Categorieën: Boeken, Films / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Terugblik | Heb ik mijn challenges gehaald?

Challenges 2016

Begin 2016 vertelde ik jullie aan welke challenges ik dit jaar mee zou doen. Sommige challenges zijn georganiseerd door anderen, andere heb ik zelf verzonnen. Heb ik ze gehaald? Of heb ik enorm gefaald? Laten we snel de balans opmaken.

Goodreads Reading Challenge

Had ik het doel in 2015 ingesteld op 25 en haalde ik met gemak 35 boeken, besloot ik de challenge in 2016 in te stellen op 40 boeken. Ik dacht dat het een uitdaging zou zijn gezien het hoger was dan het totaal aantal boeken dat ik had gelezen in 2015. Ik bleek het mis te hebben. Ook dit jaar heb ik de Goodreads Reading Challenge met gemak gehaald. Ik las in plaats van 40 boeken zelf 46 boeken. Welk aantal zal ik instellen voor de challenge van 2017?

Eindstand: Gehaald!

Boekenbingo

Zoals je morgen kunt zien heb ik ook de Boekenbingo 2016 van The Book Diaries gehaald. Stiekem had ik hem eigenlijk al vol na de eerste drie kwartalen van 2016, maar ik had er niet bij stilgestaan dat ik bepaalde boeken voor bepaalde vakjes kon gebruiken waardoor ik ze niet benut had. Het goede nieuws is dat Madelon van The Book Diaries ook voor 2017 weer een nieuwe bingokaart heeft gemaakt!

Eindstand: Gehaald!

Movie Challenge

Ik heb het aantal films in de Movie Challenge niet verhoogd voor 2016. In 2015 deed ik voor het eerst mee met het doel 100 films te kijken in één jaar. Ik redde het slechts op het nippertje omdat ik in december 2015 verplicht thuis lag te herstellen van een operatie en ik dus álle tijd had voor het kijken van films. Ik was dan ook erg benieuwd of ik het wel zou halen dit jaar. Maar het is gelukt. Ik heb bijna exact 100 films gekeken en er komen nog een paar bij. Dit artikel verschijnt namelijk terwijl we nog drie dagen te gaan hebben in 2016. Morgen ga ik nog twee films kijken in de bioscoop! Benieuwd welke films ik dit jaar allemaal heb gekeken, kijk dan op mijn pagina Movie Challenge 2016.

Eindstand: Gehaald!

Blindspot Challenge

In 2016 deed ik voor het eerst mee met de blindspot challenge, geïnitieerd door De Filmkijker. Er zijn namelijk enorm veel films die ik al jaren wil zien, maar in mijn blindspot zitten. Ik keek ze dus telkens niet. Dit jaar wilde ik daar verandering in brengen. Ik koos tien films uit mijn blindspot uit en was van plan deze ook alle twaalf in 2016 te gaan kijken. Is dat gelukt?

 1. Rebel Without a Cause
 2. August Rush
 3. Black Swan

Nee dus… Ik heb van de twaalf films slechts drie films uit de Blindspot Challenge gehaald. Deze challenge is dus behoorlijk mislukt, maar hé, we kunnen het ook positief bekijken, ik heb wel drie(!) films uit de blindspot challenge gekeken, haha. Volgend jaar beter!

Eindstand: Gefaald…

Dansfilms en Musicals

Ik wilde dit jaar heel graag meer doen met dansfilms en/of musicals. Gewoon omdat ik er zo van houd en zo vrolijk van wordt. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een dansfilmweek in te lassen afgelopen augustus. Vijf dagen lang vertelde ik jullie over dansfilms, afsluitend met een recensie van mijn favoriete dansfilm: Footloose (1984).
Eindstand: Gehaald!

Conclusie

Van de vijf challenges die ik ben aangegaan heb ik er uiteindelijk vier gehaald. Dat vind ik eigenlijk zo slecht nog niet. Ik ben trots op de hoeveelheid films die ik heb gezien en de hoeveelheid boeken die ik heb gelezen. Volgende week zal ik jullie alles vertellen over de nieuwe challenges die ik aan zal gaan in 2017. Stay tuned!

Welke challenges hebben jullie dit jaar gehaald/gefaald?

Deze post is al 1894 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Terugblik | Heb ik mijn challenges gehaald?

 1. Mijn reading challenge is compleet gefaald haha! Aangezien ik vorig jaar in 4 maanden tijd 26 boeken las, dacht ik begin dit jaar dat 75 wel een leuke uitdaging was. Halverwege het jaar heb ik dat maar omlaag geschroefd naar 50 boeken. Uiteindelijk heb ik er tot nu toe maar 22 uitgelezen haha! Oeps… Ik weet niet wat het was, maar ik had een flinke leesdip te pakken dit jaar. Hopelijk gaat dat in 2017 beter, maar ik ga dan in eerste instantie de challenge maar weer voorzichtig op 25 zetten en kan hem altijd nog weer omhoog schroeven haha!

 2. Kim

  Ik heb alleen de Reading Challenge van Goodreads en Hebban gedaan. Het aantal van 60 boeken heb ik gehaald. Maar Hebban had nog een extra challenge met categorieën, daarbij ben ik halverwege afgehaakt. Een filmuitdaging moet ik misschien voor 2017 ook eens in lassen.

  • Ik kondig volgend jaar nog een leuke filmuitdaging aan wanneer ik mijn challenges van 2017 bespreek. Wie weet is dat ook wat voor jou? 🙂

   En 60 boeken is een mooi aantal! 😀

 3. Enorm knap dat je 4 van de 5 challenges gehaald hebt hoor! Ik doe het je niet na. Ik zou wel graag willen dat het me zou lukken om zoveel te lezen/films te kijken. I need more time!