Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Baas – Vi Keeland

Boekrecensie | De Baas – Vi KeelandDe Baas door Vi Keeland
Verschenen: 4 december 2018 bij Uitgeverij Volt, Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 318
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek
Lees ook: Egotripper, Op staande voet, De tweede kans, Kerstverhalen
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met "een noodgeval', zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.

Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.

Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Vi Keeland

Vi Keeland is voor mij een nieuwe auteur. Ik zeg “voor mij”, want ze heeft al behoorlijk wat boeken op haar naam staan. Maar volgens mij is De Baas het eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. Via de Hebban Adventsdagen had ik al wel het korte verhaal In de Lift gelezen. Hierdoor had ik ontdekt dat ik haar schrijfstijl prettig vond. De flaptekst van De Baas deed de rest.

Humoristisch en luchtig

Het verhaal in De Baas begint ontzettend leuk en zoals in de flaptekst geschetst wordt – althans, wanneer het aankomt op de setting, de inhoud van de flaptekst klopt feitelijk niet helemaal. Chase en Reese zijn ontzettend grappig samen, en in het begin moest ik daar ook hard om lachen. Ook de vlotte schrijfstijl die ik had leren kennen in In de Lift was hier aanwezig. Wat ik wel jammer vind is dat die humor op een gegeven moment verdwijnt, en ook Chase’ liefde voor het verzinnen van verhalen verdwijnt voor een groot deel. Dat vond ik jammer, want dat was juist zo kenmerkend en leuk.

De Baas - Vi Keeland

Reese en Chase

De Baas wordt verteld vanuit twee perspectieven; die van Reese en Chase. Beiden hebben ze ook een verleden dat hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn en waar ze mee moeten dealen. Die van Chase is echter uitgebreid uitgewerkt, inclusief terugblikken naar het verleden, terwijl het verhaal van Reese wat minder groots aan bod komt.

Dirrrrrrty

In de ondertitel lees je al “een dirty office romance”, en dat schetst al wel een redelijk beeld. Dit boek kan af en toe behoorlijk steamy zijn. Helaas vond ik het alleen af en toe wel wat richting erotica – of in elk geval het beeld dat ik daarbij heb – neigen. En dat trok mij niet zo. Ik hoef niet te lezen over zijn wens haar anaal te nemen, of dat hij zijn gezicht in haar poesje wil begraven.

Ook vond ik Chase soms iets te dominant en overheersend – en ergerde ik mij eraan wanneer hij weer eens ruw aan haar haar trok – en vond ik Reese af en toe iets te onderdanig. Hij mocht dan bijvoorbeeld wel wat terughoudender zijn en zij mocht wel iets meer opkomen voor wat ze wel en niet prettig vindt. Daarnaast moet voor mij de seks wel functioneel zijn in een boek, en hier vond ik het gewoon af en toe wat too much. Lust is prima, maar het mocht van mij wel een tikje romantischer.

De Baas - Vi Keeland

Diepgang

Er zit gelukkig echter wel ook diepgang in De Baas. En dat zijn stukjes waar ik zeker van genoot. De manier waarop Vi Keeland het verleden van Chase heeft opgebouwd is interessant en breekt je hart. Zoiets wens je niemand toe. Ook hoe tegen het eind, iets dat in het begin genoemd is, terugkomt, is er erg mooi in verwerkt.

Conclusie

De Baas is een easy read; lekker makkelijk tussendoor te lezen als je zin hebt in een luchtig boek. Het is, zoals de ondertitel al zegt, een dirty office romance, dus dat kun je zeker verwachten. De Baas bevat zeker wel diepgang, maar doordat het boek luchtig en vlot is geschreven voelt het niet zwaar aan. Af en toe had ik wel even wat moeite met het dominante karakter van Chase en vond ik dat iets too much. Gelukkig was de epiloog werkelijk perfect – en had stiekem wel meer van dat willen lezen – en maakte dit alles weer goed.

Volg mij op: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram | Goodreads

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Q in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1892 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | De Baas – Vi Keeland

  1. Ria Kraft

    Ik heb een jaarabonnement op bookchoice. Nu is er ook een app te downloaden, ik heb begrepen dat die gratis is? Wat is het verschil? Waarom heb ik dan nog een abonnement nodig?

    • De app is volgens mij nutteloos als je geen abonnement hebt. De app is bij mijn weten een middel om de boeken makkelijker te kunnen lezen/luisteren.