Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 Auteurs van wie ik de meeste boeken heb

Top Ten Thursday banner

Elke week organiseert De Lady Library de Top Ten Thursday (TTT). Deze week is het onderwerp Top 10 Auteurs van wie ik de meeste boeken heb. Een erg leuk onderwerp en niet heel moeilijk, want ik hoef slechts mijn boeken te tellen. Houd er wel rekening mee dat wanneer ik veel boeken van iemand heb dit niet meteen betekent dat ik die auteur beter vind dan degenen waar ik niet zoveel boeken van heb. Dit kan namelijk komen doordat de auteur een lange serie heeft geschreven, en andere favoriete auteurs misschien juist nog niet zolang schrijven en dus nog minder boeken hebben geschreven. Toch, ik ging aan de slag met tellen – ik reken alleen boeken mee die ik beneden in de kast heb staan en dus geen boeken die ik in mijn tienertijd of eerder heb gelezen – en kwam op onderstaand lijstje uit. Het lijstje eindigt met schrijvers waar ik 4 boeken van heb, en gek genoeg heb ik van veel schrijvers 4 boeken, dus zijn er een paar afgevallen.

Cecily von Ziegesar – 10 boeken

#102902461 / gettyimages.com (Cecily von Ziegesar is de rechter)

Oké, oké, ik zei inderdaad dat ik geen boeken zou opnemen uit mijn tienertijd, máár, de boeken van Cecily von Ziegesar zien er erg mooi uit en heb ik dus gewoon in de woonkamer in de boekenkast staan. Eigenlijk had ik ze 2 weken geleden in de TTT op moeten nemen, maar omdat ze in de boekenkast in de woonkamer staan heb ik ze daarvoor helemaal over het hoofd gezien. Ik heb de gehele It-girl serie in de kast staan. Inderdaad, niet de Gossip Girl serie, maar de It-girl serie met Jenny in de hoofdrol. Ik heb erg genoten van de boeken en ben van plan ze ooit nog weer eens opnieuw te lezen gezien ik mij er niks meer van kan herinneren behalve dat ik de boekenserie erg leuk vond. Ik heb de boeken in het Nederlands.

Cassandra Clare – 6 boeken

Ik heb de The Mortal Instruments serie in het Engels in de kast staan. Ik ben begonnen in deel 1 – en heb de film een paar jaar geleden gezien – maar er zijn een paar boeken die ik tussendoor eerst even wilde lezen en dus ligt City of Bones even tijdelijk opzij.

Richelle Mead – 6 boeken

Ik ben erg benieuwd naar de Vampire Academy serie en heb toen ik een cadeaubon voor bol.com kreeg de hele serie in het Engels in een box gekocht. Ik ben er echter nog niet in begonnen.

Julie Kagawa – 6 boeken

Nog niet zo lang geleden had Harlequin een supermooie actie waarbij alle boeken van Harlequin de helft van de prijs waren, dus kocht ik de Iron Fey serie in het Nederlands.

Stephenie Meyer – 6 boeken

Ah, Stephenie Meyer. Ik las de Twilight boeken in 2009, en later kwam ook nog The Short Second Life of Bree Tanner. Die laatste was ook erg leuk om te lezen. Als 6e boek heb ik nog The Host, maar die heb ik nog niet gelezen. Ik heb de film namelijk eerst gezien en, ondanks dat het al een tijdje geleden is dat ik die heb gezien, wil ik eerst dat het verhaal nog wat meer in de vergetelheid raakt zodat het boek verrassend is zodra ik het alsnog ga lezen.

Gillian King – 5 boeken

Huh, 5 boeken? Ze heeft toch nog maar 4 boeken geschreven (en een aantal korte verhalen)? Ja, dat klopt, ik heb Geloof me maar, O,o, Olivia, 60 Dagen en Zwart-wit, maar 60 Dagen heb ik dubbel. In 2013 hielt chicklit.nl een recensiewedstrijd en 10 personen die werden uitgekozen kregen 60 Dagen als e-book. Deze heb ik vervolgens op mijn mobieltje gelezen en een recensie over geschreven. Alle 10 recensenten zouden het boek naderhand gesigneerd ontvangen, dus toen ontving ik mijn eerste exemplaar van 60 Dagen. Toen bleek ik gewonnen te hebben en kreeg ik onder het genot van een heerlijke lunch een schrijfworkshop van Gillian King. Ook had ze een verrassing voor mij: een goodiebag met een gesigneerd exemplaar van 60 Dagen! En ook een lief doosje in de vorm van een hartje met mintjes erin, nog wat ansichtkaarten, etc. Superleuk! Hoewel het tweede exemplaar met een echt persoonlijke tekst is gesigneerd en de andere met een meer algemene tekst zou ik het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om 1 weg te doen, daar zijn ze mij te dierbaar voor. Gillian Kings boeken zijn namelijk geweldig!

Petra Kruijt – 4 boeken

Een tijdje geleden kocht ik 3 boeken van Petra Kruijt: Onder Studenten, Twijfels over België en De mannenmaker. Ze stonden al een hele tijd op mijn lijstje om nog te lezen/kopen, en opeens vond ik het tijd worden dat ze in mijn kast zouden staan. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om ze te lezen, maar nadat ik het recensie-exemplaar (andere schrijver) dat ik momenteel aan het lezen ben uit heb, ga ik direct begin aan boek 4: Laat me jou zijn. Die ontving ik namelijk tijdens de bloggersborrel/boekpresentatie van Laat me jou zijn vorige week dinsdag! Ik heb dankzij de proefpublicatie die ik had ontvangen al een paar bladzijden kunnen lezen en ik vond het ontzettend leuk, dus ik kan niet wachten tot ik de rest kan lezen!

Veronica Roth – 4 boeken

Ik heb de trilogie in het Engels in een boxset en afgelopen juli ontving ik Four in mijn brievenbus. Ik had het boek al bij bol.com gereserveerd zodat ik het direct op de dag van verschijning zou ontvangen, en wat was ik blij! Ik vond de serie erg leuk, al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik deel 1 in de serie het beste deel vond, en ook Four vond ik erg leuk omdat het weer een beetje terugging naar de basis.

Kiera Cass – 4 boeken

Ik heb The Selection, The Elite en The One, maar ook de bundel met daarin The Prince & The Guard. 4 boeken dus, en allemaal geweldig. Als je nog geen enkel boek gelezen hebt dan raad ik je aan snel een exemplaar van The Selection of De Selectie (Nederlandse versie) op te halen en als de wiedeweerga te gaan lezen. Ik ben druk aan het wachten op het volgende boek :).

John Green – 4 boeken

Ik heb 4 boeken van John Green, maar alleen The Fault in Our Stars heb ik gelezen. Ik las het boek afgelopen juni en vond het zo’n goed boek dat ik benieuwd was naar andere boeken van John Green. Ik bestelde An Abundance of Katherines, Looking for Alaska en Paper Towns. Ook zou ik nog graag Will Grayson, Will Grayson hebben, maar die mag ik pas kopen als mij TBR-stapel wat kleiner is geworden.

Zoveel nog te lezen boeken in mijn kast! Er zijn gewoon zoveel leuke boeken, en mijn TBR-stapel blijft zichzelf maar aanvullen (ja, oké stiekem doe ik dat helemaal zelf, wat betreft boeken heb ik echt een gat in mijn hand)!

Van welke auteur heb jij de meeste boeken?

Deze post is al 1604 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “TTT | Top 10 Auteurs van wie ik de meeste boeken heb

  1. Emmy

    Dat zijn er inderdaad veel met vier! Ik heb serieus auteurs met 20 boeken in mijn lijstje staan, dus ik hou maar even mijn mond. Haha