Categorieën: Boeken / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Kort opfrismoment voordat je in Heel Me begint (met grote spoilers)

Shatter Me Series

Aanstaande donderdag komt eindelijk de vertaling van Restore Me uit. Heel Me is het onverwachte vierde deel in de Touching Juliette-serie geschreven door Tahereh Mafi. Deze boekenserie is één van mijn favorieten boekenseries ooit. Maar dat hadden jullie misschien al wel gemerkt haha. Vandaag heb ik voor jullie een samenvatting van Vrees Me, Breek Me en Vertrouw Me in minder dan 500 woorden. Voor diegenen die geen tijd hebben gehad de gehele serie opnieuw te lezen, maar wel graag even in grote lijnen weer willen herinneren wat er ook alweer allemaal is gebeurd.

Let op: Dit is een samenvatting, en bevat dus grote spoilers voor de boeken Vrees Me, Breek Me en Vertrouw Me. Lees niet verder als je geen spoilers wilt lezen.

Vrees me - Tahereh Mafi

Het begin

In Vrees Me maken we kennis met onze grote vrienden Juliette Ferrars, Adam Kent, Aaron Warner, Kenji Kishimoto en James Kent. Juliette zit al 264 dagen alleen opgesloten in een instituut. Totdat ze plotseling een celgenoot krijgt, soldaat Adam, waarna ze al snel wordt overgebracht naar het hoofdkwartier van Warner. Hier warmt Juliette iets op voor Warner, maar wordt hopeloos verliefd op Adam. Samen weten ze te ontsnappen naar Adams huis, maar moeten al snel op de vlucht slaan samen met Adams broertje James en soldaat en vriend Kenji. Dit gaat niet makkelijk, want Warner onderschept ze. Adam raakt ernstig gewond, en Juliette schiet Warner neer.

Breek me - Tahereh Mafi

Plottwist

Ze komen terecht bij Omega Point, waar ze onder leiding van Castle in Breek Me meer leren over de krachten van Juliette, maar ook Adam blijkt krachten te hebben. Hij kan namelijk Juliettes krachten uitzetten, terwijl blijkt dat Kenji onzichtbaar kan worden. Omega Point blijkt groot te zijn en ruim twintig jaar geleden opgezet door Castle, uit het zicht, onder de grond. Een Safe Haven voor iedereen met krachten en diens familie en vrienden. Warners vader, Anderson, ontvoert enkele belangrijke leden van Omega Point.

Terwijl ze twee van hen terug weten te halen, schiet Juliette Anderson in zijn benen en nemen ze Warner gevangen. Adam ziet Anderson voor het eerst en beseft dat Anderson en zijn vader één en dezelfde zijn. Tijdens zijn gevangenschap leert Juliette Warner kennen, ontdekken ze dat Warner ook krachten heeft – hij kan krachten overnemen -, en ze stellen zich langzaam maar zeker steeds meer open voor elkaar. Na zijn waarschuwing, gevolgd door zijn ontsnapping, ontketent een hevige strijd met Anderson, welke spannend eindigt doordat Juliette door Anderson in haar borst geschoten wordt, terwijl de rest buiten voor een ieders leven vecht.

Vertrouw me - Tahereh Mafi 3

Oorlog

In Vertrouw Me red Warner het leven van Juliette. Anderson heeft Sonya en Sara gekidnapt, en zij kunnen met hulp van Warners krachten Juliette helen. Omega Point blijkt compleet te zijn opgeblazen, met slechts een paar overlevenden. Terwijl Warner Juliette naar Omega Point brengt om te zien dat er echt niks van over is, blijkt Kenji daar naar overlevenden te speuren. Hij en de andere overlevenden logeren in het oude huis van Adam en James. Na wat overredingskracht te gebruiken verhuizen alle overlevenden naar de trainingsfaciliteit van Warner, waar ze zich klaarmaken voor de overname van Sector 45 en Noord-Amerika.

Langzaam maar zeker ontwikkelt een liefdesrelatie tussen Juliette en Warner. Wanneer het eenmaal zover is, maakt Juliette wereldkundig dat ze nog leeft en klaar is voor de overname van deze natie. Anderson vaart Sector 45 binnen. Terwijl de anderen vechten tegen Andersons soldaten, sporen Kenji en Juliette hem op, op zijn vloot, waarna Juliette Anderson neerschiet. Juliette benoemt zichzelf de nieuwe opperbevelhebber en daagt iedereen uit het tegen haar op te nemen.

Je bestelt Heel Me hier.

Deze post is al 1328 keer gelezen


Geef een reactie