Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Vintage Style Guide

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Vintage Style GuideVintage Style Guide door Vivian Kramer gezegd Freher
Verschenen: 7 november 2016 bij Unieboek | Het Spectrum
Format: Hardcover, aantal pagina's: 160
Genre: Doeboek, Lifestyle, Non-fictie
Rating: 4 Stars |

Iedere vrouw een VAMP!

In de Vintage styleguide leer je hoe je jezelf helemaal kan omtoveren tot een classy, vintage pin-up.

Vind je dat je heupen te rond zijn, of dat je te grote of te kleine borsten hebt? Niet wegmoffelen maar vieren! Met deze geweldige gids heb je niet langer een excuus om kleurloos door het leven te gaan! Met krulspelden, wat eyeliner en een leuke sjaal kom je al een heel eind. Met de vintage stylinglessen van Vivian Kramer gezegd Freher steel jij voortaan overal de show. Het leven is te kort om niet te shinen!

Wat vind je precies in dit boek?

  • Grote en kleine transformaties
  • Makkelijk te volgen instructies door de stap-voor-stap foto’s
  • Prachtige en kleurrijke sfeerfoto’s
  • Transformaties op verschillende gebieden, zoals haar of kleding
  • Tips voor iedereen, ongeacht je leeftijd en kledingmaat

Vintage Style Guide

Vandaag eens een ander soort boekrecensie, want het gaat niet om een leesboek, maar om een how-to-boek. Aan de hand van dit boek kun je jezelf namelijk een vintage look aanmeten. Zoals je misschien nog wel herinnert heb ik mijzelf afgelopen april nog een vintage look aangemeten voor de vijftigste verjaardag van mijn moeder. Het had namelijk de 50’s als thema. Ik heb in dat artikel beschreven hoe je jezelf een 50’s look kunt aanmeten, maar stiekem was het natuurlijk veel handiger geweest als deze Vinage Style Guide destijds ook al uit was. Gelukkig voor jullie is hij sinds vandaag in de (online) boekhandel verkrijgbaar!

Vintage Style Guide

Prachtige foto’s

Sowieso vind ik het idee van SugerCoated geweldig. Wil je een professionele shoot als pin-up girl? Dan zit je daar goed. Deze Vintage Style Guide komt van de dame achter SugerCoated. Ze wil de supervrouwelijke pin-up style graag toegankelijk maken voor iedere dame. Laat ik beginnen met de vormgeving van het boek; Het gehele boek bevat prachtige foto’s die bijdragen aan de vintage sfeer. Op deze foto’s staan diverse dames die laten zien dat de pin-up look voor iedereen weggelegd is.

Superhandige stappenplannen

Het boek is handig opgedeeld in speciale secties over make-up, haarstyling, kleding en accessoires en poseren en modeling. De tutorials worden voorzien van uitgebreide shoppinglists (welke make-up heb je nodig), simpele, maar duidelijke stappenplannen, inclusief plaatjes per stap! Daarnaast vind je tussendoor ook handige tips. Het stappenplan is duidelijk opgebouwd in tussenstappen. Zo begin je met de basis (bijvoorbeeld primer en foundation), om vervolgens te leren shapen, je wenkbrauwen te doen, oogschaduw en zo verder om te eindigen met  de finishing touch: nagellak! Hierna volgen net zulke handige stappenplannen voor de overige onderdelen, waaronder diverse haarstylen (top!), kledingadvies en kledingstijlen, tips om mooi te poseren en meer.

Vintage Style Guide

Let’s Shop!

Ook is er ruimte voor notities, dus mocht je iets willen onthouden of opschrijven dan kun je dat ook nog in het boek kwijt. Mocht je je deze vintage pin-up look willen aanmeten en vele producten niet in huis hebben (zoals ik), dan moet je wel nog even boodschappen doen. Je hebt nog best wat items nodig. Gelukkig wordt aangegeven welke producten en merken ze aanraden.

Conclusie

Wil je jezelf een leuke vintage look aanmeten en heb je er weinig kennis van dan is de Vintage Style Guide ideaal voor jou. Als je er al wel veel kennis van hebt dan valt het boek misschien in herhaling voor je, maar dat moet je voor jezelf bepalen. Ik weet in elk geval dat als ik dit boek in april had gehad dat het creëren van die 50’s look nog veel makkelijker was gegaan. Er staan trouwens ook tips in waar ik wat aan heb zelfs als ik niet voor de pin-up stijl ga. De stappenplannen per onderdeel zijn duidelijk en makkelijk te volgen. Daarnaast is het boek ook een plaatje om door te bladeren dankzij de fantastische foto’s. Deze Vintage Style Guide is ontzettend handig en ik raad hem zeker aan.

Koop bij bol.com RR

P.s. Mocht je nou denken: “Hé, dat boek heb ik nodig!” Kom dan zeker even terug om 10.00 uur.

P.p.s. Op zoek naar een goede winkel met vintage kleding? Breng dan eens een bezoekje aan Top Vintage. Deze wordt trouwens ook in het boek genoemd!

 

Deze post is al 1656 keer gelezen


Geef een reactie