Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Ruby

Recensie – Vanessa Gerrits – Daten tussen de Deadlines

Vanessa Gerrits - Daten tussen de deadlines

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Recensie – Vanessa Gerrits – Daten tussen de DeadlinesDaten tussen de deadlines door Vanessa Gerrits
Serie: Cupid-O-Scoop Omnibus #2
Verschenen: 13 september 2023 bij Loft Books
Format: E-book, aantal pagina's: 374
Genre: Feelgood
Lees ook: Single tussen de sterren
Rating: 4 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Samantha’s column over de datingapp wordt goed gelezen, maar hoe zit het met Samantha’s eigen liefdesleven? Verstopt ze zich achter haar matches of vindt ze de liefde?

De astrologische datingapp Cupid-o-scoop is eindelijk live en krijgt dankzij een promofilm een flinke boost. Samantha’s column over haar datingavonturen wordt inmiddels zo goed gelezen dat ze wordt uitgenodigd voor een driedaagse spirituele beurs én ze krijgt een onverwacht telefoontje dat nieuwe deuren voor haar kan openen… Ondertussen is de stercolumniste wel erg geïnteresseerd in de romance van haar huisgenootje Doris, die nog altijd stapelverliefd is op pasta-expert Jaimie.

Het vervolg

Het eerste boek dat ik heb gelezen van Vanessa Gerrits is Single tussen de sterren. Daten tussen de deadlines is het vervolg hierop en dit boek móést ik lezen! Het eerste deel eindigde met een cliffhanger en ik was wel heel erg benieuwd hoe het met de hoofdpersoon in het boek, Samantha, zou aflopen. Ondertussen is Samantha toch een beetje een boekvriendin geworden waarvan je wilt dat het goed afloopt, met haar en de cupid-o-scoop app die ze aan het testen is.

Vanessa Gerrits - Daten tussen de deadlines (3)

Daten tussen de Deadlines

Samantha is in Daten tussen de deadlines nog steeds aan het daten volgens de dierenriem. Alleen begint het nu toch wel vervelend te worden, al de mislukte dates. Zijn er dan geen normale mannen? Ligt het aan haar? Nog harder zoeken? Of het gewoon opgeven en de mening van haar moeder delen dat alle mannen maar één ding willen. Maar opgeven kan niet want er is nog steeds een column te schrijven. Dan komen er ook nog aparte opdrachten bij en een error in de cupid-o-scoop. Harder werken is dan het devies, toch?

Koningin van de eerste zinnen

‘Een eerste kus initiëren is zo’n beetje als de straat oversteken zonder te kijken.’

En ook in deze eerste zin van Daten tussen de deadlines hoor je de journalistieke mening van Samantha, en alweer een mooie opening van Vanessa! Ik was enorm benieuwd naar dit boek want het eerste boek Single tussen de sterren eindigde met een enorm cliffhanger! Dit boek moest ik dus echt lezen. Gelukkig gaat het direct verder en heb je niet het idee dat er maanden tussen deel één en deel twee zitten.

Vanessa Gerrits - Daten tussen de deadlines

Mooie zinnen

Daten tussen de deadlines staat vol mooie zinnen als: ‘Afstand nemen van energie die je meer schaadt dan baadt’. Wat dat betreft is het geen zweverig boek zoals je misschien zou verwachten van een boek dat over horoscopen gaat. Maar er staan wel doordenkers in waarbij je even stil gaat staan om te bedenken wat je zelf zou doen in zo’n situatie. En inderdaad van negatieve energie moet je direct afstand van nemen. Ook dit boek begint elk hoofdstuk met de beschrijving van een horoscoop, zoals je die dagelijks in de krant of bij het e-zine Lyf & Styl zou vinden. Fijn dat dit weer terug komt!

Eindoordeel

Een geestige feelgood waarbij de onzekerheden van Samantha een grote rol spelen, maar ook de verhuizing van haar beste vriendin, haar relatie en haar carrière. In die volgorde want Samantha ziet ook in dat het leven meer in zich heeft dan alleen maar werken. Daten tussen de deadlines begint precies waar Single tussen de sterren eindigde. Je zou ze direct achterelkaar moeten doorlezen, want dit boek gaat gewoon verder. Er is geen sprake van verdieping van personages of achterliggende gedachten. Het is samen gewoon één groot boek.

Geloof jij in horoscopen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Ruby Nussy

Over Ruby: Ruby is moeder van drie jongens (een echte Boys Mom!) en is woonachtig in Zeeland. Ze leest, fotografeert en wandelt graag door de bossen, over de duinen of op het strand. Op haar eigen website www.beachhouseboeken.nl plaatst ze regelmatig lijstjes en recensies. En op haar insta @beachhouseboeken plaatst ze wat ze momenteel leest en welke recensies er geplaatst zijn.

Ruby’s favoriete boeken op dit moment zijn de boeken uit de serie Hare Majesteit de Queen onderzoekt van S.J. Bennett.

Deze post is al 226 keer gelezen


Geef een reactie