Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Zomer Books, Blogs & Borrel

Zomer Books, Blogs & Borrel - #ZomerBBB

Afgelopen donderdag was het dan zover: de Zomer Books, Blogs & Borrel van VBK Media! Toen ik de uitnodiging van Dagmar in mijn mailbox ontving heb ik direct vrij genomen voor die dag zodat ik aanwezig kon zijn, want dit wilde ik niet missen. De vorige borrel bij Zomer & Keuning was fantastisch georganiseerd en ik heb het toen zo naar mijn zin gehad, dat ik zeker wist dat Dagmar er dit keer ook een feestje van zou weten te maken. En dat klopt, want man o man wat heb ik mij weer vermaakt en wat zijn weer verwend! Ik neem je mee in een uitgebreid verslag waardoor je hopelijk het gevoel hebt dat je er zelf ook bij aanwezig was, en als je er wel bij aanwezig was dat je geniet erop terug te blikken.

Zomer Books, Blogs & Borrel - aankleding

De reis

Voor mij begon het allemaal tegen tweeën; in tegenstelling tot de vorige keer ging ik niet met de bus en trein en een tas vol met boeken, maar had ik ruimte om mijn camera mee te nemen en kon ik in de auto van mijn vriend. Dankzij de auto werd mijn reistijd ruimschoots ingekort en kon ik genieten van airco (want dat konden we die dag goed gebruiken! Pffff… wat was het warm!). Op de TomTom had ik Q-Park Galgenwaard ingesteld en daar kwam ik mooi op tijd om half vier aan. Deze parkeergarage zit letterlijk onder het gebouw waar de uitgeverijen zitten dus dat is echt ideaal. En nog leuker; als je je auto geparkeerd hebt loop je de trap op en ben je direct al in de ontvangsthal van het kantorencomplex, ideaal!

Zomer Books, Blogs & Borrel - tafelZomer Books, Blogs & Borrel - tafel 2

Ontvangst

De daadwerkelijke ontvangst was op de eerste verdieping en ik was nog niet eens helemaal boven of Katja en ik spotten elkaar al. Lieve meid dat het is sprint ze naar de deur om mij supervrolijk te ontvangen. Wat een schat is het ook! Ik was iets te vroeg want het zou pas om vier uur beginnen dus moest ik nog even wachten tot ik naar boven mocht, maar Katja hield mij deels gezelschap dus ik hoefde mij niet te vervelen. Niet veel later kwam Deisy binnenlopen, die ik inmiddels al een tijdje volg, maar nog nooit in het echt ontmoet had. Zo’n lieve meid!

Vrijwel direct daarna leidde Katja ons één verdieping hoger en kwamen we in wederom een geweldig aangeklede ruimte. Het zag er allemaal zo lief, vrolijk en zomers uit, je werd er instant vrolijk van! We kregen heerlijk koel water aangeboden en ook op tafel lag al zoveel moois op ons te wachten, waaronder een leuk notitieboekje (want welke blogger is daar nou niet gek op?). Ik was al heel blij met het notitieboekje, maar toen ik erin keek bleken er ook nog allemaal mooie en inspirerende quotes in te staan. Helemaal fantastisch! (bijna zonde om in te schrijven haha)

Zomer Books, Blogs & Borrel - Inspiratie NotebookZomer Books, Blogs & Borrel - Inspiratie Notebook2Zomer Books, Blogs & Borrel - Petit fours

Het begint

Toen net na vieren bijna alle dertig bloggers, een aantal schrijfsters en mensen van de diverse uitgeverijen aanwezig waren kon het feestje losbarsten en trakteerde Dagmar ons weer op heerlijke petit fours. Na een kort vooruitblik op de rest van de middag/avond werd eerst Lisa nog even naar voren geroepen. Haar heb ik bij de vorige borrel leren kennen en sindsdien volg ik haar blog trouw en vertrouw ik blindelings op haar boekoordelen. Maar terug naar het event; Lisa had haar afstudeerstage bij Zomer & Keuning gedaan en is nu officieel afgestudeerd en kreeg daarvoor onder andere een bos bloemen en een sjerp. Erg leuk van Zomer & Keuning, en kijk Lisa stralen!

Zomer Books, Blogs & Borrel - Lisa Leave No Story Behind

Elly’s Choice

Toen begon het programma echt en kwam Yvette namens Elly’s Choice naar voren. Elly’s Choice is een nieuwe manier van uitgeven waarbij je een abbonnement kunt nemen op e-books. De fictieve persoon Elly zoekt maandelijks tien boeken voor je uit die je voor slechts €2,99 kunt downloaden. Sinds één juni kun je ook kiezen tussen pakketten; vijf basis e-books en nog vijf aanvullende e-books in de categorie man, vrouw of literatuur. Nou lees ik zelf zelden e-books omdat ik mijn gelezen boeken graag mooi etaleer in een boekenkast, maar ik vind het idee wel erg goed en ken genoeg mensen voor wie dit een hele mooie, en niet dure optie voor boeken lezen is.

Zomer Books, Blogs & Borrel - Elly's Choice

Pauzes

Er waren genoeg pauzes ingelast waarin we onze glazen weer konden vullen of een lekkere hapje konden nemen. Ze hadden weer ontzettend hun best gedaan en er waren allerlei luxe, en gelukkig ook minder luxe hapjes, want doe mij maar gewoon een heerlijke bitterbal haha. Desalniettemin kwamen we niks tekort en stonden op tafel ook nog borrelnootjes en verslavende haribo snoepjes. Daarnaast konden we in de pauzes lekker bijkletsen met elkaar en gezien ik de meesten niet vaak zie vond ik dat ook heel fijn.

Zomer Books, Blogs & Borrel - BloggersZomer Books, Blogs & Borrel - Hapjes

Liesbeth van Kempen

Toen kwam Liesbeth van Kempen aan het woord. Als haar naam nog niks in je oproept dan kan het kloppen want het is een debuterende auteur en haar debuut Gevaarlijk Spel (uitgeverij De Fontein) ligt pas vanaf  25 augustus in de winkels. Gevaarlijk Spel is een thriller en gaat over drie vrouwen waarbij vriendschap de rode draad is, met daarnaast nog een verhaallijn over hoe een jarenlange vriendschap uit kan bloeien tot iets meer. Liesbeth vertelde ontzettend leuk over de manier waarop haar boek tot stand was gekomen, en zelf omschreef ze haar debuut op een grappige manier en wil haar dan ook graag quoten: “Het begon als een humoristische roman en op een gegeven moment werd het heel spannend.” Hoewel ikzelf zelden een thriller lees, voelde ik mij heel nieuwsgierig worden naar Gevaarlijk Spel en ben dan ook erg blij dat we uitgenodigd zijn om mee te doen aan een blogtournee rondom Gevaarlijk Spel dat in augustus plaats zal vinden.

Zomer Books, Blogs & Borrel - Liesbeth van Kempen

Uitgeverij Dwarsligger

Hierna kwam Tamara Doornink namens Dwarsligger aan het woord. Ik heb al vaker dwarsliggers in de winkel zien liggen, maar nooit heb ik ze opgepakt. Daarom vond ik het des te interessant om meer over dit fenomeen te horen. Een dwarsligger is zo’n klein compact boekje waar werkelijk waar een compleet boek in schuil gaat, maar je leest hem overdwars. Erg leuk vond ik hoe ze vertelde hoe de cover van Jane Austen tot stand is gekomen (er waren heel wat opties bedacht op een gegeven moment) en ook het verhaal achter het hondje in het logo vond ik simpel en daarom extra leuk. Veel uitgeverijen hebben een dier in hun logo, zoals bijvoorbeeld uitgeverij Penguin, dus kozen zij uiteindelijk voor een Jack Russel Terrier. Een dwars hondje dat ook klein en compact is, net als de Dwarsligger. Geniaal antwoord! Ook kregen we twee extremen binnen de Dwarsliggers te zien, namelijk een hele dikke en een hele dunne. O, ennuh, Tamara weet precies hoe ze een ruimte vol met bloggers hun adem in kan laten houden. Ze scheurde zomaar een pagina uit een boek; mijn mond viel wagenwijd open van schok, haha.

Zomer Books, Blogs & Borrel - DwarsliggerZomer Books, Blogs & Borrel - Jane Austen DwarsliggerZomer Books, Blogs & Borrel - Dwarsligger dik en dun

Conny Regard

Vervolgens kwam na een pauze Monique Boltje (uitgeverij Zomer & Keuning) aan het woord over de boeken van Conny Regard en riep haar vervolgens naar voren. Conny Regard is overigens een pseudoniem. Ze kreeg het allereerste exemplaar van haar nieuwe boek Ik ook met jou uitgereikt, een boek waar ik persoonlijk ontzettend nieuwsgierig naar ben. Ze was helemaal overdonderd en het was leuk om te zien hoe bescheiden ze is.

Zomer Books, Blogs & Borrel - Monique BoltjeZomer Books, Blogs & Borrel - Conny Regard

Gillian King

En toen kwam mijn favoriete auteur aan het woord over haar vijfde boek (uitgeverij Zomer & Keuning) waar ik met smart op zit te wachten. De cover werd onthuld en we kregen een sneak preview van het verhaal. Ze vertelde ook over het ontstaan van de titel, die we hier voor het eerst te horen kregen. Ze wilde het boek namelijk Het meisje in de trein noemen, maar helaas werd een ander boek met dezelfde titel een doorslaand succes waardoor het boek eigenlijk niet met dezelfde titel uitgegeven kon worden. Uiteindelijk is het Alles of niets! geworden en serieus, wauw… die cover vind ik echt fantastisch! Ook vertelde ze onder andere over de naamsverandering van Siem naar Thijs, want blijkbaar heet de kat van Mascha van Vloggloss ook Siem en dus besloot ze de naam aan te passen, en vertelde ze over hoe ze eigenlijk wilde dat er een hoofdpersoon dood zou gaan op het einde, maar dat ze er na zes verschillende meningen toch voor heeft gekozen een ander einde te schrijven. Ik kijk er nu al enorm naar uit; oktober duurt nog veel te lang! Ik heb het geluk gehad Gillian King al meerdere keren te hebben ontmoet en ik vind haar echt een geweldige vrouw en vond het dan ook erg leuk dat we vooraf en naderhand nog een beetje bij hebben kunnen kletsen.

Zomer Books, Blogs & Borrel - Gillian KingZomer Books, Blogs & Borrel - Alles of Niets! Gillian King

Inge van der Krabben

Als laatste kwam Inge van der Krabben nog aan het woord. Inge is ook een debuterend schrijfster en haar enthousiasme en bescheidenheid werken aanstekelijk. Haar debuutroman Tot waar we kunnen kijken (uitgeverij Ambo Anthos) komt uit op 20 augustus en gaat over een moeder en een dochter met als thema loslaten en loskomen. De dochter zit op het randje van een burn-out en de moeder blijkt kanker te hebben en maakt daarop een bucketlist waar onder andere op staat dat ze mee wil doen aan een talentshow en wil drijven in de dode zee. Daarop las Inge nog een scène voor uit het boek. Een vrij heftige scène die ze prachtig wist te verwoorden en ik merkte ook dat iedereen geluidsloos naar haar zat te luisteren. Met haar mooie woorden was een einde aan deze geweldige Zomer Books, Blogs & Borrel gekomen.

Zomer Books, Blogs & Borrel - Inge van der Krabben

Afscheid

Toen restte nog afscheid nemen van al die gezellige mensen en vond ik het jammer dat het alweer voorbij was. Na nog even een enquête in te vullen over het event en nog met een paar mensen te kletsen ging ik dan toch richting de uitgang waar Dagmar, Katja en Petra op ons stonden te wachten met goodiebags. Maar niet voordat ik nog verrast werd door enorm lieve en lovende woorden van Dagmar over mijn blog en vooral de mooie foto’s waar ze ook op social media (Facebook en Twitter) aandacht aan heeft besteed de afgelopen dagen. Superlief!

Voordat ik goed en wel de goodiebag in handen kreeg maakte ik ook nog snel een kort praatje met Petra Kruijt en nam ik afscheid van lieve Katja, en stonden we bij de uitgang nog snel te brainstormen over een mogelijke samenwerking tussen onze blogs. Het was veel te gezellig en ik vond het jammer dat het alweer voorbij was. De tijd was echt voorbij gevlogen. Samen met Gillian King liep ik nog gezellig kletsend naar beneden en kwam ik Deisy nog weer tegen het doolhof / de parkeergarage zoekend naar het betaalautomaat, maar toen was het echt voorbij en reed ik tevreden naar huis.

VBK Zomer Books, Blogs & Borrel - Complete goodiebag

Goodiebag

Pas toen ik om negen uur thuis kwam keek ik in de goodiebag, knap hè?! En wauw, wat zijn we weer verwend! Niet alleen sprong ik een gat in de lucht omdat Ik ook met jou erin zat, ook zaten er nog diverse andere boeken in. Ik ben erg nieuwsgierig naar Het Anti-dieet (ik wil heel graag afvallen, maar diëten kan ik niet, dus je kan voorstellen dat die titel heel aantrekkelijk is), en sprong ook een gat in de lucht toen ik zag dat Wij Leugenaars erin zat! Die wilde ik namelijk nog erg graag lezen en hij was heel leuk ingepakt.

Verder zaten er ook weer hele mooie kaartjes in die ik op mijn zelfgemaakte wandbord kan plaatsen en werden we verrast met een hele geinige manier van plantjes kweken. Het is gewoon een stuk papier met zaadjes erin, dat je onder een laagje modder moet leggen en water geven en dan komt uit de één een veld vol vergeet mij nietjes en een veld vol kropjes sla. Daarnaast vond ik nog een voorpublicatie van Ghost Boy in mijn goodiebag, alsook een proefabbonnement op Elly’s Choice en nog veel meer leuke dingen. Zoals ik al zei zijn we dus enorm verwend.

VBK Zomer Books, Blogs & Borrel - Goodiebag boekenVBK Zomer Books, Blogs & Borrel - Goodiebag extra'sVBK Zomer Books, Blogs & Borrel - Goodiebag extra's

Zo fijn dat ik aanwezig mocht zijn

Ik vind het zo’n eer dat ik aanwezig mocht zijn bij dit geweldige event. En gezien ikzelf ook gewoon een blogger ben klinkt het misschien raar, maar ik voel mij toch altijd erg vereerd als ik op een plek kom waar ook andere (bekende) bloggers zijn. Ik vind het echt zo fantastisch! Het voelt een soort van alsof ik mij tussen beroemdheden bevind en dat ik het voorrecht heb mij tussen hen te bevinden.

Bedankt

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor weer een onvergetelijk evenement en bedank Dagmar nog weer even in het speciaal voor haar geweldige organisatietalent, want dit evenement was echt een pareltje! Hieronder plaats ik net als de vorige keer weer een Linky. Mocht je nou zelf ook een verslag(je) hebben geschreven over de Zomer Books, Blogs & Borrel laat dan zeker even een linkje er naartoe achter!

Zomer Books, Blogs & Borrel - #ZomerBBB

Bloggers die aanwezig waren bij Zomer Books, Blogs & Borrel

Deze post is al 2562 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “Verslag | Zomer Books, Blogs & Borrel

  1. Leuk zo’n uitgebreid verslag. Op die manier krijgen we niet enkel de inhoud van die mooie (tja, paars is mijn lievelingskleur) goodiebag te zien maar ontdekken we ook wat er allemaal aan bod is gekomen tijdens dit bloggers-event. Ik vind het echt jammer dat ik niet wat dichterbij woon want dan had ik misschien ook aanwezig kunnen zijn.

    • De inhoud en de tas waren inderdaad super! Maar natuurlijk is dat niet alles, het event zelf, en de inhoud daarvan, was ook supergeweldig en dat mag zeker benoemd worden 😀

  2. Wat heb je er een prachtig verslag van gemaakt Jessica, echt heel leuk om terug te lezen: krijg gelijk de kriebels van die gezellig dag! Ik vond het ook ongeloooflijk leuk om jou te ontmoeten: je bent een ontzettende lieve meid <3

    • Superlief, dankjewel! Vond het ook echt geweldig jou eens in het echt te ontmoeten! 😀 En ik ben ook nog steeds aan het nagenieten van dit geweldige event, dat gevoel blijft minstens een week hangen 😀

    • Dankjewel Lisa! 😀 Vooral de foto’s van de sprekers voor in de ruimte waren wat gelig (zat net te ver weg voor heldere foto’s zoals die van de tafels), maar heb dat hier en daar nog iets kunnen aanpassen met PicMonkey gelukkig. Hoe geel sommige foto’s waren kun je wel zien op de foto waar Alles of niets! op te zien is (die was extreem geel) en degenen die ik jou had gestuurd.