Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #4

Deze boeken las ik de laatste tijd

Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elke kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. Ik las 23 boeken in de maanden oktober, november en december. Een ongekend hoog aantal, maar ik las dan ook bijna de gehele Throne of Glass-serie in één maand. xD Kijk snel hieronder om te lezen welk aantal sterren bij welk boek hoort, en wat mijn conclusie was.

P.s. klik op de titel om de volledig recensie te lezen. Is de titel niet klikbaar? Dan verschijnt de recensie binnenkort nog.

Sterren

Neverworld Wake - Marisha PesslNeverworld Wake – Marisha Pessl

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit vormden ze een hechte groep en waren ze populair op school, tot de onverwachte, mysterieuze dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te horen over de dood van Jim. Maar in de loop van de avond merkt ze dat ze te ver uit elkaar zijn gegroeid en geeft ze de hoop op dat ze ooit zal weten wat er toen is gebeurd.
Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Voor Beatrice is dit de laatste kans om achter de waarheid te komen, en haar enige kans om te kunnen overleven. De Neverworld Wake is begonnen.

Mijn conclusie | Hoewel ik in mijn recensie wel wat puntjes benoem met betrekking tot waarom het boek niet fantastisch is, bedoel ik hiermee niet automatisch dat het boek slecht is. Als het boek echt slecht was had ik namelijk héél veel moeite gehad met het uitlezen van Neverworld Wake; en dat had ik niet. Het is niet bepaald een dik boek, en de schrijfstijl is simpel genoeg om er vlot doorheen te gaan. De Neverworld wordt ook dusdanig goed uitgelegd dat je het makkelijk te begrijpen is.

Echter vond ik de personages niet onderscheidend genoeg en was er voor mij te weinig een echte spanningsboog aanwezig. Het einde gaf mij uiteindelijk ook niet de voldoening die ik zocht in Neverworld Wake. Misschien betekent dit, dat Neverworld Wake gewoon niet echt voor mij is geschreven. Het feit dat anderen het boek vijf sterren hebben gegeven, wijst uit dat er anderen zijn die Neverworld Wake positiever beoordelen.

Sterren

Zwaar Verliefd - Chantal van GastelZwaar Verliefd! – Chantal van Gastel

Zwaar! #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’

Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Mijn conclusie | Zwaar Verliefd! is een heerlijk feelgood verhaal over Isa, haar vriendinnen, haar zus, en haar crush Ruben (en zijn hond Bo). Ik weet niet hoe het zit met slanke mensen, maar als iemand die zelf ook overgewicht heeft kon ik mij enorm goed inleven in Isa en haar onzekerheden. Ik vind Isa een enorm sterk persoon en ook echt een voorbeeld voor mij. Je leest Zwaar Verliefd! in een mum van tijd uit, en dan ben je blij dat er nog twee boeken volgen, en dat Chantal van Gastel nog vele andere boeken en korte verhalen heeft geschreven.

Sterren

In het diepe - Estelle MaskameIn het diepe – Estelle Maskame

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

MacKenzie Rivers lijkt alles goed voor elkaar te hebben: ze heeft leuke vrienden, ze doet het goed op school en haar knappe ex probeert haar wanhopig terug te winnen. Maar toch ontbreekt er iets in haar leven in Windsor, Colorado. En dat zou weleens Jaden Hunter kunnen zijn. Lang, blond en atletisch – een jaar geleden viel Kenzie als een blok voor hem en zijn scheve glimlach.

Nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest en ondanks haar gevoelens voor hem, weet Kenzie niet meer hoe ze met hem om moet gaan. Ze weet maar al te goed hoeveel impact een familietragedie kan hebben en ze kan het niet verdragen om dat nog een keer te doorstaan met Jaden. Daarom loopt ze van hem weg.

Als ze Jaden toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal Kenzie de sprong in het diepe durven wagen?

Mijn conclusie | Ik heb genoten van In het diepe en las het in no-time uit. Uiteindelijk is het verhaal voor mijn gevoel heel anders dan de DIMILY-serie, maar je herkent nog steeds Estelle Maskame erin terug. Haar heerlijke vlotte schrijfstijl. Haar uitmuntende omschrijvingen van de personages waardoor ze echt voor je gaan leven. En de goed uitgewerkte serieuzere onderwerpen. Hoewel de ondertitel mij ietwat andere verwachtingen gaf, heeft het boek mij uiteindelijk positief verrast. Of iedereen het einde zal waarderen? Ja, en nee. Ikzelf accepteer het einde omdat het verhaal in principe goed is afgerond. Maar er zijn enkele verhaallijnen waar ik nog best meer over had willen weten. In het diepe is een mooi boek dat ik zeker aanraad als je houdt van een serieus onderwerp in een luchtig jasje.

Sterren

Duingras - Jackie van LarenDuingras – Jackie van Laren

Eilandliefde-serie #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Mijn conclusie | Duingras bewijst dat mijn vertrouwen in Jackie van Laren gegrond is. Vallen en Opstaan vond ik fantastisch en op basis daarvan dacht ik dat ál haar boeken wel iets voor mij zouden zijn. Dit geldt in elk geval zeker voor Duingras. Ik vloog er doorheen en ben gek op de personages. Blij ben ik dan ook, dat de eilandliefde-serie uit vier delen bestaat; ik ben benieuwd naar de andere verhalen.

Sterren

Stormwind - Jackie van LarenStormwind – Jackie van Laren

Eilandliefde-serie #2  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Mijn conclusie | Stormwind vond ik ten opzichte van Duingras iets minder, maar nog steeds leuk. Ik heb ook dit deel redelijk moeilijk weg kunnen leggen tussen alle verplichtingen door. Milena’s verhaal vond ik goed, maar zij als personage wist mij niet honderd procent te pakken. En ik vermoed dat dit ligt aan het leeftijdsverschil tussen haar en mij. Stormwind is iets zwaarder dan Duingras door bepaalde verhaalelementen. Echter is Stormwind nog luchtig genoeg om ook op te pakken na een lange, zware dag. Heerlijk vond ik het feit dat we ook Wende en Axel nog veel voorbij zien komen, zodat we weten hoe het hen vergaat.

Sterren

Onyx - Jennifer L. ArmentroutOnyx – Jennifer L. Armentrout

LUX #2  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Daemon en Katy zijn onbedoeld met elkaar verbonden geraakt. Toch wil Daemon koste wat kost bewijzen dat hij écht iets voor haar voelt, terwijl Katy juist afstand van hem wil nemen.
En trouwens, waarom zouden ze zich druk maken over wat er tussen hen is? Ze hebben wel wat belangrijkers aan hun hoofd. Daemon wordt gezocht door de autoriteiten, en als naar buiten komt dat Katy met hem verbonden is, gaan ze er allebei aan. Het zou het beste zijn als ze bij elkaar uit de buurt blijven. Maar dat is dan toch weer erg lastig, want Katy is voor Daemon aan het vallen. En hard ook.

Mijn conclusie | Tsjah, Onyx opnieuw lezen – maar nu in het Nederlands – bewijst maar weer dat Jennifer L. Armentrout een fantastische wereld met nog fantastischere personages heeft gecreëerd. Want ook nu kreeg ik er geen genoeg van en wilde ik het boek in één keer uitlezen. Je raakt nóg gehechter aan de personages, wordt nóg dieper in het verhaal gezogen, en het is nóg moeilijker om het boek weg te leggen. Onyx eindigt met een vreselijk open einde en veel losse eindjes, dus kom maar op met Opal.

Sterren

Jennifer L. Armentrout - OpalOpal – Jennifer L. Armentrout

LUX #3  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Er is niemand zoals Daemon Black. Katy is er inmiddels volledig van overtuigd dat hij van haar houdt en voor haar gaat, waardoor zij zich ook aan hem kan overgeven. Maar erg veel tijd en rust samen krijgen ze niet. Daemon en Katy moeten hun krachten bundelen om de waarheid te ontdekken over de geheime organisatie die de hybriden martelt. Langzaam maar zeker komt Katy erachter dat ze vrijwel overal toe in staat is. Hoewel ze de dood van een dierbare nog niet heeft verwerkt en vrienden ineens vijanden kunnen worden, laten zij en Daemon zich niet tegenhouden.

Mijn conclusie | Net als Obsidian en Onyx is ook Opal een boek dat je het liefst binnen een dag verslind. Qua tempo vond ik het vergeleken met Obsidian en Onyx iets langzamer. Dat neemt echter niet de wil om door te lezen weg. Dawson is een fantastische toevoeging. De personages zijn sowieso een onderdeel van wat de LUX-serie zo geweldig maakt. Je gaat van ze houden. Het einde bevat een belachelijk sterke cliffhanger. Maar gelukkig bevat Opal een voorproefje op Origin, dus blijf je gelukkig niet helemaal in schok achter.

Sterren

Alice in Zombieland - Gena ShowalterAlice in Zombieland – Gena Showalter

The White Rabbit Chronicles #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Zodra ze je zien, komen ze achter je aan…

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen.

Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen.

Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

Mijn conclusie | Alice in Zombieland is een boek dat je eigenlijk niet al te bewust moet relateren aan Alice in Wonderland. Het is in elk geval alles behalve een hervertelling en vindt plaats in de “gewone” wereld. Het bevat meer clichés dan mij in eerste instantie was opgevallen – high school, meisje wordt wees, valt voor meest sexy jongen van de school, etc. etc. Dit viel mij echter minder op doordat de rest van het verhaal voor mij zo vernieuwend was. Ik wilde continu door blijven lezen omdat ik geen idee had wat ik er verder van kon verwachten. Alice in Zombieland leest vlot, zit vol actie en met gemak las ik het in minder dan twee dagen uit. Op naar deel twee, Door de Zombiespiegel!

Sterren

Schim en Schaduw - Leigh BardugoSchim en Schaduw – Leigh Bardugo

The Grisha #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Schim en Schaduw is het eerste deel van fantasytrilogie De Grisha. Spannend, romantisch en duister: zoiets heb je nog nooit gelezen!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Mijn conclusie | Ik las Schim en Schaduw voor de tweede keer omdat we het boek zouden bespreken tijdens een bijeenkomst van The Awesome Book Club. Grappig is dat ik Schim en Schaduw toen minder sterk vond dan dat ik het verhaal deze tweede keer vond. Ik denk dat het verhaal de eerste keer te groots was om er optimaal van te kunnen genieten. Nu wist ik al een beetje hoe alles in elkaar stak en kon ik dus ietwat zorgelozer lezen. Ik ben nu zeker van plan deel twee nog te gaan lezen.

Sterren

Een dag in december - Josie SilverEen dag in december – Josie Silver

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Twee mensen. Tien kansen. Een onvergetelijk liefdesverhaal.

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte.

Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Mijn conclusie | Een dag in december heeft niet voldaan aan mijn verwachtingen. Het is echter een boek dat zo anders is dan andere romans die ik heb gelezen dat ik onmogelijk de juiste verwachtingen had kunnen hebben. Een dag in december heeft een bijzondere opzet, die uiteindelijk enorm goed blijkt te werken. Ik heb de personages in mijn armen gesloten en met ze meegeleefd, met af en toe een lach en een traan. Een dag in december is verrassend realistisch en voor mijn gevoel niet makkelijk te vergelijken met andere romans. Een dag in december start op een dag in december, maar beslaat in totaal tien jaar. Ik heb ervan genoten en het boek had van mij best dikker mogen zijn.

Sterren

Just Don't Mention It - Estelle MaskameJust don’t mention it – Estelle Maskame

DIMILY #4  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin en is populair op school. Maar vanbinnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden.

Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn.

Ze kijkt dwars door Tylers façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Eden en Tyler worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt.

In Just Don’t Mention It vertelt Tyler in zijn eigen woorden over zijn pijnlijke verleden en zijn zoektocht naar hoop en naar wie hij – in hemelsnaam – wil zijn.

Mijn conclusie | Of Just Don’t Mention It alles is dat ik ervan had verwacht? Ja. En meer! Dit verhaal bevat zoveel verdieping en zo’n interessante blik op hoe de mishandeling Tyler heeft gevormd. Ik ben geen expert, maar voor mijn gevoel is Tylers verhaal ook een waarheidsgetrouwe weergave van hoe een kind hiermee zou om kunnen gaan en op zou kunnen reageren. De kinderlijke en tegelijkertijd veel te volwassen denkwijze is heel mooi neergezet door Estelle Maskame. Knap dat zo’n jonge meid zulke goede boeken kan schrijven. Het is weer een echte aanrader.

Sterren

Ik ben je niet vergeten - Christina LaurenIk ben je niet vergeten – Christina Lauren

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen.

Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Mijn conclusie | Ik ben je niet vergeten is een boek waarvan de flaptekst mij wel trok, maar waar ik geen hoge verwachtingen van had. Dat het boek mij dus zo in zijn macht kreeg, overdonderde mij. Ik vond het heerlijk om te lezen over de tienertijd van Macy en Elliot, en las met spanning over hun weerzien in het heden. Voor mij geen minpuntjes aan dit boek. Behalve dat het misschien nog langer had mogen zijn.

Ik werd in het verhaal gezogen en las tijdens het koken gewoon verder omdat ik eigenlijk niet wilde stoppen. Want wat was in hemelsnaam de reden dat ze elkaar elf jaar niet hadden gezien! Op de sticker op de cover staat dat het boek geschikt is voor liefhebbers van Jojo Moyes, en daar kan ik mij wel in vinden. Ik kan je in elk geval aanraden om deze mooie roman op je verlanglijstje te zetten. Ik heb ervan genoten.

Meester Legende - Stephanie GarberMeester Legende – Stephanie Garber

Caraval #2  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Mijn conclusie | Meester Legende is een heerlijk boek. Ik was bang dat het onmogelijk zou zijn voor Stephanie Garber om na het epische Caraval wéér zo’n überfantastisch boek neer te zetten. Maar het is gelukt. Ik heb genoten van de beleving, de plottwists, de originaliteit en de personages. Het einde is veel minder gesloten dan bij Caraval, wat maakt dat ik nóg meer uitkijk naar het derde en laatste deel in deze trilogie: Finale. IK WIL MEER!

Sterren

In de lift - Vi KeelandIn de lift – Vi Keeland

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Ava staat in de lift, ze is onderweg om Evan, met wie ze aan het daten is, te verrassen voor zijn verjaardag. Ze draagt een regenjas met eronder een weinig verhullende outfit. Wanneer de lift arriveert op de tweeëntwintigste verdieping, heeft Ava geen enkel vermoeden dat de avond heel anders zal verlopen dan ze denkt…

Mijn conclusie | In de lift was een kort verhaal dat je kon downloaden tijdens de Hebban Adventskalender. Helaas heb ik heel veel boeken gemist, maar deze gelukkig niet. Het is mijn eerste kennismaking met Vi Keeland, maar het smaakt zeker naar meer. Het ideale boekje om even te proeven van iemands schrijfstijl en die van Vi Keeland bevalt mij wel. Hier wil ik zeker meer van gaan lezen. Ik denk dat dit leuk is voor fans van New Adult, zoals die van Jennifer L. Armentrout of Colleen Hoover. P.s. het klopt dat er geen recensie is verschenen op Reviews & Roses van dit korte verhaal. Het verhaal is te kort om een complete recensie over te schrijven.

Sterren

Een Onzeker Licht - Alexandra BrackenEen onzeker licht – Alexandra Bracken

The Darkest Minds #3  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

De overlevenden zullen nooit ophouden te vechten. Maar hun persoonlijke strijd kan het falen van hun missie betekenen.

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies reizen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd naar het noorden om zich te hergroeperen. Alleen Ruby kan hun zeer gevaarlijke gevangene Clancy Gray onder controle houden. Maar er is geen garantie, slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Ruby heeft weten te ontsnappen, maar duizenden Psi-kinderen zitten nog vast in de heropvoedingskampen en lijden onder de erbarmelijke omstandigheden. Ruby ziet het als haar missie hen te bevrijden. Daarnaast is ze vastbesloten de regering – de initiator van de kampen – te ontmaskeren en ten val te brengen.

Terwijl de spanningen toenemen, bedreigen concurrerende idealen Ruby’s missie. Met het lot van een generatie in handen is er geen ruimte voor fouten. Een fatale beslissing kan de wereld in vlammen doen opgaan…

Mijn conclusie | Nieuwsgierig ben ik zeker naar het verhaal van Suzume (deel 4, Nagelaten), welke vijf jaar na Een onzeker licht afspeelt. Hoewel ik nieuwsgierig ben naar hoe het land ervoor staat na vijf jaar, vind ik het ook eng zo’n extra deel vanuit een ander personage geschreven. Is het niet teveel van het goede? Een onzeker licht vond ik al wat minder sterk, zeker de eerste helft. Maar als Nagelaten eenzelfde tempo heeft als Een onzeker licht in de tweede helft aanhield, dan vind ik dat al een stuk prettiger. Een onzeker licht wil je in elk geval zeker lezen wanneer je de eerste twee delen ook hebt gelezen. Eindelijk kom je erachter hoe het af gaat lopen met Clancy, wat de echte oorzaak is van deze afwijking bij kinderen, wat er gaat gebeuren met de heropvoedingskampen, en of ze genezen kunnen worden van hun krachten.

Sterren

Expeditie Schetsboek - Cyarin - Laura BrouwersExpeditie Schetsboek – Cyarin

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In Expeditie schetsboek laat Laura Brouwers, beter bekend als Cyarin (Instagram: @ Cyarine), zien hoe ze te werk gaat en geeft ze volop tips en tekenoefeningen. Laura staat bekend om haar schitterende illustraties: ze maakt prachtige illustraties in mangastijl, met een sexy tintje en een vleugje Disney. In haar boek vertelt ze ook over haar bijzondere carrière, haar motivatie, het wereldwijde succes van haar Instagramfeed, en laat ze zien wat haar inspiratiebronnen zijn. Een prachtig, inspirerend kijkboek vol kleurrijk artwork voor liefhebbers van tekenen en mangastijl.

Mijn conclusie | Wil je meer weten over het ontstaan van Cyarins creaties, hoe ze zonder kunstopleiding tóch de kneepjes van het vak heeft geleerd, of wil je je eigen stijl gaan ontwikkelen? Dan is Expeditie Schetsboek het ideale boek voor jou. Het boek zit boordevol prachtige illustraties – mijn favoriet: Deliciosa – en handige tips en tricks om je eigen stijl te ontwikkelen. Expeditie Schetsboek is inspirerend en heeft ervoor gezorgd dat ik mijn potloden weer op wil pakken om te gaan oefenen en creëren. Daarnaast blijkt ze in het echt ook nog eens ontzettend aardig te zijn, en neemt ze tijdens het signeren de tijd voor je en is ze ook echt geïnteresseerd in degene die voor haar staat. De exclusieve print staat bij mij in de woonkamer te pronken; als dit boek nog op je wensenlijstje staat, raad ik je zeker de eerste editie met exclusieve print aan.

Sterren

Crazy Cat Lady-boek - Elke van HuffelCrazy Cat Lady-boek – Elke van Huffel

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Doe jij je weleens tegoed aan een kattenfilmpje op YouTube – of honderd? Nestel je je het liefst met een latte macchiato in je favoriete kattencafé? Heb je… een Instagramaccount voor je kat? Proficiat en welkom in de club van de Crazy Cat Ladies!

Met het Crazy Cat Lady-boek leer je je favoriete huistijger nog beter kennen. Maak leuke kattenspullen, voer samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uit, bewaar de mooiste herinneringen en duik in de wondere wereld van het meest mysterieuze dier ter wereld. Iedereen met een kat heeft recht op minstens één Crazy Cat Lady-boek!

Mijn conclusie | Heb je nog een last-minute cadeau nodig voor een kattenliefhebber of ben je er zelf één? Dan raad ik je absoluut het Crazy Cat Lady-boek aan. Het zit boordevol interessante tips, weetjes, DIY, quotes, strips en nog veel meer. Het boek is lekker luchtig geschreven door Elke van Huffel en wordt ondersteunt met geweldige illustraties van Niet Nu Laura. Dit is een boek dat ik zeker vaker zal oppakken.

Sterren

De Glazen Troon - Sarah J. MaasDe Glazen Troon – Sarah J. Maas

Throne of Glass #1  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In de duistere, smerige zoutmijnen van Endovier zit een achttienjarig meisje een levenslange straf uit. Ze is getraind als sluipmoordenaar – de beste van haar soort – maar ze maakte een verschrikkelijke fout. Ze werd gevangen. Het toernooi is haar laatste kans op vrijheid. Niet meedoen is dus geen optie. Maar in het glazen kasteel houdt zich iets duisters schuil en het is op rooftocht. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar voor haar leven.

Mijn conclusie | De Glazen Troon is heel anders dan ik vooraf had verwacht. Ik had namelijk echt high fantasy verwacht. Maar dat viel reuze mee. Ik hou van de personages, en twijfel er niet over dat ik mij net zo aan hen zal gaan hechten als ik gehecht ben aan de personages uit de Hof van Doorns en Rozen-serieDe Glazen Troon eindigt relatief gesloten, maar er staan nog vele lijntjes open die in de vervolgdelen ontdekt kunnen worden. Ik kijk er absoluut naar uit om ze te gaan ontdekken.

Sterren

De Donkere Kroon – Sarah J. Maas

Throne of Glass #2  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Ze mag er dan voor hebben gekozen de koning te dienen als kampioen, Celaena’s trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Celaena zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Mijn conclusie | Ik denk dat ik De Glazen Troon toch net ietsje beter vond dan De Donkere Kroon. Ondanks dat er in De Donkere Kroon genoeg scènes zitten waar ik gek op ben. Waar het vooral aan ligt is dat ik veel dingen in dit boeken net iets te voorspelbaar vond. Dit had ze kunnen voorkomen door iets minder opzichtige hints te geven en de extra perspectieven te skippen. Sarah J. Maasweet echter een fantastische wereld te creëren. Want hoewel soms ietwat voorspelbaar, vind ik  de twists wel ontzettend mooi uitgedacht.

Sterren

Erfgenaam van vuur - Sarah J. MaasErfgenaam van Vuur – Sarah J. Maas

Throne of Glass #3  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Celaena Sardothien heeft gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de waarheid over haar verleden onder ogen te komen… Een waarheid over een erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen. Ondertussen verzamelen haar vijanden zich met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Maar Celaena moet eerst haar eigen demonen overwinnen om dat kwaad te kunnen verslaan.

Mijn conclusie | Ik heb genoten van Efgenaam van Vuur. Ook al las het boek wat minder snel weg doordat het boek vooral bezig was met het bouwen naar bepaalde punten toe. De toevoeging van het perspectief van Manon haalde er bij mij ook wat vaart uit. Ik wilde namelijk snel verder lezen over de belevenissen van Celaena en bijvoorbeeld Chaol, Dorian en Aedion. Dus elke keer dat Manon weer tussendoor kwam – en dat was best vaak – baalde ik weer even.

Dat betekent niet dat haar stukken niet interessant waren. Ook Manon maakt een interessante ontwikkeling door, en Abraxos vind ik ook een geweldig personage. Maar ze zaten een beetje in de weg van het verhaal dat ik interessanter vond: dat van de personages uit de eerste twee delen. Het einde is in elk geval schokkend, dus hup, meteen door naar deel vier: Koningin van de Schaduw.

Sterren

Koningin van de Schaduw - Sarah J. MaasKoningin van de Schaduw – Sarah J. Maas

Throne of Glass #4  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Iedereen van wie Celaena houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Ze heeft geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Mijn conclusieKoningin van de Schaduw is een heerlijk boek. In dit deel kun je enorm genieten van de beschreven vriendschappen; een onderdeel dat Sarah J. Maas meesterlijk beheerst, zoals ik ook al had ontdekt in Hof van Mist en Woede. Wat ook opvalt in Koningin van de Schaduw is hoe goed mevrouw Maas het verhaal heeft uitgedacht. Alles is met elkaar verbonden op een manier die je niet verwacht. Alles heeft een functie. Dingen die je in de voorgaande delen kort voorbij hebt zien komen, komen nu meer tot uiting en worden meer en meer uitgewerkt. Prachtig. Ik heb genoten van Koningin van de Schaduw, en ben enorm benieuwd naar deel vijf: Rijk van Stormen.

Sterren

Rijk van Stormen - Sarah J. MaasRijk van Stormen – Sarah J. Maas

Throne of Glass #5  | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Celaena heeft gezworen haar koninkrijk Terrasen terug te krijgen, als reachtmatige erfgename van de troon Aelin Galathynius. Maar de Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterst krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een hof dat ze leiding moet geven, heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven en wordt nu aan alle kanten bedreigd door oorlog. Ze moet bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld, en alles wat haar lief is, te redden.

Mijn conclusieRijk van Stormen is episch! Sarah J. Maas heeft een fantastische wereld bedacht met nog fantastischere personages. Met elk boek dat verschijnt worden de verhalen en de personages verder uitgebouwd. En dat alles zonder dat het saai wordt én een slopend einde. Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar Toren van de Dageraad; gezien het zo’n dik boek is, en ik vermoed dat alleen Choal en Nesryn een echte rol spelen. En dan verschijnt gelukkig in april alweer het slotdeel van de serie in het Nederlands. Aaaaah!

Sterren

Onder de sterren van Montpellier - Marina FolkersOnder de Sterren van Montpellier – Marina Folkers

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met beide handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij eigenlijk is?

Mijn conclusieOnder de sterren van Montpellier is een ideaal boek voor diegenen die zin hebben in een luchtig feelgood verhaal. Niet te zwaar en met voldoende diepgang om interessant te zijn. Van mij had het boek nog véél dikker mogen zijn. Ik had nog wel uitgebreider willen lezen over Cleo, Luc en ook over Pascal. Ik vloog door het boek heen en had het in een mum van tijd uit. Voor degenen die Marina’s eerdere boeken ook hebben gelezen zit er trouwens nog een leuke cameo in. Ik kijk uit naar Marina’s volgende boek, welke we medio oktober 2019 kunnen verwachten bij uitgeverij Zomer & Keuning.

Sterren

Goodreads Reading Challenge

Natuurlijk blik ik ook even terug en vooruit op de Goodreads Reading Challenge. Het doel voor 2018 was het lezen van 52 boeken; Een boek per week. Een doel dat ik graag elk jaar wil gaan halen, maar niet perse supermakkelijk is. Dit jaar ben ik er echter wel vér overheen gegaan, haha. Ik las namelijk 64 boeken! Toch heb ik mijn doel voor komend jaar ook weer op 52 gezet. Al lijkt er nog altijd een stijgende lijn in te zitten en lees ik elk jaar meer boeken. In 2014 las ik 16 boeken, in 2015 las ik 35, in 2016 40, in 2017 55, en in 2018 dus 64. Lekker bezig!

Naar welk boek kijk jij het meest uit in 2019?

Deze post is al 1372 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #4

  1. Ik moet bekennen dat ik nooit echt heel erg op de hoogte ben van nieuwe boeken, maar ik ben wel heel benieuwd naar het vierde geïllustreerde Harry Potter boek, Jinxed van Amy McCulloch en De kleuren van magie van V. E. Schwab.