Categorieën: Spellen / Tags:

Geschreven door Madelon

Spellen Spotlight #5 | Wild Serengeti

Wild Serengeti bordspel 01

Naast het feit dat ik enorm van lezen houd, vind je me ook regelmatig met vrienden aan de spelletjestafel. Ik vind het heerlijk om met elkaar een avond bezig te zijn en een beetje competitie te hebben met elkaar. Laatst kocht ik een nieuw spel: Wild Serengeti! Je leest vandaag wat ik ervan vind.

The Facts

Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: gemiddeld 90 minuten
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Uitgever: White Goblin Games
Adviesprijs: € 69,95

Welkom in de Serengeti. Eén van ‘s werelds meest waardevolle natuurgebied. Hier leven en jagen miljoenen wilde dieren die in voorspoed leven. Jij bent uitgenodigd om de meest fantastische documentaire ooit te produceren, maar jij doet niet alleen mee aan de race. De meest talentvolle regisseurs zijn uitgenodigd en er zal uiteindelijk maar één documentaire uitgezonden worden. Aan het werk!
In WILD Serengeti ontvang je punten voor voltooide scènekaarten. In slechts 6 rondes voer je acties uit en plaats of verplaats je dieren op de landkaart, verwissel je dieren van plaats of neem je nieuwe scènekaarten van het scène-aanbod. Scènes kun je voltooien door op de landkaart te voldoen aan de voorwaarden van patroon en/of terrein. Tijdens het spel vinden er meerdere migraties plaats en verplaatsen dieren zich over de landkaart. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft verdiend, is de winnaar.

Wishlist

Wild Serengeti stond al een geruime tijd op mijn wishlist. Ik heb sowieso al een zwak voor spellen waarin dieren een rol spelen en ik weet dat de uitgever van dit spel, White Goblin Games, qua uiterlijk van het spel niks aan het toeval over laat. Alleen die prijs… Dat heeft me lange tijd tegen gehouden om het spel daadwerkelijk aan te schaffen. Totdat ik het met mooie korting op de spellenbeurs kon kopen!

Samen naar de Serengeti

In Wild Serengeti ga je samen met je vrienden of familie op safari! Maar wel met een doel: jij hebt de opdracht gekregen om de mooiste plaatjes te schieten van de dieren die op de savanne leven. Terwijl je samen op weg gaat over de serengeti, moet je door tactisch te spelen jouw doelkaarten voltooien en zo de meeste punten scoren. Degene die na zes rondes de meeste punten heeft, die wint het spel!

Wild Serengeti bordspel 04

PRACHTIG

Ik moet beginnen met zeggen dat dit spel echt ronduit PRACHTIG is. En ja, Wild Serengeti verdient die hoofdletters! Ik heb thuis al meerdere spellen van White Goblin Games en het uiterlijk is altijd weer mooi, maar Wild Serengeti is de overtreffende trap. Zoveel detail in de dieren, in het bord, in de speelkaarten. Niks is aan het toeval overgelaten en alleen daarvan gaat mijn hard al kloppen en is het spel een plezier om te spelen.

Samen, maar toch alleen

Wat ik ontzettend leuk vind aan dit spel, is dat ieder voor zichzelf speelt, maar je wel samen op één speelbord speelt met dezelfde speelstukken. Ik zie de frons op je gezicht bijna door het scherm verschijnen. Dit klinkt raar. Het doel van het spel is dat jij in jouw beurt door middel van het uitvoeren van een actie dieren op het speelbord gaat zetten. Zodanig dat je situaties creëert waarbij deze dieren zo staan, dat ze overeenkomen met jouw doelkaarten. Is dit gelukt? Dan is de kaart behaalt en krijg je er de desbetreffende beloning voor. Alleen: dat speelbord en die dieren, daar speelt iedereen mee! Het kan dus zomaar zijn dat jij bezig met jouw kaart en dat een andere speler dat in de volgende beurt weer verpest.

Wild Serengeti bordspel 03

Duurt lang

Het enigste nadeel aan dit spel vind ik de speelduur. Dit heeft twee oorzaken. Enerzijds speel je het spel in zes rondes. Het is heel divers en het is echt een spel waarin je ontwikkelt en dat maakt het super leuk! Maar doordat je het in zes rondes speelt, neemt het ook veel tijd in beslag. Zeker als je het nog niet mega vaak hebt gespeeld, is het enorm kijken wat er gebeurt. Hoe verplaatsen de dieren zich? Wat is precies het doel van mijn kaart? Wat kan ik het beste doen? Het is een hele puzzel, en om dat alles uit te vinden kost heel veel tijd. Wij zijn er met drie personen gemiddeld zo’n 2 à 2,5 uur mee bezig… Echt een avondvullend programma dus.

Goede aanwinst

Al met al ben ik wel ontzettend blij met dit spel! Je moet er in eerste instantie echt in investeren om het te leren. Het kost je gewoonweg een hele avond. Maar zeker als je een vriendengroep hebt die het leuk vindt om langere spellen te spelen en je dit een paar keer kunt doen, dan is dit een heerlijk spel! Het is ontzettend mooi om te zien, het is leuk dat je je eigen spel speelt, maar wel samen een speelbord deelt, en daardoor biedt Wild Serengeti een goede afwisseling voor een fantastische spelervaring!

Houd jij van spellen met dieren?Deze post is al 106 keer gelezen


Geef een reactie