Categorieën: Boeken / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Je eigen boek uitgeven? Doe mee met de schrijfwedstrijd van Storm Publishers!

Schrijfwedstrijd Storm Publishers

Ik schrijf al verhalen sinds ik kan schrijven. Zodra ik een wedstrijd zie wordt ik dan ook direct enthousiast. Zo deed ik bijvoorbeeld in 2013 ook mee met de Dark Romance wedstrijd op young-adults.nl (niet gewonnen, maar ik publiceer het verhaal wel op Wattpad). Wie wil nou niet dat zijn of haar verhaal kans maakt op publicatie bij een uitgever? Deze week kondigde Storm Publishers een nieuwe wedstrijd aan waarbij je de unieke kans krijg om je eigen boek uit te geven!

Als Storm Chaser wist ik al een tijdje dat er een schrijfwedstrijd georganiseerd zou worden, maar van de inhoud wist ik nog nog net zo weinig als jullie totdat ze afgelopen maandag de wedstrijd officieel aankondigden!

Wat moet je doen?

Schrijfwedstrijd Storm Publishers logoSchrijf in één van onderstaande thema’s een verhaal van 50.000 tot 90.000 woorden en stuur je verhaal voor 1 september 2015 naar Storm Publishers.

* Urban Fantasy
* YA Thriller (afspelend in het verleden of heden)
* New Adult (binnen de zinsnede: ‘Gevangen in de wereld’)

En als je je niet tot slechts één van de drie genres wilt beperken is het ook toegestaan om bovenstaande thema’s te combineren!

Mocht je niet weten wat verstaan wordt onder elk thema? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Op de website van Storm Publishers wordt over elk thema meer informatie gegeven. Zo vind je er al informatie over het genre New Adult en Urban Fantasy. Binnenkort zal ook een omschrijving van YA Thriller volgen.

Wat kun je winnen?

Echt een prachtige prijs! De hoofdprijs is namelijk het uitgeven van je eigen boek bij Storm Publishers! Wauw!

Niet gewonnen, niet getreurd. De gehele top 10 krijgt namelijk een beoordeling van hun gehele ingezonden manuscript.

Ook niet in de top 10? Dan krijg je alsnog een leesverslag van de eerste drie hoofdstukken van je boek. Je gaat bij wijze van spreken dus niet met lege handen naar huis

Belangrijke informatie

Lever je manuscript uiterlijk 31 augustus in door het te mailen naar info@stormpublishers.nl onder vermelding van ‘Inzending schrijfwedstrijd’ (voeg ook een apart bestand met de eerste drie hoofdstukken toe, een synopsis en een korte biografie).

Juryleden worden in aanloop naar de deadline bekend gemaakt via de Storm Publishers website en social media. Juryleden zijn uitgesloten van deelname.

Kosten voor deelname zijn €10,- die je betaalt nadat je je manuscript hebt ingestuurd.

Een uitgebreidere versie van de algemene voorwaarden voor de wedstrijd vind je hier.

Iedereen laten weten dat je meedoet? Meld je aan voor het Facebook Event.

Heb je nog vragen? Kijk eens of je vraag genoemd staat in de FAQ.

Ik ga een poging wagen! Jullie ook?

Deze post is al 1896 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Je eigen boek uitgeven? Doe mee met de schrijfwedstrijd van Storm Publishers!

 1. Caithlin (YAWordsmithery.blogspot.nl)

  Oeh, dit klinkt echt perfect. Ik weet alleen niet of ik dat ga redden, haha. Ik moet ook al een boek schrijven voor mijn afstuderen en ik heb nog een ander schrijfproject liggen. Toch lijkt het me heel vet om mee te doen.. Misschien dat ik toch een poging ga wagen..

   • Renée

    Mijn schrijfstijl! Ik heb al een hele tijd een idee in mijn hoofd, weet precies hoe ik wil dat het eindigt en hoe het moet beginnen, maar wanneer ik dan begin met schrijven en het een tijdje later teruglees, ben ik er nooit tevreden over. Het lijkt gewoon niet fijn te lezen soms, en dan ga ik weer urenlang alles verbeteren, waardoor het nooit afkomt.

    • Dat klinkt erg bekend, dat probleem had ik ook vaak, vooral ook de opvulling van het middenstuk en de hele tijd maar herschrijven. Toen ik echter een wat korter verhaal schreef voor de Dark Romance wedstrijd ging het mij opeens super makkelijk af. Ik volgde daarvoor de stappen uit de Schrijfbijbel en heb het verhaal zonder terug te kijken geschreven. Nog nooit was ik zo tevreden geweest met een verhaal. Dit jaar ga ik voor het eerst proberen dus een boek te schrijven van 50.000 woorden of meer aan de hand van dezelfde stappen en ook ga ik Schrijven Kreng van Lisette Jonkman erbij gebruiken.
     Ik zou zeggen: gewoon proberen! Wie weet hoe goed het je dit keer afgaat 🙂