Categorieën: Boeken, Films / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Challenges voor 2016

Challenges 2016

Nadat ik de challenges van 2015 gisteren officieel afronde, is het vandaag tijd om eindelijk de challenges van 2016 te introduceren. Ik heb weer een paar challenges op het gebied van films en boeken, dus laten we direct verder kijken welke dat zijn! Bekijk ook mijn challenge overzicht van 2015: Movie Challenge en Reading Challenges.

Goodreads Reading Challenge

De Goodreads Reading Challenge haalde ik vorig jaar met gemak. Ik had het doel ingesteld op 20 (het jaar ervoor las ik 15) en heb dit later zelfs nog verhoogd naar 25. Uiteindelijk eindigde ik met een totaal van 35 gelezen boeken. Wauw! Dit jaar maak ik er een nog grotere uitdaging van en probeer dit jaar 40 boeken te lezen. Wens me succes! Net als vorig jaar zal ik elk kwartaal een overzicht maken van alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen en publiceren als een Reading Challenge Update.

Boeken Bingo

Naast de Goodreads Reading Challenge wil ik natuurlijk ook weer meedoen met de boekenbingo. Deze is inmiddels verhuisd naar The Book Diaries, maar ziet er weer voortreffelijk uit. Vorig jaar haalde ik op het nippertje (in de laatste week van het jaar) een volle kaart! Dat zal ook dit jaar weer mijn doel zijn. Mijn voortgang kun je op de Reading Challenge 2016 pagina checken (het linkje staat ook bovenin boven het logo). Echter zal de Boeken Bingo ook elk kwartaal terugkomen in de Reading Challenge Updates.

Movie Challenge

Vorig jaar bedacht ik voor mijzelf een movie challenge; in een jaar tijd wilde ik in totaal 100 films kijken. Een film twee keer kijken of een film die ik in het verleden al eens heb gezien telde gewoon mee, het ging echt om het aantal.

Dit jaar wil ik eenzelfde challenge doen. Gezien ik de challenge vorig jaar voor mijn gevoel alleen maar heb gehaald doordat ik een maand lang verplicht op de bank lag in dat jaar, wil ik hem niet verhogen. 100 blijft ook dit jaar een uitdaging. Officieel zet ik de Movie Challenge 2016 dus op: 100 films. Alle films die ik kijk update ik op de Movie Challenge 2016 pagina. Daarnaast verschijnen maandelijks mini-recensies van films die ik wel gekeken heb, maar waarvan geen volledige recensie is verschenen of zal verschijnen.

Blindspot Challenge

De Filmkijker maakt het fenomeen Blindspot Films steeds bekender en samen met vele andere filmbloggers ga ik de challenge ook aan. Wat betekent het? Het draait er in feite om dat je twaalf filmtitels noteert die in je blindspot zitten en je dit jaar wilt gaan kijken. Wat voor films zijn dat nou dan? Dat kan voor iedereen anders zijn, het zijn namelijk de al wat oudere films die al jaren op je to-watch list staan, maar die je nog steeds niet hebt gezien maar waarvan je vindt dat je ze eigenlijk wel gezien moet hebben. Onderstaande twaalf films zijn mijn twaalf Blindspot Films die ik in 2016 eindelijk wil afstrepen.

 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
 2. Black Swan (2010)
 3. The Perks of Being a Wallflower (2012)
 4. One Day (2011)
 5. Schindler’s List (1993)
 6. The Prestige (2006)
 7. The Boondock Saints (1999)
 8. The Help (2011)
 9. Eat Pray Love (2010)
 10. August Rush (2007)
 11. Rebel without a Cause (1955)
 12. The Cider House Rules (1999)

Dansfilms en musicals

Net5 heeft mijn idee een beetje gejat door van januari dans en zing maand te maken waarbij ze de hele maand leuke zang en dansfilms uitzonden. Ik loop al een paar maanden met het idee rond om dansfilms en musicals te gaan recenseren, maar twijfelde nog over of ik er een speciale week of maand van zou maken of één recensie per maand zou doen. Gezien hoeveel films er bestaan in dat thema waar ik in de loop van jaren van ben gaan houden. Ik was vroeger gek op dansen, maar toen ik het te druk kreeg met school en het leven ben ik gestopt en ik mis het enorm. Ik kan enorm genieten van dansfilms en krijg daar enorm veel energie van. Ik wil ze gaan herkijken en mijn liefde voor deze films met jullie delen. Dit geldt ook voor leuke musicals zoals Mama Mia! Maar over naar mijn doel voor 2016. Ik wil dit jaar óf een volledige week wijden aan dansfilms en musicals óf ik wil minimaal twaalf dansfilms en musicals recenseren. Ja, het wordt een of-of situatie gezien ik dit plan nog aan het uitdenken ben. Waar gaat jullie voorkeur naar uit?

Welke challenges ga jij aan?

Deze post is al 2186 keer gelezen


Geef een reactie

17 responses to “Challenges voor 2016

 1. Ik doe de goodreads en de popsugar reading challenge. Ik wil ook graag de 50 bladzijde challenge doen die ik zelf verzonnen heb, om minimaal 50 blz per dag te kunnen lezen.

 2. Leuke challenges! Als ik wat meer tijd had zou ik ook een challenge doen, bijv. de blindspot challenge. Ik weet dat iedereen heel enthousiast is over The Perks of Being a Wallflower, maar zelf had ik niet zoveel met die film. Black Swan is wel één van mijn favorieten. Veel kijkplezier! 🙂

 3. Je hebt er een paar goede tussen zitten, Jessica! The Help, The Perks of Being a Wallflower, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Schindler’s List, Black Swan en The Prestige zijn allen topfilms. Als ik kijk naar de films die bij jou voorbij komen, dan denk ik dat je vooral gaat genieten van The Perks of Being a Wallflower. Een juweeltje van een film.

  • Ik heb al vaker goede verhalen gehoord over The Perks of Being a Wallflower, dus ben benieuwd of ik die inderdaad zo leuk ga vinden 🙂
   Leuk om te horen dat je enthousiast bent over mijn blindspot keuzes 🙂

 4. Oh wat een toffe films heb je in je Blindspot staan! Bij One Day mag je de zakdoekjes wel klaarzetten hoor, poe. En Eternal Sunshine of the Spotless Mind is echt een pareltje. Ben wel benieuwd wat je van Eat, Pray, Love vindt, die vond ik persoonlijk niks haha. Ik ga al je filmchallenges ook aan – al zou ik misschien ook maar een leeschallenge moeten aangaan. Ik moet écht meer gaan lezen.

  • Ik heb standaard zakdoekjes op tafel staan dus dat gaat helemaal goed komen 😀
   Ik ben benieuwd of ik je mening over de films deel!

   En een film af en toe afwisselen met een boek kan zeker geen kwaad. Ik heb eventueel nog wel wat aanraders voor je. Van welk genre houd je? 🙂

 5. Wow 100 films kijken in een jaar is wel veel :O ik denk niet dat dat mij gaat lukken, zeker aangezien ik in de maand januari nog geen één film heb gekeken. Die Blindspot Challenge daarentegen lijkt me heel tof, misschien ga ik ook meedoen – en dan met science fiction films die ik nog altijd niet gezien heb 😀

 6. Ik vind die Blindspot challenge wel echt een goede! Maar ik geloof dat ik die aan de hand van mijn eigen challenge ook wel een beetje doe 😉
  En van August Rush ga je zo genieten! Dat is echt één van mijn lievelingsfilms! En hij staat gewoon op Netflix! Ga maar gauw kijken! 😉

 7. Leuk dat je meedoet met de Blindspot serie….maar je bent van plan One Day twee maal te kijken? 😉 Heb redelijk veel van die films gezien en er zitten een paar hele goede tussen!