Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Ik was bij het Z&K Summer Event

Z&K Summer Event

September is zo druk geweest, dat ik helemaal niet de tijd heb gehad om even een verslagje te schrijven over het Z&K Summer Event. De afgelopen twee weken ben ik druk bezig geweest de achterstand aan artikelen weg te werken, en schrijf ik nu ook eindelijk het verslagje van het Z&K Summer Event.

Het event, georganiseerd door uitgeverij Zomer & Keuning, was een soort brainstorm. Maar omdat het programma zo uitgebreid was (plus een boekpresentatie en voorproefjes) hebben ze het uiteindelijk het Z&K Summer Event genoemd. Als groot fan en zelfverklaarde ambassadeur wilde ik hier natuurlijk maar al te graag bij zijn. Gelukkig werd het ruim op tijd aangekondigd en kon ik vrij krijgen van mijn werk. Tijdens het event leerde ik ook Miriam van Thrillers & More kennen, waarmee ik samen aan een tafel kwam te zitten. Superleuk om je te ontmoeten, het was gezellig!

Z&K Summer Event

Z&K Summer Event

Het is event was zoals destijds ook de boekenborrels, weer goed verzorgd. Er was genoeg te drinken, te eten, en we waren omringt met de prachtige Zomer & Keuning boeken. De dag werd begeleid door marketeer Thyrze van Onna (links) en acquirerend redacteur Monique Boltjes (rechts).

Brainstorm

Z&K Summer Event

Als ik héél eerlijk ben, weet ik helaas niet meer exact welke stellingen we allemaal voor onze neus kregen. Het waren echter allemaal vraagstukken die voorbij zijn gekomen door onder andere reacties die lezers achterlaten op bijvoorbeeld hun Facebookpagina. Vragen over bijvoorbeeld wat wij zien als aantrekkelijke covers, hoe wij er tegenaan kijken dat ze nu ook boeken alleen als e-book uitbrengen, of e-books en fysieke boeken andere covers mogen hebben en of ze meer young adult crossovers zoals de LUX-serie moeten uitgeven. Ze hebben enorm veel feedback gekregen, en Zomer & Keuning kennende gaan ze hier goed mee aan de slag.

Vooruitblik

Z&K Summer Event Z&K Summer Event

Wat natuurlijk extra geweldig was, is dat wij al een voorproefje hebben gekregen van boeken die eraan gaan komen en boeken die ze van plan zijn aan te gaan kopen. Ook hierin hebben ze ons advies gevraagd en konden ze alvast het enthousiasme peilen.

Helaas mogen we hier vrij weinig over delen. Enkele dingen die ik wel mag zeggen:

  • De boeken Wilder, Nova en Rebel (december 2018) zijn nu alleen verkrijgbaar als e-book, maar komen in het voorjaar van 2019 ook uit als paperback.
  • Door een discussie die ontstond rondom de cover van Uitzonderlijk, is de cover inmiddels aangepast. Ikzelf vond zowel het eerste als het uiteindelijke ontwerp mooi. Het boek heb ik inmiddels ook ontvangen en binnenkort kun je een recensie verwachten.
  • Wij mochten input geven over de eerste coverontwerpen van een boek dat in 2019 uitgegeven wordt. De cover gaat absoluut prachtig worden.
  • In het voorjaar verschijnt deel 2 in de California Campus-serie (Lis Lucassen).
  • Helaas komt er in 2019 geen boek uit van Sophie Jackson. Maar dat is omdat zij momenteel zwanger is, en dat is totally awesome!

Boekpresentatie

Z&K Summer Event Z&K Summer Event Z&K Summer Event Z&K Summer Event

En toen was het tijd voor een boekpresentatie. Namelijk van het boek Grenzeloos dat is geschreven door Lis Lucassen (een pseudoniem van Olga Hoekstra). Zijzelf was ook samen met haar man aanwezig. Ze vertelde over het proces van het boek en sprak haar dank uit naar onder andere haar man en Monique Boltjes. Het eerste boek overhandigde zij dan ook aan haar.

Onder het genot van héérlijke taartjes ontvingen wij allemaal het boek en mochten we het laten signeren. Het verhaal klinkt érg goed, dus binnenkort lees je natuurlijk op Reviews & Roses wat ik van Grenzeloos vond!

Sterren

Zomer & Keuning, bedankt dat ik erbij mocht zijn! Het was ontzettend gezellig, informatief en superfijn om lekker te brainstormen over de fantastische boeken die jullie uitgeven.

Wat is jouw favoriete New Adult (crossover) boek?

Deze post is al 1074 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Ik was bij het Z&K Summer Event

  1. Wat een toffee bijeenkomst zeg, lijkt me ook heel gaaf om zoiets eens mee te maken. Als boekliefhebber en reviewer helemaal leuk denk ik met al die gelijk gestemde.