Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | One True Loves – Taylor Jenkins Reid

One True Loves - Taylor Jenkins Reid
Boekrecensie | One True Loves – Taylor Jenkins ReidOne True Loves door Taylor Jenkins Reid
Verschenen: 20 januari 2022 bij Simon & Schuster UK
Format: Paperback, aantal pagina's: 331
Genre: Contemporary, Roman
Rating: 4.5 Stars | Spicy: one-flame
Goodreads

In her twenties, Emma Blair marries her high school sweetheart, Jesse. They build a life for themselves, far away from the expectations of their parents and the people of their hometown in Massachusetts. They travel the world together, living life to the fullest and seizing every opportunity for adventure. On their first wedding anniversary, Jesse is on a helicopter over the Pacific when it goes missing. Just like that, Jesse is gone forever. Emma quits her job and moves home in an effort to put her life back together.

Years later, now in her thirties, Emma runs into an old friend, Sam, and finds herself falling in love again. When Emma and Sam get engaged, it feels like Emma's second chance at happiness. That is, until Jesse is found. He's alive, and he's been trying all these years to come home to her.

With a husband and a fiance, Emma has to now figure out who she is and what she wants while trying to protect the ones she loves. But who is her one true love? What does it mean to love truly?

Wat mij aantrok

Wanneer je naar de bioscoop gaat krijg je altijd trailers te zien voordat de film begint. Zo gingen een vriendin van mij en ik naar Barbie. In een trailer herkende ik de naam Taylor Jenkins Reid (bekend van o.a. The Seven Husbands of Evelyn Hugo, die nog op mijn TBR staat). Beiden waren we meteen super enthousiast over de trailer van One True Loves en wilden we het boek ook gaan lezen. Tijdens mijn vakantie in Madeira las ik het verhaal heerlijk aan het zwembad. Sinds gisteren (5 oktober 2023) is de film te zien in de bioscoop. Ik kan niet wachten om hem te gaan kijken, zodat ik kan zien wat ze met het verhaal hebben gedaan.

One True Loves

One True Loves begint op dát moment in Emma’s leven waardoor haar leven op te delen is in een ‘voor’ en ‘na’. De eerste zin is meteen iconisch: “I am finishing up dinner with my family and my fiancé when my husband calls.” Vervolgens lees je eerst het verhaal van Emma en Jesse, haar jeugdliefde, waarmee ze in haar twintiger jaren trouwt. En ten slotte het verhaal van Emma en Sam, de man die ze ontmoet nadat Jesse verongelukt is en dood gewaand wordt. Eerst dus de ‘before’, waarna je de ‘After’ oppakt in het heden.

One True Loves - Taylor Jenkins Reid

Unieke kijk

Het verhaal bevat eigenlijk geen plottwists of wat dan ook, maar toch wil je continu door blijven lezen. Ook wie ze zou kiezen was voor mij geen verrassing, want in de opbouw van het verhaal zag ik al waar ze naartoe zou gaan. Al wist ik dat natuurlijk pas 100% zeker toen ik het daadwerkelijk las. In tegenstelling tot andere boeken waarin mensen een crash overleven, wordt in One True Loves gefocust op degene die achterblijft. Dit geeft een unieke kijk op hoe iemand hiermee omgaat. Hoe zou je zelf omgaan met het verlies van jouw grote liefde? Kan je dan in de toekomst weer liefhebben? En kan diegene dan óók jouw ware liefde zijn? En als beide dan tegelijk in je leven zijn, hoe kies je dan? Reid heeft dit op een erg mooie en realistische manier in beeld gebracht.

Benieuwd naar de verfilming

Ik had nog niet eerder een boek gelezen van Taylor Jenkins Reid, maar was er wel enorm nieuwsgierig naar. Overal zag ik mensen enthousiast zijn over haar boeken. En nadat Daisy Jones & the Six verfilmd is, is er nu dus ook One True Loves. Wat ik echter kon verwachten durfde ik niet te zeggen. Niet dit in elk geval. Ik ben ook erg benieuwd hoe ze dit boek gaan verfilmen, gezien de schrijfstijl zelf niet makkelijk vast te leggen zal zijn in film. Er wordt namelijk veel heen en weer gegaan tussen verleden en het nog verdere verleden. Reid heeft een unieke schrijfstijl die je compleet meevoert in de gedachten van de hoofdpersoon. Toch een klein kritiekpuntje: degene die uiteindelijk overblijft komt er voor mijn gevoel iets te makkelijk bovenop en legt zich er te makkelijk bij neer. Hier kan ik echter niet op ingaan zonder spoilers te geven.

One True Loves - Taylor Jenkins Reid

Eindoordeel

One True Loves is een boek zoals je deze waarschijnlijk nog niet eerder hebt gelezen. Het is een verhaal waarbij ik besefte dat er eigenlijk niet echt plottwists zijn. Immers de grootste plottwist is de allereerst zin van het boek. Maar Taylor Jenkins Reid neemt je mee op verkenning naar de betekenis van ware liefde. Kan je meer dan één One True Love in je leven hebben? Door de kant van de achterblijver, de andere overlever, te belichten krijg je een nieuwe kijk op het al vaker vertelde verhaal van crashes boven de grote oceaan. En dat is precies wat Reid heeft bedoeld: “We’ve seen tales of men’s adventures trying to get home. I wanted this to be about the woman left behind.” Tegen het einde heb ik wel even een traantje weg moeten pinken. Heel mooi gedaan!

Kijken jullie ook uit naar de verfilming van One True Loves?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 283 keer gelezen


Geef een reactie