde format gebruikt. Ook in Op staande voet lees je vanuit de perspectieven van zowel de mannelijke als de vrouwelijke hoofdpersoon. Er zitten behoorlijke steamy scènes in, die voor mij soms iets ‘too much’ zijn. Daarbij heeft de mannelijke hoofdpersoon altijd een interessant verhaal waarbij je in zijn perspectief zowel vanuit het heden als verleden leest. En bovenal is elk boek enorm vlot geschreven. Hierdoor voelt het verhaal lekker luchtig aan, terwijl je ondertussen ook kunt genieten van een diepere laag die niet te zwaar aanvoelt. Die richting erotica neigende stukjes neem ik dus maar voor lief, en ik geniet van al het andere.

En jij? Houd jij van Vi Keeland?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 736 keer gelezen


Geef een reactie