Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Gevaarlijk Spel – Liesbeth van Kempen

Gevaarlijk Spel - Liesbeth van Kempen

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Gevaarlijk Spel – Liesbeth van KempenGevaarlijk Spel door Liesbeth van Kempen
Verschenen: 25 augustus 2015 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 303
Genre: Thriller
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Een introductie

Vroeger keek ik vaak thriller films, met veel plezier, maar een thriller boek pakte ik nooit op. Waarom niet? Tijdens de Zomer Books, Blogs & Borrel leerden we Liesbeth van Kempen kennen. Ze vertelde vol enthousiasme over haar thriller debuut Gevaarlijk Spel. Het verhaal klonk aantrekkelijk en haar enthousiasme werkte aanstekelijk. Toen we naderhand de vraag kregen of we mee wilden doen aan de blogtour heb ik geen moment getwijfeld. De eerste echte thriller die ik zou lezen zou Gevaarlijk Spel zijn. Nu natuurlijk de hamvraag; hoe beviel deze thriller?

Als een film

Gevaarlijk Spel is een verhaal met drie hoofdpersonen: Louise, Suzan en Rob. Maar toen het verhaal begon twijfelde ik even of ik het goed gelezen had, want we lezen eerst vanuit het oogpunt van Margot. Ondanks dat Louise, Suzan en Rob de overduidelijke hoofdpersonen zijn lezen we dus ook wel eens stukjes vanuit andermans oogpunt. Het deed me in dat opzicht heel erg denken aan een film en hoe je als kijker door dat soort scènes net iets extra’s te weten komt wat de hoofdpersonen nog niet weten.

Gevaarlijk Spel - Liesbeth van Kempen

Schrijfstijl

De schrijfstijl lag me niet altijd even goed. Vooral in het begin moest ik even wennen aan de manier van schrijven, en stukjes waarbij woorden en punten elkaar kort achter elkaar opvolgden haalden mij uit het verhaal. Dit laatste kwam gelukkig slechts een enkele keer voor in de stukjes voorafgaand aan een aantal hoofdstukken waarin iemand waarvan we niet zeker weten wie het is, en überhaupt of dat in het heden of de toekomst speelt, kort aan het woord komt. Een voorbeeld is het volgende: “Gekwetter. Vogeltjes? Heel dichtbij. Vrolijk. Wat fijn. Warm. Heel erg warm. Moe. Ogen openen. Proberen. Zo moe.” Ik snap waarom ervoor gekozen is het zo te schrijven, maar ik persoonlijk vond het niet prettig lezen en daardoor was ik direct even uit het verhaal.

Zeker een aanrader

Gelukkig was dat voor mij ook meteen het enige echte minpunt. Gevaarlijk Spel had ik namelijk in een mum van tijd uit en las verder erg prettig door. Mochten onder jullie nog meer lezers zijn die nog nooit een thriller hebben gelezen en graag één willen proberen, dan is Gevaarlijk Spel zeker een aanrader. Het verhaal is spannend, zit goed in elkaar en dut nergens in. En waar ik op een gegeven moment dacht dat Liesbeth het verhaal afrondde, bleek dat dit pas het begin was van een nog spannender deel van het verhaal. Zoals ik al zei was dit pas mijn eerste thriller, dus ik weet niet hoe het voor de fervent thriller lezer is, maar ik vond de plottwists verrassend en zag het meeste ook niet aankomen waardoor het verhaal continu spannend bleef. Het hele verhaal door zijn er dingen waarvan je denkt ‘Hoe past dat in het verhaal?’, en een aantal daarvan worden pas op de laatste pagina van het boek beantwoord. Liesbeth zorgt ervoor dat je dit boek hoe dan ook uit wilt lezen.

Gevaarlijk Spel - Liesbeth van Kempen

 

Conclusie

Met Gevaarlijk Spel heeft Liesbeth mij op een prettige manier weten te introduceren aan het thriller genre. De schrijfstijl lag mij in het begin niet helemaal (het verhaal is echter wel boeiend vanaf het begin) en de stukjes waarbij woorden en punten elkaar snel opvolgden trokken mij gelukkig slechts af en toe even uit het verhaal. Dit is echter persoonlijk, want vele andere lezers heb ik hier niet over gehoord. Gevaarlijk Spel heb je in een mum van tijd uit doordat het verhaal spannend is, goed in elkaar zit en nergens indut. En dan te bedenken dat dit pas haar debuut is. Laten we hopen dat een tweede boek van Liesbeth van Kempen niet net zo lang op zich laat wachten als dit debuut, want ik ben erg nieuwsgierig naar een volgend boek.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2003 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | Gevaarlijk Spel – Liesbeth van Kempen

  1. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik zag het in het apothekers tijdschrift voorbij komen en die geven een aantal exemplaren weg als winactie. Ik heb natuurlijk gelijk meegedaan en nu is het wachten tot november met de uitslag haha!

  2. Wat een fijne review meis. Ik vond hem zelf juist echt fijn weglezen, grappig hoe verschillend meningen kunnen zijn 😉 Voorderest was ik ook heel erg positief, het verhaal zit echt goed in elkaar. X

    • Het was vooral in het begin hoor en dus die stukjes waarbij woorden en punten elkaar snel opvolgden, verder vond ik het ook fijn weglezen hoor 😀
      Bedankt voor je lieve reactie! Ik heb jouw recensie ook met plezier gelezen 😀