Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Lekker Stoer – Marijke van den Elsen

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.

Boekrecensie | Lekker Stoer – Marijke van den ElsenLekker Stoer door Marijke van den Elsen
Serie: Vamp on Heels #4
Verschenen: najaar 2019 bij Ellessy
Format: Paperback, aantal pagina's: 324
Genre: Chicklit, Misdaad
Lees ook: Vamp on Heels, Vamp in Love, Lekker Fout, Lekker Gevaarlijk, Lekker geregeld
Rating: 4 Stars | Goodreads

Vivian is stoer, onafhankelijk en voor niets en niemand bang. Haar broer Erik heeft ze in meer dan tien jaar niet gezien. Maar wanneer ze hoort dat zijn zoontje Max haar hulp nodig heeft aarzelt ze geen moment en gaat naar hem toe. Daar ontdekt ze dat Erik en Kim, de moeder van Max, ook wel wat hulp kunnen gebruiken.
Vivian heeft zich nooit erg druk gemaakt om haar uiterlijk totdat ze Daniel ontmoet. Hij is een player pur sang, versiert elke vrouw die hij tegenkomt, maar haar behandelt hij als een goede vriend. Vivian wil veranderen en Kim en haar vriendinnen gaan haar daarbij helpen. Haar metamorfose laat Daniel volledig koud en zorgt er alleen maar voor dat ze niet meer serieus wordt genomen.
Daniel weet niet wat hem overkomt wanneer hij Vivian leert kennen. Ze is de zus van zijn twee beste vrienden en hun erecode verbiedt het hem om zelfs maar aan haar te denken. Hij kent niemand die zo onverschrokken en eigenwijs is als zij. Door haar roekeloze acties moet hij samen met haar broers in actie komen waarna hij zich heilig voorneemt om haar vanaf nu volledig te negeren. Dan moet hij haar naar een veilige locatie brengen en haar daar beschermen. Met gemengde gevoelens doet hij wat van hem gevraagd wordt.
De veilige locatie waar Daniel haar naartoe brengt is niet zo veilig als Vivian gehoopt had. Ze komt er op een wrede manier achter wie haar echte vrienden zijn. Haar meest gênante geheim wordt openbaar en het enige waar ze aan kan denken is wraak. Vivian ontdekt dat ze niet langer alleen is en dat hulp vragen geen teken van zwakte is. Ze gaat haar vrouwelijke kant steeds meer waarderen en leert dat sexy en stoer prima samen gaan.

Yaaay, het vervolg is hier!

Ik had niet door dat er een nieuw boek van Marijke van den Elsen was totdat ik het voorbij zag komen op social media. Lekker Stoer is het vervolg op Lekker Fout, wat weer een vervolg is op Vamp on Heels en Vamp in Love. Enorm jammer dat uitgeverij Zomer & Keuning is gestopt met deze serie, maar zo fijn dat het verhaal toch nog verder gaat via Uitgeverij Ellessy. Nadat ik enthousiast reageerde op Instagram vroeg Marijke van den Elsen of ik het leuk zou vinden een recensie-exemplaar te ontvangen. Euh… JA! Ik wilde natuurlijk weer heel graag verder met dit verhaal over deze leuke personages.

Lekker Stoer - Marijke van den Elsen

Lekker Stoer

Waar ik zei dat Lekker Fout nog los te lezen was in deze serie, is Lekker Stoer dit absoluut niet. Ja, Vivian is een nieuw personage, maar alle andere personages bouwen verder op wat ze eerder hebben meegemaakt. Er worden welke enkele zaken opnieuw uitgelegd, maar niet diepgaand genoeg om het als nieuweling compleet te begrijpen. Het helpt wel dat er vanuit meerdere perspectieven is geschreven en je zo veel mee krijgt.

In Lekker Stoer is Vivian de hoofdpersoon. Vivian is het zusje van ridders Erik en Mathijs. Kim en Max, de zoon van Kim en Erik, zijn nog steeds niet veilig. Helaas is de familie hierdoor van elkaar gescheiden, tot verdriet van Kim. Maar dan verschijnt Vivian op het toneel en blijkt er toch een mogelijkheid te zijn om samen te zijn in de gewone wereld en tóch beschermd te zijn. Vivian, die wat meer een tomboy is, baalt dat ze door de knappe ridder Daniël meer als één van de jongens wordt gezien, dan als echte vrouw. Maar is dat wel zo? De stoere Vivian raakt in de problemen wanneer ze zichzelf wil bewijzen.

Heerlijk vlot verhaal

Op de website zag ik een leesfragment staan, en gezien mijn ongeduld ben ik daar direct mee begonnen, haha. Vanaf de eerste zin zat ik direct in het verhaal en was het daarna wachten tot het boek op de mat zou vallen. In no-time las ik het verhaal over Vivian, Daniël en de ridders uit. Waar de meeste van de delen wel redelijk afgerond waren, is Lekker Stoer dit absoluut niet. Aaaah! Ik wil weten hoe het verder gaat.

Lekker Stoer - Marijke van den Elsen

Lees dit verhaal

Deze serie van Marijke van den Elsen is voor mijn gevoel helaas nog niet zo populair (geen idee of het echt zo is, maar ik zie het boek naar mijn mening niet genoeg voorbij komen), en dat vind ik jammer. Ik ben namelijk al direct vanaf Vamp on Heels fan van deze schrijfster. Ik vind het heerlijk dat haar boeken anders zijn. Een spannend randje dankzij misdaad, actie en mysterie, maar ook romantiek en een een stel “ridders” op het witte paard, haha. En hoewel ik niet verwacht dat zoiets in de echte wereld gebeurt, zie ik het wel helemaal voor mij. De schrijfstijl zou door enkelen misschien als simpel ervaren kunnen worden, zeker wanneer er van het ene personage na het andere overgeschakeld wordt, maar dat vind ikzelf totaal niet storend. Het verhaal is dusdanig lekker geschreven, en bevat zoveel leuke personages, dat ik continu door wil lezen.

Conclusie

Net als bij voorgaande delen heb ik ook van Lekker Stoer genoten. Toen ik zag dat Lekker Stoer nog niet op Goodreads stond heb ik deze toegevoegd. Extra leuk was dat ik er tijdens het zoeken naar informatie, achter kwam dat er nóg een deel in deze boekenserie gepland staat: Lekker Gevaarlijk. En Lekker Gevaarlijk wordt in maart al verwacht, yay! Je begrijpt dus wel dat ik daar al enorm naar uitkijk. Zeker gezien Lekker Stoer met een open einde geëindigd is. Ik heb weer genoten van de oude personages, alsook het nieuwe personage – en hoofdpersoon – Vivian. Ik ben nog steeds fan.

Heb jij al een boek van Marijke van den Elsen gelezen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1271 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Lekker Stoer – Marijke van den Elsen