Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | I Kissed Shara Wheeler – Casey McQuiston

I Kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | I Kissed Shara Wheeler – Casey McQuistonI Kissed Shara Wheeler door Casey McQuiston
Vertaler: Jacodine van de Velde
Verschenen: 7 juni 2023 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 320
Genre: LGBTQ, Roman
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Chloe Green heeft zich de afgelopen jaren op één ding gefocust: ze wil aan het einde van het schooljaar de afscheidsreden houden. Ze heeft maar één tegenstander - Shara Wheeler, de prom queen en dochter van de directeur. Maar Chloe laat zich door niets afleiden.
Totdat Shara haar een maand voor het afstuderen opeens zoent en daarna van de aardboden verdwijnt. Chloe gaat op onderzoek uit en vindt cryptische briefjes die Shara heeft achtergelaten. Bovendien blijkt Chloe niet de enige te zijn die door Shara is gezoend. Er is meer aan de hand in het dorp en misschien ook wel met Shara...

Inleiding

Hoi allemaal, daar ben ik (Melody) weer! Deze keer heb ik I Kissed Shara Wheeler gelezen. En nee, dit is niet een typisch-Melody boek (YA of Fantasy), maar een “idiote, over de top highschool-romcom”. Niet mijn woorden, zo omschrijft schrijfster Casey McQuiston het zelf in haar dankwoord. Ik lees namelijk ook graag romans tussendoor. Even geen worldbuilding of magie, maar de magie van het verhaal zelf. En kijk ook even naar die prachtige sprayed edges waar de uitgeverij voor heeft gekozen!

I Kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston

I Kissed Shara Wheeler

I Kissed Shara Wheeler lees je vanuit het perspectief van Chloe. Chloe ziet Shara Wheeler tijdens het prom feest vertrekken. En wanneer Shara als prom queen aangewezen wordt, komt Shara niet opdagen. Na een nachtje slapen is Chloe toch wel erg nieuwsgierig naar waar Shara heen verdwenen is. Wat volgt is een puzzeltocht om Shara te kunnen vinden. Samen met Smith (Shara’s vriendje) en Rory (Shara’s buurjongen) gaat ze steeds maar weer opzoek naar de volgende envelop met aanwijzingen naar waar Shara is.

Sterk geschreven

I Kissed Shara Wheeler is erg sterk geschreven. Je wordt meegetrokken in het mysterie rondom Shara. Op een gegeven moment wilde ik Shara net zo graag vinden als het hoofdpersonage, Chloe. Ook komen er onderwerpen aan bod over jezelf vinden en jezelf kunnen zijn. Ook als dat niet altijd is wat er van je verwacht wordt.

I Kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston

LGBTQIA+

Waar het eerste deel vooral ingaat op het vinden van Shara, speelt het tweede deel van het verhaal ook in op andere zaken. In I Kissed Shara Wheeler wonen de personages namelijk in een erg gelovig dorp. Hier wonen meerdere personages die met zichzelf worstelen of niet durven te zijn wie ze willen zijn. Maar aangezien Chloe niet geboren is in het dorp heeft ze er altijd voor uit durven te komen dat ze bi is. Wat mooi is, is dat ze ook anderen probeert het zelfvertrouwen te geven zichzelf te zijn.

Eindoordeel

Ik heb erg genoten van I Kissed Shara Wheeler! Het boek is sterk geschreven en ook erg beeldend. Hierdoor kan je scènes helemaal voor je zien. Ook de ontwikkeling en ontplooiing van de bijpersonages is erg mooi neergezet. Ik hoop dat dit boek de mensen en jongeren bereikt die nog worstelen met hun gevoelens of met wie ze willen en kunnen zijn.

Lees jij wel eens een boek met LQBTQIA+ personages?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Melody

Over Melody: Melody is één van de drie recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 29 jaar, moeder van twee zoons, getrouwd en een echte booklover. Begin 2022 hervond ze haar liefde voor lezen nadat ze spontaan een boekenbox had besteld terwijl ze op dat moment helemaal niet las. Op haar eigen instagram pagina @melody.leest schreef ze al regelmatig recensies en nu mag ze ook hier bij Reviews & Roses gaan bloggen.

Melodys favoriete boek is A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas.

Deze post is al 329 keer gelezen


Geef een reactie