Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Koninkrijk van As – Sarah J. Maas

Koninkrijk van As - Sarah J. Maas

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. De Glazen TroonDe Donkere KroonErfgenaam van VuurKoningin van de Schaduw, Rijk van Stormen en Toren van Dageraad.

Boekrecensie | Koninkrijk van As – Sarah J. MaasKoninkrijk van As door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #7
Verschenen: 2 april 2019 bij Boekerij
Format: Paperback, aantal pagina's: 912
Genre: Fantasy, Young Adult
Lees ook: Hof van Doorns en Rozen, Hof van Mist en Woede, A Court of Wings and Ruin, Hof van IJs en Sterren, De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw, Rijk van Stormen, Toren van Dageraad, Huis van Aarde en Bloed, Het mes van de sluipmoordenaar
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

De laatste…

Misschien denk je wel: had je de eerdere delen niet al veel eerder in rap tempo achter elkaar gelezen? Ja, dat klopt. Waarom heb ik dan zo lang gewacht met het lezen van het laatste deel? Ik denk dat ik niet wilde dat het eindigde. Aan de ene kant wilde ik Koninkrijk van As in één ruk uitlezen, aan de andere kant wilde ik niet dat er een einde zou komen aan deze wereld met deze fantastische personages. Want wat heb ik belachelijk van ze genoten, en wat is het een gemis dat het nu voorbij is.

Koninkrijk van As - Sarah J. Maas

Koninkrijk van As

Koninkrijk van As gaat verder waar Rijk van Stormen en Toren van Dageraad zijn geëindigd. Aelin is gevangen genomen door Maeve en Chaol, Nesryn, Yrene, Sartaq en consorten zijn onderweg naar het hart van de oorlog. Zal Aelin gered worden? En als Aelin gered wordt, wie zal dan het grote offer maken, Aelin of Dorian? Zoveel vragen, en op alles ga je antwoord krijgen. Je moet gewoon beginnen met lezen.

Toch een paar verbeterpuntjes

Het was heerlijk om weer een boek te lezen waarin alle personages een rol spelen. De personages voelen als vrienden na zoveel delen en ik leef enorm met ze mee. Ik moet wel zeggen dat Koninkrijk van As minder dik had kunnen zijn, en dat ik dit ook niet het sterkste boek in de serie vind. Het is de ene (kleinere) slag in de oorlog na de andere, en dat begon mij eerlijk gezegd op een gegeven moment een beetje te vervelen. Ik hoef niet alleen maar te lezen over gevecht na gevecht, het zijn juist de onderlinge relaties en dialogen waar ik zo van geniet.

Koninkrijk van As - Sarah J. Maas

Ik hou van de personages

Ik heb genoten van de Throne of Glass-serie. Je ziet de personages elk boek echt groeien en wat is het heerlijk om de onderlinge relaties zich te zien ontwikkelen. Maar het is ook interessant om terug te kijken naar mijn kijk op het eerste boek tot en met Koninkrijk van As. In De Glazen Troon genoot ik nog van de liefdesdriehoek tussen Dorian, Aelin en Chaol. In dit laatste deel genoot ik van ieders eigen relatie en de bijzondere reis die ze elk hebben gemaakt om tot dit punt te komen. Maar ook de schrijfstijl van Sarah J. Maas heeft zich duidelijk ontwikkeld in deze boekenserie.

Conclusie

Sarah J. Maas weet hoe ze een lezer aan een boekenserie kan binden. Door het creëren van een bijzonder en origineel verhaal dat krachtig wordt neergezet door een groep personages die je als lezer in je hart sluit. Hoewel ik vond dat Koninkrijk van As wel iets korter had gekund door de vele slagen die het boek rijk was aan te passen, heb ik de rest van het verhaal met heel veel plezier gelezen. Ik hou van de personages, en ben zeer content met hoe het verhaal verder verlopen is. Een bitterzoet gevoel overstroomde toen ik het boek dichtsloeg na de laatste pagina. Maar wat was het een mooie reis.

Bij welk boek heb jij ditzelfde gevoel ervaren?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1050 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Boekrecensie | Koninkrijk van As – Sarah J. Maas