Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Gevaar – Erin Watt

De Royals - Gevaar - Erin Watt
Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Gevaar – Erin WattGevaar Serie: The Royals #5
Verschenen: 19 februari 2019 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 336
Genre: New Adult, Young Adult
Rating: 5 Stars | Goodreads

Gevaar is het vijfde deel in de succesvolle en verslavende YA-serie De Royals van Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs. Voor jongeren van 16 jaar en ouder die houden van passie, spanning en intrige.

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.
Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Gevaar

Jippie, Gevaar is direct beschikbaar voor iedereen die angstvallig af zat te wachten hoe het verhaal na het spannende einde van Verlangen verder zou gaan. Want wauw, dat was me toch wel een spannend einde zeg. Ik hield mijn hart vast voor de lieve Sebastian die mogelijk in levensgevaar zou kunnen zijn. En want zou deze ontwikkeling betekenen voor Easton en Hartley?

Een twist

Al direct in hoofdstuk twee van Gevaar wordt duidelijk dat ze een bepaalde kant op gaan. View Spoiler » En eigenlijk was ik daar totaal niet blij mee. Het voelde wat over de top – en ja, ik ben mij heel erg bewust van dat eigenlijk alles in deze serie over de top is, maar deze twist voelde gewoon niet goed. Gelukkig was het slechts een voorgevoel, en bleek dit voorgevoel onjuist. Deze ontwikkeling zorgde namelijk – naast vreselijke gebeurtenissen – ook heel veel mooie momenten door het boek heen.

De Royals - Gevaar - Erin Watt

Serieuzer van aard

Gevaar heeft nog steeds de duidelijke stijl die de dames achter Erin Watt hanteren, maar is wat serieuzer van aard. Er wordt iets minder gelachen, en minder rond gevoosd. Ik had bepaalde verwachtingen over hoe Eastons verhaal verder zou gaan, en hij zijn demonen te boven zou komen. Maar die verwachtingen kwamen totaal niet overeen. Dit heeft deels ook te maken met eerder genoemde twist. Dit gaf het gehele verhaal een andere draai, omdat Easton zijn aanpak compleet om moest gooien om hier mee om te gaan.

Twee perspectieven

Het boek focust ook meer en meer op Hartley. Gevaar wordt namelijk niet alleen verteld vanuit Eastons perspectief, maar ook die van Hartley. Dit is absoluut niet erg, want hun beider verhalen zijn interessant, en ze maken een prachtige ontwikkeling door. Ik had geen problemen met de serieuzere en zwaardere toon van het verhaal, want het was prachtig beschreven. Ook Ella’s verhaal speelt een nog relatief grote rol in dit boek. Reed, Gideon en Savannah zie je helaas bijna niet. Maar het voelt heel vertrouwd dat Ella – die uiteraard even oud is als Easton, en dus in hetzelfde schooljaar zit, en met wie de boekenserie ooit is begonnen – een rol speelt in dit verhaal.

De Royals - Gevaar - Erin Watt

Belachelijk spannend

Uiteraard is Gevaar niet compleet met een belachelijk spannende scène tegen het einde, en een plottwist die je stiekem na een specifiek stuk uit Verlangen wel had kunnen verwachten. Maar ik vond het een interessante toevoeging, ondanks dat we het bijna wel konden verwachten na alle gedropte hints. View Spoiler » Het einde na het einde – het wordt geen epiloog genoemd – is ietwat onverwacht, maar vind ik de serie op een hele mooie manier afsluiten.

Conclusie

Ik kan niet geloven dat Gevaar daadwerkelijk het allerlaatste boek in deze fantastisch verslavende serie is. Ik heb genoten van de Royals – het heeft geen nut dit te ontkennen haha – en van de sterke en interessante vrouwelijke personages. De schrijfstijl is altijd lekker vlot en je ziet alles beeldend voor je. Dit maakt dat je door het boek vliegt en niet wilt stoppen met lezen. Een heuse verslaving, deze serie. Gevaar heeft een ietwat serieuzere sfeer, maar weet hiermee een heel mooie en sterke band neer te zetten. Reed vond ik geweldig in de eerste drie delen, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Easton. En misschien… is hij na Gevaar wel mijn favoriet. Het einde is onverwacht, maar prachtig en afsluitend. Ik ga de Royals, en iedereen die daarbij hoort, enorm missen.

Lees meer van De Royals:

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 973 keer gelezen


Geef een reactie