Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Madelon

Boekrecensie | The Pumpkin Spice Café – Laurie Gilmore

The Pumpkin Spice Café - Laurie Gilmore 03
Boekrecensie | The Pumpkin Spice Café – Laurie GilmoreThe Pumpkin Spice Café door Laurie Gilmore
Serie: Dream Harbor #1
Verschenen: 31 augustus 2023 bij One More Chapter
Format: Audioboek, duur audioboek 7 uur en 3 minuten
Genre: Chicklit, Feelgood, Roman
Rating: 3 Stars | Goodreads

When Jeanie's aunt gifts her the beloved Pumpkin Spice Café in the small town of Dream Harbor, Jeanie jumps at the chance for a fresh start away from her very dull desk job.

Logan is a local farmer who avoids Dream Harbor's gossip at all costs. But Jeanie's arrival disrupts Logan's routine and he wants nothing to do with the irritatingly upbeat new girl, except that he finds himself inexplicably drawn to her.

Will Jeanie's happy-go-lucky attitude win over the grumpy-but-gorgeous Logan, or has this city girl found the one person in town who won't fall for her charm, or her pumpkin spice lattes…

Feelgood luisterboek

Toen ik een proefabonnement nam op een nieuwe aanbieder van luisterboeken, was ik heel specifiek op zoek naar een lekker feelgood boek. Na wat zoeken, per ongeluk een tweede deel van een serie beginnen en ook beginnen aan iets wat me na een kwartier nog niet trok, kwam ik uit bij The Pumpkin Spice Café van Laurie Gilmore. Ik heb al wel vaker boeken gelezen met dezelfde achterliggende gedachte: klein, knus stadje met een onmogelijke liefde. Denk à la Gilmore Girls, Virging River etc. Dat leek me dus wel wat!

The Pumpkin Spice Café - Laurie Gilmore 02

The Pumpkin Spice Café

Dit boek volgt het verhaal van Jeanie. Na een heftige gebeurtenis in haar drukke werkleven, krijgt ze de kans om het café van haar tante over te nemen. Even ertussen uit, tot rust komen. Dat klinkt wel goed. Little did Jeanie know. The Pumpkin Spice Café van Laurie Gilmore volgt Jeanie vanaf het moment dat ze aankomt in het kleine stadje Dream Harbor. Jeanie vraagt zich af wat toch de charme kan zijn van zo’n klein stadje, maar zoals in al die series en films ontstaan er diepe vriendschappen, wordt Jeanie echt opgenomen in de community en raakt ze gewend aan het leven in Dream Harbor. En oh ja… vergeet ook niet die hele knappe, norse Logan niet!

Sprekende personages

Het leuke aan The Pumpkin Spice Café vind ik de personages die enorm tot de verbeelding spreken. Ze worstelen allemaal met hele alledaagse dingen waardoor het ontzettend herkenbaar is. Daardoor voelt het alsof ik als lezer zelf ook deel van de gemeenschap ben geworden. Aan de andere kant missen de personages hier en daar wel wat diepgang. Ze worstelen wel met wat zaken, maar het wordt vooral in hun eigen hoofd verteld en ‘verwerkt’. Terwijl het juist zo mooi zou zijn als ze er wat meer over ‘praten’ met vrienden en familie. Jeanie heeft dat soms wel een klein beetje met haar broer, maar zeker Logan heeft dat eigenlijk niet. Dat vind ik wel een gemiste kans wat het verhaal net dat beetje meer had kunnen geven.

The Pumpkin Spice Café - Laurie Gilmore 01

Sterk eerste deel

Het eerste deel van het verhaal vond ik gelijk leuk. Het eerste hoofdstuk trok me mee en liet me eigenlijk niet meer los. Je leert de personages kennen en je bent nieuwsgierig. Daarnaast is er een klein mysterie waar je benieuwd naar bent. Maar halverwege het boek is dat mysterie opgelost en je weet natuurlijk ook wel hoe het eindigt met Jeanie en Logan. Je vraagt je af wat de opvulling van de tweede helft gaat zijn… helaas was dat een beetje een herhaling van het eerste gedeelte, maar dan een stuk voorspelbaarder. Erg jammer, want het begon met zoveel potentie. Ook het echte eind was niet zo sterk; voor mijn gevoel had The Pumpkin Spice Café drie hoofdstukken eerder moeten eindigen.

Vermakelijke tussendoortje

Al met al ben ik wat wisselend in mijn gevoel over The Pumpkin Spice Café van Laurie Gilmore. Het eerste deel was echt tof. Het is leuk en vlot geschreven en het verhaal is super toegankelijk. Maar de tweede helft is slepend, meer van hetzelfde en super voorspelbaar. Dit deed voor mij wel ontzettend af aan het algehele gevoel over het boek.

Lees jij graag feelgood romans?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 112 keer gelezen


Geef een reactie