Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Winterliefde op het bloemeneiland – Tabea Bach

Winterliefde op het bloemeneiland - Tabea Bach

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Winterliefde op het bloemeneiland – Tabea BachWinterliefde op het bloemeneiland door Tabea Bach
Vertaler: Hilke Makkink
Serie: Het bloemeneiland #2, 5
Verschenen: 2 november 2023 bij Oceaan Boeken
Format: Paperback, aantal pagina's: 126
Genre: Kort verhaal
Rating: 3 Stars | Goodreads

Winterse romance aan de kust van Bretagne, voor de lezers van Santa Montefiore en Nora Roberts.

Na een onverwachte erfenis woont Sylvia nu op het bloemeneiland, voor de kust van Bretagne. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugvaren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar eerder in eenzelfde winterse storm haar grote liefde heeft ontmoet. Dit is het verhaal van Rozenn en Maart, en van de winter waarin hun liefde ontstond op het bloemeneiland. Een hartverwarmende roman over de dingen die er toe doen in het leven: liefde, moed en vertrouwen.

Winterliefde op het bloemeneiland kan los gelezen worden maar vormt ook een leuke, winterse introductie of aanvulling op de serie 'Het bloemeneiland'.

Gespot

De bloemeneiland serie van Tabea Bach had ik een tijdje geleden al gespot, maar helaas nog niks van gelezen. De boeken staan al wel allemaal op mijn wensenlijstje. Toen ik de kans kreeg om Winterliefde op het bloemeneiland te lezen, greep ik die kans meteen aan. De geweldige cover van dit kleine boekje, een novelle, maakt dat je meteen een warm gevoel krijgt bij dit verhaal. Maar komt dit warme gevoel ook uit? Je leest het nu in deze recensie.

Winterliefde op het bloemeneiland - Tabea Bach 2

Waar gaat het verhaal over?

Winterliefde op het bloemeneiland is een winterse romance die zich afspeelt aan de kust van het Franse Bretagne. Sylvia woont na een onverwachte erfenis op het bloemeneiland voor de kust van Bretagne. Er steekt op een avond een winterse storm op en ze kan niet terugkeren naar het eiland. Ze was op visite bij Rozenn, waar ze dan maar blijft overnachten. Rozenn krijgt hierdoor de kans haar te vertellen hoe ze dertig jaar geleden in een soortgelijke winterse storm Maart heeft ontmoet. Winterliefde op het bloemeneiland is het verhaal van Rozenn en Maart en van een liefde die ontstond op het bloemeneiland.

Verhaallijn

Wanneer je begint te lezen word je meteen meegesleept in een prachtig winters en romantisch verhaal. Het verhaal kent zowel verhaallijnen in het heden als in het verleden. De beschrijving van de natuur en het eiland zijn erg mooi weergegeven en je kan je even helemaal op het mooie eiland wanen. De auteur neemt je mee in een prachtig liefdesverhaal, maar helaas is het aan de korte kant. Het boekje heeft 126 pagina’s maar na 76 pagina’s is het verhaal van Sylvia, Rozenn en Maart al afgelopen. Op dat moment blijft de lezer enigszins teleurgesteld achter. Hoewel het verhaal afgerond is zou het zo heerlijk zijn om nog even in de winterse sferen te blijven bij Rozenn en Sylvia. De rest van het boekje bevat de eerste hoofdstukken van het eerste volledige boek van de Bloemeneiland-serie.

Winterliefde op het bloemeneiland - Tabea Bach

Personages en thema’s

De novelle kent fijne uitgewerkte personages. We leren ze allemaal goed kennen en je kan helemaal met ze meeleven in winterse sferen. Ondanks dat Winterliefde op het bloemeneiland kort is kent het verhaal zeker mooie thema’s. Denk hierbij aan vriendschap, verdriet, hoop, maar vooral ook liefde. Uiteindelijk ga je door deze mooie mensen en thema’s verlangen naar de volledige Bloemeneiland-serie.

Conclusie

Winterliefde op het bloemeneiland is een prachtige winterse introductie op de Bloemeneiland-serie. Tabea Bach heeft een mooi, romantisch en hartverwarmend verhaal geschreven dat uiteindelijk veel te gauw uit is en waar je nog veel meer van gewild had. Het is nu tijd om de volledige boeken uit de serie te lezen want Tabea heeft mij inderdaad een warm gevoel bezorgd en zeker overtuigd om nu ook de serie op te pakken.

Heb ik jou ook overtuigd om de serie te gaan lezen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 133 keer gelezen


Geef een reactie