Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #9

Deze boeken las ik de laatste tijd

Joehoe, het is tijd voor de tweede Deze boeken las ik de laatste tijd van 2020, maar de eerste met boeken die ik ook daadwerkelijk in 2020 heb gelezen! En deze editie komt volgens mij zeker niet ongelegen voor diegenen die in deze tijd op zoek zijn naar wat lekker leesvoer. Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elk kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het eerste kwartaal van 2020 las ik 9 boeken. Niet de twaalf die ik had willen lezen, maar desalniettemin zeker niet weinig! Kijk je hier mee naar de boeken die ik heb gelezen in januari, februari en maart 2020?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen. Let op, nog niet alle recensies staan online.

Sterren

De Laatste Brief - Rebecca YarrosDe Laatste Brief – Rebecca Yarros

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

De vierentwintig jarige Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling. Nu, vijf jaar later, runt ze een bed & breakfast. Haar broer Ryan is gesneuveld tijdens een uitzending en hij vraagt in zijn laatste brief aan zijn legervriend Beckett of hij naar zijn zus wil gaan, die in haar eentje een tweeling opvoedt. Ryan zelf kan dat namelijk niet meer. Beckett doet het wel. Hij neemt zijn intrek in de bed and breakfast van Ella en probeert haar te helpen. Zij moet daar echter niets van hebben. Ze kan het toch wel alleen? Toch begint ze langzaam maar zeker gevoelens te ontwikkelen voor Beckett. Maar ze hebben allebei veel om mee te dealen – bijna té veel.

Mijn mening | De Laatste Brief is prachtig boek, dat je, ondanks de ruim 400 pagina’s, in een mum van tijd uit hebt. Je sluit de personages al snel in je hart en leeft van begin tot eind mee. Ik houd van alle personages, behalve misschien van de ex van Ella, haha. De personages zijn zo mooi en echt beschreven, en die kinderen, daar ga je gewoon van houden. Het is een prachtig en meeslepend verhaal over liefde, ziekte, oorlog, geheimen en vertrouwen. Alleen dat stukje richting het einde… Dat had echt niet gehoeven. Echt. Gewoon. Niet. Je hebt mijn hart gebroken Rebecca Yarros.

Sterren

Koninkrijk van As - Sarah J. MaasKoninkrijk van As – Sarah J. Maas

Throne of Glass #7Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Mijn mening | Sarah J. Maas weet hoe ze een lezer aan een boekenserie kan binden. Door het creëren van een bijzonder en origineel verhaal dat krachtig wordt neergezet door een groep personages die je als lezer in je hart sluit. Hoewel ik vond dat Koninkrijk van As wel iets korter had gekund – door de vele slagen die het boek rijk was aan te passen – heb ik de rest van het verhaal met heel veel plezier gelezen. Ik hou van de personages, en ben zeer content met hoe het verhaal verder verlopen is. Een bitterzoet gevoel overstroomde toen ik het boek dichtsloeg na de laatste pagina. Maar wat was het een mooie reis.

Sterren

Scarlet - Marissa MeyerScarlet – Marissa Meyer

The Lunar Chronicles #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.
Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Mijn mening | Waar ik Cinder een vlot verhaal vond, dat interessant was, maar mij niet compleet in de greep had. Vond ik Scarlet echt héérlijk. Wat een spannend en fijn verhaal. Ik keek er elke dag weer enorm naar uit om naar mijn werk te gaan omdat ik dan weer een stukje kon luisteren, haha. Ik vind Scarlet en Wolf leuke personages en het verhaal heeft mij enorm verrast. Het is leuk om duidelijke invloeden van Roodkapje terug te zien, maar tegelijkertijd een compleet ander verhaal te lezen. Ik zit er helemaal in en ben dan ook direct aan het vervolg, Cress begonnen.

Sterren

Wat als dit het is - Becky Albertalli en Adam SilveraWat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?

En wat als het dat wel is?

Mijn mening | Wat als dit het is is een boek geschreven door twee verschillende auteurs, al zou ik dat nooit hebben gemerkt als ik het niet had geweten. Het boek leest vlot, maar had hier en daar wel iets korter en spannender gekund. Hoewel zowel Arthur als Ben personages zijn met interessante karaktereigenschappen, ergerde ik mij soms aan Ben. Voor mij was het simpelweg niet echt een likeable personage, wat ik erg jammer vind. Het einde is voor sommigen denk ik een love it or hate it geval. Gezien de verhalen die ik heb gehoord over de boeken van Adam Silvera is het einde voornamelijk passend bij zijn stijl van schrijven. Ik heb Wat als dit het is met plezier gelezen, maar het is geen boek dat ik snel zal herlezen.

Sterren

Lekker Stoer - Marijke van den ElsenLekker Stoer – Marijke van den Elsen

Vamp on Heels #4 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Vivian is stoer, onafhankelijk en voor niets en niemand bang. Haar broer Erik heeft ze in meer dan tien jaar niet gezien. Maar wanneer ze hoort dat zijn zoontje Max haar hulp nodig heeft aarzelt ze geen moment en gaat naar hem toe. Daar ontdekt ze dat Erik en Kim, de moeder van Max, ook wel wat hulp kunnen gebruiken.
Vivian heeft zich nooit erg druk gemaakt om haar uiterlijk totdat ze Daniel ontmoet. Hij is een player pur sang, versiert elke vrouw die hij tegenkomt, maar haar behandelt hij als een goede vriend. Vivian wil veranderen en Kim en haar vriendinnen gaan haar daarbij helpen. Haar metamorfose laat Daniel volledig koud en zorgt er alleen maar voor dat ze niet meer serieus wordt genomen.

Daniel weet niet wat hem overkomt wanneer hij Vivian leert kennen. Ze is de zus van zijn twee beste vrienden en hun erecode verbiedt het hem om zelfs maar aan haar te denken. Hij kent niemand die zo onverschrokken en eigenwijs is als zij. Door haar roekeloze acties moet hij samen met haar broers in actie komen waarna hij zich heilig voorneemt om haar vanaf nu volledig te negeren. Dan moet hij haar naar een veilige locatie brengen en haar daar beschermen. Met gemengde gevoelens doet hij wat van hem gevraagd wordt.

De veilige locatie waar Daniel haar naartoe brengt is niet zo veilig als Vivian gehoopt had. Ze komt er op een wrede manier achter wie haar echte vrienden zijn. Haar meest gênante geheim wordt openbaar en het enige waar ze aan kan denken is wraak. Vivian ontdekt dat ze niet langer alleen is en dat hulp vragen geen teken van zwakte is. Ze gaat haar vrouwelijke kant steeds meer waarderen en leert dat sexy en stoer prima samen gaan.

Mijn mening | Net als bij voorgaande delen heb ik ook van Lekker Stoer genoten. Toen ik zag dat Lekker Stoer nog niet op Goodreads stond heb ik deze meteen toegevoegd. Extra leuk was dat ik er tijdens het zoeken naar informatie, achter kwam dat er nóg een deel in deze boekenserie gepland staat: Lekker Gevaarlijk. En Lekker Gevaarlijk wordt in maart al verwacht, yay! Je begrijpt dus wel dat ik daar al enorm naar uitkijk. Zeker gezien Lekker Stoer met een open einde geëindigd is. Ik heb weer genoten van de oude personages, alsook het nieuwe personage – en hoofdpersoon – Vivian. Ik ben nog steeds fan.

Sterren

Heks & Jager - Shelby MahurinHeks & Jager – Shelby Mahurin

Serpent & Dove #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Er is een lot dat erger is dan de brandstapel

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…

Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nóg een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

Mijn mening | Heks & Jager is een boek dat langzaam op gang komt, maar als je er eenmaal in zit leest het als een speer en zit er een lekker tempo in het verhaal. Lou vind ik een heerlijk personage dankzij haar humor en sarcasme, waardoor ik haar verhaal met plezier heb gelezen. De chemie tussen Lou en Reid spat van de pagina’s af, al vond ik de aanleiding een beetje te geforceerd. Het boek was goed geweest als standalone, desalniettemin kijk ik uit naar deel twee.

Sterren

From Blood and Ash - Jennifer L. ArmentroutFrom Blood and Ash – Jennifer L. Armentrout

Blood and Ash #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

A Maiden…

Chosen from birth to usher in a new era, Poppy’s life has never been her own. The life of the Maiden is solitary. Never to be touched. Never to be looked upon. Never to be spoken to. Never to experience pleasure. Waiting for the day of her Ascension, she would rather be with the guards, fighting back the evil that took her family, than preparing to be found worthy by the gods. But the choice has never been hers.

A Duty…

The entire kingdom’s future rests on Poppy’s shoulders, something she’s not even quite sure she wants for herself. Because a Maiden has a heart. And a soul. And longing. And when Hawke, a golden-eyed guard honor bound to ensure her Ascension, enters her life, destiny and duty become tangled with desire and need. He incites her anger, makes her question everything she believes in, and tempts her with the forbidden.

A Kingdom…

Forsaken by the gods and feared by mortals, a fallen kingdom is rising once more, determined to take back what they believe is theirs through violence and vengeance. And as the shadow of those cursed draws closer, the line between what is forbidden and what is right becomes blurred. Poppy is not only on the verge of losing her heart and being found unworthy by the gods, but also her life when every blood-soaked thread that holds her world together begins to unravel.

Mijn mening | From Blood and Ash is een fantastisch nieuw boek van Jennifer L. Armentrout. Het is haar eerste high fantasy, en dit heeft werkelijk geweldig uitgepakt. Ik heb méér dan gewoon genoten van dit boek; ik heb het verslonden en wil nú deel twee. Vond je de LUX-serie leuk, en had je het leuk gevonden als daar meer fantasy in had gezeten? Dan is dit boek echt wat voor jou. Ook fans van de boeken van bijvoorbeeld Sarah J. Maas zullen ongetwijfeld genieten van From Blood and Ash.

Sterren

Cress - Marissa MeyerCress – Marissa Meyer

The Lunar Chronicles #3Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Cinder en kapitein Thorne zijn op de vlucht, samen met Scarlet en Wolf. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana de macht op Aarde overneemt. Cress is misschien de enige die hen kan helpen. Zij zit al sinds ze klein is opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap, waardoor ze een uiterst goede hacker geworden is. Helaas wordt ze gedwongen te werken voor koningin Levana, en heeft ze zojuist het bevel gekregen om Cinder op te sporen.

Als de poging om Cress te redden mislukt, versplintert de groep. Cress is eindelijk vrij, maar ze betaalt een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets tussen haar geplande huwelijk met prins Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Mijn mening | Cress borduurt heerlijk verder op Scarlet en ik heb weer genoten van de belevenissen van de Lunar Crew. De boeken zijn zo heerlijk vlot geschreven dat je er doorheen vliegt. Deel één had ik fysiek gelezen, deel twee heb ik als luisterboek gelezen. Cress heb ik half geluisterd en half fysiek gelezen. De gehele serie is ingesproken door dezelfde persoon, welke ik een erg prettige vertelstem vind hebben. Zowel lezen als luisteren vind ik bij deze boeken erg fijn, waardoor ik geen voorkeur heb voor één van beiden. Het verhaal is weer spannend en de personages spreken weer enorm aan. Ik kan niet wachten om aan Winter te beginnen en weer van Meyers vlotte schrijfstijl te kunnen genieten.

Sterren

Het Winkeltje in Cockleberry Bay - Nicola MayHet Winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Cockleberry Bay #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.

Mijn mening | Het Winkeltje in Cockleberry Bay is een zomers en vlot verhaal (ondanks dat het grotendeels in de winter afspeelt), dat helaas niet mijn verwachtingen heeft waargemaakt. Ik miste de diepgang en vond het verhaal te oppervlakkig neergepend. Het verhaal bevat echter leuke personages en bevat interessante elementen. Ik ben er van overtuigd dat dit verhaal veel meer had kunnen zijn als de schrijfster hier meer aandacht aan had besteed. Desondanks zal ik jullie het boek niet meteen afraden. Het blijft een vlot en makkelijk boek. En als je geen behoefte hebt aan diepgang en tevreden bent met een oppervlakkig verhaal, haal Het Winkeltje in Cockleberry Bay dan snel in huis! Heel benieuwd ben ik, of deel twee mij wel weet te overtuigen, en of Mays schrijfvaardigheid verbetert. Als het net zo vlot leest als deel één, kan ik het verhaal in elk geval in twee dagen uitlezen.

Sterren

Met welke boeken ben jij 2020 gestart?

Deze post is al 3222 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Deze boeken las ik de laatste tijd #9

  1. Ik ben dol op de Lunar Chronicles! ‘Wat als dit het is’ vond ik helaas geen leuk boek en heb ik dus niet van kunnen genieten.
    Ik heb wel enorm genoten van ‘The Hand on the Wall’, ‘Loveboat, Taipei’ en ‘Het zout uit je ogen’.