Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | Vloek van vuur en schaduw – Emmy van Ruijven

Vloek van Vuur en Schaduw - Emmy van Ruijven
Boekrecensie | Vloek van vuur en schaduw – Emmy van RuijvenVloek van vuur en schaduw door Emmy van ruijven
Verschenen: 16 februari 2023 bij Dutch Venture Publishing
Format: Hardcover, aantal pagina's: 300
Genre: Fantasy, Young Adult
Rating: 4 Stars | Goodreads

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk... totdat er iets mis gaat. Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

Mijn tweede recensie

Deze maand mocht ik mijn tweede recensie schrijven voor het Reviews & Roses Review Team. Deze keer heb ik een recensie van het boek: Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven. Dit boek zat laatst in een boekenbox van So Many Pages en trok meteen mijn interesse. Zoals jullie weten lees ik het liefst YA en Fantasy, en dit is een combinatie van beide.

Vloek van Vuur en Schaduw

Maire en Phi

In Vloek van vuur en schaduw lees je hoe Maire en Phi een vriendschap opbouwen. Maire gaat een paar keer mee naar de heksen bijeenkomsten en Phi is een soort van gids voor Maire aangezien Phi vorig jaar ook al op deze school zat. Doordat Maire altijd erg gepest is geweest is haar afweer erg verslechterd en hierdoor kleeft er na één van die bijeenkomsten een negatieve energie aan haar. Phi komt erachter dat er meer dingen mis gaan binnen de coven en gaat opzoek naar antwoorden. Maar Maire wordt alleen maar wantrouwender naar magie en wil er niets meer mee te maken hebben. Kan Phi uitvinden wat er allemaal aan de hand is? En zal haar vriendschap met Maire ooit nog weer hetzelfde worden?

Magie

In Vloek van vuur en schaduw komt magie aan bod. Deze magie gaat uit van aarde, water, lucht en vuur. En hierdoor heb je meteen een beeld bij de magie. Omdat ik beeldend ben ingesteld kon ik ook goed verbinden met het verhaal. Ik kon voor me zien hoe kaarsen aangingen. Hoe de wind extra aantrok op sommige momenten. En dat zorgt ervoor dat je het helemaal voor je kan zien.

Vloek van Vuur en Schaduw - Emmy van Ruijven

Genoten

Ik heb erg van Vloek van vuur en schaduw genoten! Het is makkelijk geschreven en daardoor leest het voor mij, als persoon met dyslexie, fijn weg. Geen moeilijke woorden of lange zinnen. Ook lees je dit boek uit meerdere personages, naast Maire en Phi hebben een paar bijpersonen ook nog een paar hoofdstukjes. In de hoofdstukken van de bibliothecaresse lees je bijvoorbeeld dat er een twintig jaar geleden iets belangrijks is gebeurd binnen de coven en ze ziet nu hetzelfde gebeuren. Maar het draait vooral om Maire en Phi. Ook is het boek zo geschreven dat je wilt blijven lezen. Want je wilt weten wat er tijdens de volgende covenbijeenkomst gebeurt. Wat Phi heeft ontdekt. En waarom Maire afstand neemt van de magie.

Eindoordeel

Vloek van vuur en schaduw is een standalone en goed afgesloten. Echter omdat de personages zo jong zijn en er op een kostschool altijd dingen te beleven zijn zie ik hier zelf wel een vervolg in. Maar ik heb het boek niet geschreven *hint* *hint*. Al met al heb ik dus weer erg genoten en zou ik dit boek zeker aanraden! Ook leuk voor de wat jongere lezers. Plusminus vijftien jaar is de aangeraden beginleeftijd.

Als magie echt zou bestaan welk element zou jij dan graag willen beheersen? Aarde, water, vuur of lucht?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 680 keer gelezen


Geef een reactie