Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Flirt in Florence – Jolien de Pauw

Flirt in Florence - Jolien de Pauw
Boekrecensie | Flirt in Florence – Jolien de PauwFlirt in Florence door Jolien de Pauw
Serie: La (niet zo) dolce vita #1
Verschenen: 16 maart 2022 bij April Books
Format: E-book, aantal pagina's: 80
Genre: Romantiek
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Vlak nadat haar huwelijk niet is doorgegaan, besluit Noor alsnog op huwelijksreis te gaan. Ze neemt haar laptop mee om haar veeleisende baas – een échte Karen – tevreden te houden tijdens haar vakantie. Maar daar is Noors zus Mila het niet mee eens. Die duikt plots ook op in Florence en doet er alles aan om Noor van haar werk af te houden. Pas als ze echter Isaac ontmoet, verandert er iets.

Waarvoor leef je nu écht?

Blogtour

Mocht je nou denken, Jolien de Pauw, die naam komt mij ergens bekend voor… Dat kan! Niet alleen werd gedacht dat ze aan Big Brother mee zou doen (was niet zo, gewoon een stel te ijverige BB-fans), maar ikzelf ken haar vooral van haar blog en Instagrampagina. In januari benaderde ze mij met de vraag of ik mee wilde doen aan de blogtour rondom haar eerste feelgood novelle Flirt in Florence. Je raadt het al: ik zei ja!

Flirt in Florence - Jolien de Pauw

Flirt in Florence

Flirt in Florence gaat over Noor. Haar ex heeft haar vlak voor hun huwelijk laten zitten. Ze gaat alsnog op haar huwelijksreis, naar het prachtige Italiaanse Florence. De stad die ze altijd al heeft willen bezoeken. Ervan genieten lukt echter niet echt… Haar baas blijft maar zeuren en zadelt Noor met alleen maar meer werk op. Voor haar zus Mila is de maat vol. Tijd voor harde maatregelen!

Heerlijk in Florence

Ik heb genoten van Flirt in Florence. Je weet natuurlijk nooit wat je kan verwachten van een voor jou nieuwe schrijfster, maar het smaakt oprecht naar meer. Vloeiende zinnen, herkenbare gevoelens en lachwekkende capriolen. Ik ben zelf ook een keer in Florence geweest en vond het leuk om bepaalde plekken waar ik zelf ook ben geweest tegen te komen in het verhaal.

Flirt in Florence - Jolien de Pauw

Novelle

Flirt in Florence is een novelle. Dit betekent dat het verhaal een stuk minder lang is dan een volledig boek. Wil je je dus even niet toewijden aan een lang verhaal of ben je gewoon even toe aan een korte feelgood? Dan is deze novelle van slechts 80 pagina’s echt iets voor jou.
Jolien is Vlaams, en af en toe merk je dat ook in zinsopbouw en aan bepaald woordgebruik. Het was echter niet heel storend en voor Nederlanders is het verhaal ook meer dan goed te volgen. In mijn hoofd verbeterde ik het af en toe wel automatisch naar het Nederlands, maar dat ligt aan mij en niet aan het verhaal, haha.

Conclusie

Wat een onverwacht pareltje! Na een aantal hele dikke boeken had ik écht behoefte aan een vlot feelgood verhaal. In no-time vlieg je door dit heerlijke verhaal heen en weet Jolien de Pauw je een connectie te laten maken met de personages. Flirt in Florence is het eerste deel in een tweeluik. In april kan je Verliefd in Verona verwachten; het verhaal over zus Mila. Ik kijk er nu al naar uit!

Lees jij vaak novelles?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van April Books in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1465 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Flirt in Florence – Jolien de Pauw